היכרות ושאלה

KarinDi

New member
היכרות ושאלה

קודם כל אני אתחיל משאלה-מי מכיר חנות ספרים נחמדה, שמכילה גם בית קפה, עם קפה טעים ועם אפשרות לשבת ולשקוע בספר חדש ונהדר, היישר מהמדף, לקראת המבולי םהקרובים? ובקשר להיכרות-אמנם כבר כתבתי בפורום ואפילו הספקתי כבר להתמכר, אבל עדיין לא עשיתי את "טקס החניכה" המפורסם. אז קודם כל-זה באמת באמת פורום מדהים, איכותי ומושקע, שמשלב ביקורות, דיונים על ספרים ספציפיים, דיונים על מהות הקריאה והחלפת חוויות, ואני נהנית מכל רגע. לגבי הספרים האהובים עליי, קצת קשה לי לדרג או לבחור. הספר האחרון שקראתי והתרשמתי עמוקות היה "אהבה בימי כולרה" של ג.ג מארקס. הספר כתוב היטב והעלילה סוחפת ומרתקת. נהניתי מהחשיפה לעולם אחר ולתפישת עולם מאוד שונה משלי-של להקדיש את החיים לדבר אחד ויחיד. מיד אחריו קראתי את הספר "הנרות בערו עד כלות" שעוסק בתפישת עולם דומה, וממנו נהניתי הרבה פחות. אוהבת מאוד את הכתיבה של ש"י עגנון, גם בסיפורים קצרים וגם בספרים של ממש. אני אוהבת את העברית היפה, את הדרך המיוחדת לתאר את הגיבורים (שימוש נרחב בתיאור הדמויות המשניות את הדמות הראשית) ובעיקר העלילות שמעלות רעיונות פילוסופיים ומתמודדות איתם בדרך נהדרת. נהנית לקרוא גם את בשביס-זינגר, בעיקר את "העבד" (ראיתי גם את ההצגה ונהניתי פחות) ומעריצה את השפה הנפלאה של מאיר שלו. ספר נוסף שליווה אותי הוא "נשים קטנות", אבל קשה לי להסביר למה. פשוט ספר בו כל ילדה יכולה למצוא עם מי להזדהות (אני הייתי ג'ו). זה בגדול מאוד הטעם שלי...

מילי33

New member
בית קפה בחנות ספרים

זה היתרון הגדול של ארה"ב- לכל חנות ספרים יש גם בית קפה ומותר לשבת שם עם ספרים או עיתונים ולקרוא. זה מאוד נעים גם אם הקפה האמריקאי לא משהו וכנראה מבינים שזה שאדם מעיין בספר לא בהכרח אומר שלא יקנה אותו. בטאואר רקורד במגדל האופרה יש גם כן חנות ספרים עם בית קפה וככה גם בספרי (כמדומני?) בדיזינגוף. ולא לשכוח את בית הקפה המדהים בירושלים "תמול שלשום".

danieljj

New member
חנות ספרים עם בית קפה

בראשל"צ במתחם האדום שנקרא "חונים קונים" (שכחתי אייך קוראים לרחוב), ויש אחת מאוד מושקעת מול כיכר רבין לייד קולנוע גת (מסתבר שאני גרועה בשמות של רחובות). שתי החנויות מאוד מומלצות:)

tazmanyak

New member
החנות בראשון

"ספר לכל"..לא יודע אם יש שם קפה, יודע שיש כיסאות ושולחנות בחוץ. לא יצא לי לראות אנשים יושבים ושותים שם, אולי הכיסאות נועדו למנוחת המוכרים:] מה שכן, מחירים זולים יחסית. והרחוב הוא לישנסקי.

ל א

New member
תמול שלשום מדהים???

אגב, ברעננה יש גם בנק עם בית קפה. אפשר לקרוא את פירוט העמלות הרבעוניות ולשתות קפה תוך כדי.

למעלה