מחזקת מה שכתבו קודמי
תתחילו לצאת, לתחביבים, למשל טיולים של החברה להגנת הטבע, למשל מפגשי פורומים (יש בפייסבוק אירועים שכאלו שמזמינים אנשים בשלל נושאים), וכד'.
אל תצפו לחברות מיד. כשיוצאים למקומות שבהם יש אנשים קבועים, קורה הרבה שאחרי שניים שלושה מפגשים מתחילה להיווצר תחושת היכרות וחברות ועם הזמן זה מתגבש לחברות אישית יותר. במובן הזה עדיף ללכת לכמה מפגשים עם אותם אנשים. אגב, לקחת אנשים טרמפים, אני לגמרי רצינית, יופי של דרך להכיר אנשים.

תיזמו. תזמינו קולגות מהעבודה או מהלימודים לקפה, למופע וכד'

כמו שכתבו פה- ילדים זה פתח להיכרויות (אבל זה לא באמת שיקול
)

פעם הייתי בחנוכת בית של חברה, היתה שם חברה אחרת שלה שאמרה שהם מחפשים חברים, היא נורא שמחה לשמוע שאנחנו עברנו לעיר שלה והחלפנו טלפונים. אמנם לא יצא מזה כלום באותו זמן, אבל זכרתי שהיא נורא נחמדה. כמה חודשים טובים אחרי זה פגשנו אותה במקרה במקום אחר והרגשנו מאד נוח להתחבר איתה מחדש, וזה היה ממש נחמד

כך שלפעמים זה שמישהו מיידע שהוא מחפש להרחיב את מעגל החברים שלו הופך אותו לנגיש יותר לאחרים

אני חושבת שהקטע הוא ככה:
1. להיות פעילים, להגיע למצב שמכירים אנשים (עבודה, לימודים, תחביבים, הליכה לאירועים חברתיים מגוונים, התנדבות, טרמפים וכד').
2. למצוא אנשים שמוצאים חן בעינכם, לדבר, ליצור אינטראקציות קטנות שמאפשרות להתקרב.
3. להציע פעילות משותפת יזומה מצידכם שתתן נסיבות מתאימות למפגש (אם זה סביב התחביב, אם זו פעילות שאתם תיזמו כמו איסוף ממתקים לחיילי צהל, אם זה ניצול הזדמנויות כמו אנחנו הולכים למופע בפארק אולי תרצו להצטרף וכד')