היכרות

snoopytush

New member
היכרות

התודעתי למושג הח"ח דרך אחותי שהייתה ח"חתניקית תקופה מסויימת. היום אין לי ח"ח כמו שהיה פעם שבקושי דיברתי עם אנשים. יש גם מצבים שאני יכולה להיות ממש חצופה אז זה לא תמיד בא לידי ביטוי וזה גם תלוי בעשייה שלי כשאני נותנת לפחד להתחזק הח"ח מתגבר. אצלי הוא מתבטא בעיקר מחוסר נעימות מבנים עם בנות אני מרגישה די נוח בדרך כלל. למשל חזרתי מים המלח והייתי צריכה להכנס למים כי זה חלק מהריפוי שלי מפסוראיזיס שמי שלא יודע התרופה הטבעית כוללת בדרך כלל את השמש ואת ים המלח. וכשהיו שם בנים אוטומטית הרגשתי לא נוח בעור שלי. לא אוהבת שבנים מסתכלים עלי לא אוהבת שבנים שאני לא מכירה מתחילים איתי או עלולים להסתכל זה לא נעים. למרות שאני חייבת לציין שהיום יותר מפעם אני כבר כן מדברת עם בנים ולפעמים מסתכלת להם בעיניים הייתה תקופה שלא הייתי מזהה אותם ולא הייתי יודעת איך הם נראים כי לא הייתי מסוגלת להסתכל להם בפרצוף בלי להרגיש לא נוח. הח"ח שלי מסעף גם לקטגוריות כלליות יותר של אנשים. למשל אני יכולה לאכול לבד ולראות סרט לבד בקולנוע ולהרגיש בין נוח לסביר אבל אם יש ריקודים למשל במלון שהייתי בו אז לא נוח לי לרקוד לבד כי אני ארגיש שעיניים של אנשים ינעצו בי ואני צריכה שמיהי תבוא איתי כדי שאוכל להתרכז במה שאנחנו נעשה ( נדבר, נרקוד נצחק וואטאבר), ולא במה אחרים חושבים. הח"ח שלי הכי מפריע לי המקום מגורי. לא הייתי ילדה מקובלת ( גם לא רציתי להיות אבל זה סיפור אחר), ואנשים התרגלו להתרחק ממני ואני מהם. אז עכשיו מה שהיה היה אבל הרגשות איכשהו נשארו קשורים למקום. אני לא מרגישה בנוח לצאת מהבית ולראות את האנשים בקיבוץ שלי. לכן זה בין השאר גורם לי לרצות לעבור לגור במקום אחר שארגיש יותר משוחררת.

snoopytush

New member
אה ויש לי חרדה חברתית מילדים קטנים שזה מפגר

בפני עצמו

Lichy87

New member
ברוכה הבאה!

יש אשליה שאם נגור במקום אחר או נטוס לחופשה במקום רחוק, הבעיות ייעלמו. אבל מה לעשות, אנחנו נשארים בתוך הגוף שלנו והבעיות ממשיכות איתנו לכל מקום. אני לא רוצה לבאס, וכמובן שמעודדת צמיחה ועצמאות. אבל ממליצה שמעבר מגורים יעשה מרצון ושלמות עם עצמך ולא מרצון לברוח ממשהו. זה יפה שאת יכולה לזהות בדיוק את כל הסיטואציות שבהן החרדה מתבטאת. ככה את יכולה לדעת בדיוק על מה צריך לעבוד ולעשות זאת בהדרגה. אבל לבד זה יכול להיות קשה מדי. איך אחותך התגברה על החרדה? ואיך הצלחת להשתפר יחסית לפעם?

snoopytush

New member
איך הצלחתי להשתפר? םשוט בהדרגה זה התפתח

ככול שנפתחתי יותר לעולם ולחוויות שלו זה גבר. פעם לא היו לי חברות. התחברתי לבחורה מקסימה שליוותה אותי כמה שנים טובות ( מה שמזכיר לי שאני צריכה לנסות אולי לחזור לקשר איתה כי התרחקנו מאז שהפסקי לבוא אליה הרבה כי התחלתי ללמוד ושקעתי בבית בסופי שבוע). הקשר איתה היה יציב ופיתח את היכולות החברתיות שהיו בי. היום אני מרגישה נוח עם נשים ויחסית בקלות יכולה ליצור איתן חברויות. עם בנים עדיין קשה ולא נוח. אבל התחלתי מלהתחבר לבנים נשיים נו תנחשו לבד למה... והיום בהדרגה אני מפתחת יחסי ידידות וקשרים עם גברים גבריים יותר למרות שגבריות עדיין מוזרה לי. עם ילדים אני עדיין בפאניקה אולי גם זה יבוא בהמשך

למעלה