היכרויות דרך הרשת

היכרויות דרך הרשת

הדעות חלוקות אמר קובי בהודעה למטה לטוב ןלרע... ראשית מעניינת דעתך קובי ושנית הרי דוקא בגלל שהדעות חלוקות יש לנו את הפורום,הרי אם היינו מסכימים בכל לשם מה הוא נועד??? אז יאללה חברים ,מה אתם אומרים?

והשאלה הבסיסית היא

לאיזה קשר חותרים? האם קשר ידידותי וירטואלי? קשרי אהבה וירטואלים קשר רציני שיהפך עם הזמן לויזואלי או קשר שיגיע אפילו לחתונה בעתיד ואולי יש עוד סוגים שאני משמיט ולאחר שנענה לעצמנו על שאלות כגון אלה ונדע איזה קשר ברצוננו ליצור תבוא השאלה האם כדאי או לא

ועוד!

לא כל בני האדם שוים כך שיש שיעדיפו להכיר דרך הרשת ויסתדרו אח"כ ואע"פ שכבר הכירו ויש שרק ידברו על נושאים כלליים ושוליים וכשיתחיל להיות רציני יבקשו להפגש

ולילה טוב לניצת שהנעמת לי את

הזמן

לילה טוב גם לך

ונמשיך את הדיון מחר, אני חושבת שלכל חברי הפורום יש מה להגיד

כאן ושם

הרשת, כך אמר לי פעם מישהו, משולה לבית קפה ענק שאליו מגיעים אנשים מכל מיני סוגים כמו בבית קפה, גם כאן, יושבים ובוחנים את הנכנסים אלא שבבית קפה אמיתי אתה גם רואה את האיש שמולך ויכול להתרשם מחזותו ובבית הקפה הוירטואלי אתה יכול להתרשם אך ורק מדבריו ודרך התבטאותו/התנסחותו. וכמו בחיים, חזות נעימה עלולה להיות מטעה. כך גם בוירטואליה - מילים יכולות לבלבל היכרות ברשת עשויה להוביל קשר לכל מיני מקומות, אבל בעיקר, היא תוביל לאן שאנחנו נבקש שהיא תוּבל, בדיוק כמו בחיים שמחוץ לרשת כי גם "כאן" וגם "שם" יש אותנו, אנשים חיים ונושמים שמסוגלים להחליט ולעשות את הבחירות שיהיו הכי נכונות וטובות לנו. לדעתי, המדיה הזו פתחה בפני אנשים אפשרויות אינסופיות להכיר אנשים חדשים שבדרך אחרת לא היו נפגשים. אהבות צמחו מקשרים שהחלו ברשת חברויות אמיצות, חברויות אמת ויש גם "נפילות" בדיוק כמו בחיים שמחוץ לרשת

דרך הרשת כמו דג ברשת?../images/Emo13.gif

לא נעים לי כבר לכתוב אבל שוב כותבת אף פעם לא הייתי בעד ההכרויות דרך הרשת שהיא בעצם הכונה דרך גלישה כאן או באתרים אחרים, למרות שחושבת על זה עכשו אז בעצם מה רע? קצת יותר טוב מכל דייט שאתה לא יודע בכלל כלום על הצד האחר, וכאן כן? אולי לפעמים ההכרות כאן היא שווה ולפעמים לא, כמו שכתבה מתלבטת כל אחד אומר את דבריו ומה שנשאר לנו זה להאמין או לא?! הכרויות זה דבר אחד ודרך הפורום זה דבר אחר, בהכרויות זה ממש כמו כל חברה של שידוכים או טלקשר של טלפונים משאירים הודעה משהו בסגנון (לא מכירה אישית), וצ´ט ובפורום זה שונה ולמה? כי בצ´ט ובפורום יש לך כבר קשר מסוים עם הכותב האחר, אתה לומד אותו דרך כתיבתו ומחשבתו, התגובות שלו וכו.. אבל שוב למרות הכל לא מעיד על כלום, אפילו תמונה לא מספיקה למרות שיכולה לתת רק כיוון קטנטן. בקיצור: לא צריך להחליט שזהו אני הולך להכיר כאן כי זה המקום, אלא לזרום עם החיים שבחוץ כאילו אינטרנט לא קיים אחרת אתה פשוט מוצא את עצמך יושב כאן ומנסה להכיר ולא זורם בטבעיות ברחוב בעבודה ובכל שאר המקומות שעד עכשו נהגנו לחזר ולהיות מחוזרים, ההבדל קטן אבל תמיד צריך לזכור שפה הכל בוירטואל, לא שלא מאמינה בכך בכלל וידועים לי מקרים אחדים מפורומים על זוגות שחיים באושר וב.. עד עצם היום הזה.

בוקר טוב אנשים ../images/Emo42.gif

לאחר לילה לבן ויום שמחכה לי בפתח,ללא שינה,לאחר שעברה שעת המשבר חשה ערה להביע דעה. כמו שאמרה מתלבטת ,הרשת היא כמו החיים ,יש אנשים מכל הסוגים. רוצה לומר שדרך הרשת הכרתי אנשים מקסימים,נשים וגברים שחלקם הפכו לחברים טובים. השאלה הגדולה היא האם אנו חיים את חיינו ברשת,או שהיא רק פאן נוסף בחיינו. מה הציפיות שלנו? יכולה להעיד על עצמי שהרשת עבורי היא במה אינטלקטואלית,מקום בו יש מקום לדיון ושיחה, החלפת דעות ולמידה. זוכרת שבפעם הראשונה שפנה אלי מישהו באחד הפורומים למייל הייתי בהלם(אז בתפוז עוד לא היו מסרים),כלל לא העלתי על דעתי כי יש פה אופציה נוספת להכרות עם אנשים חדשים.נפגשתי איתו,ללא כל ציפיה,עניין אותי לראות מי האדם שמסתתר אחרי הדעות...ישבנו ביחד,שוחחנו ונפרדנו איש איש לדרכו.המילים קיבלו פנים,גוף וקול ובעצם זה הכל... לעומת זאת כפי שכבר אמרתי,היו אחרים/ות שהפכו חברים ואפילו אהבה אחת מקסימה,שחלפה ועברה. בדיוק כמו ב"חיים".

העקשנית

New member
אני נכנסתי לרשת כי חיפשתי קבוצת../images/Emo45.gif

תמיכה כאם חדהורית. לאט לאט מצאתי כל מיני קבוצות ופורומים, טיילתי לי ביניהם, עד שמצאתי את מה שהכי מתאים לי.הכרתי אנשים במפגשי פורום, וגם בשיחות בטלפון, לא נפגשתי באופן אישי עם אף אחד לבד, כי לא חיפשתי הכרויות כאלו.חיפשתי גם תמיכה, אוזן קשבת, נפשות מזדהות ומבינות, וגם חברה לבילוי משותף עם הילדים. נדמה לי שדי מצאתי. גם הכתיבה בפורומים, עזרה לי להשתחרר, לשחרר כעסים והרבה מטענים שחיפשו מקום לצאת החוצה. הכתיבה הקלה עליי מאד, וגם עזרה לי להתמודד טוב יותר עם המציאות. פגשתי אנשים שתמכו ועזרו, וקיבלו אותי כפי שאני, בפורומים, קיבלתי פידבקים לכל מיני דברים שהעלתי בכתב-ולמדתי דברים חדשים. גם היכולת שלי לעזור ולתמוך ולתת מעצמי ומהנסיון שלי-עזרה לי מאד. הנתינה חיזקה אותי וגרמה לי להרגיש שווה. לא הייתה לי הכרות רומנטית דרך הרשת, אולי כי לא לשם כך נכנסתי, אבל מי יודע?-אם משהו צריך לקרות-הוא יקרה. העיקר שאני נהנית.

*יערית

New member
דלתות מסתובבות ראיתם אתמול?

כן אני יודעת שלא קשור..אבל כ"כ רציתי לראות ונרדמתי באמצע....
אז מה אני אומרת על הכרויות דרך הרשת? זה הטרנד החדש של שנות האלפיים.... מוצאת את זה לפעמים חיובי במידה וניתקלנו באנשים הנכונים, ומוצאת את זה שלילי המידה והופכים את זה למקום שאפשר לעבוד על אנשים במיוחד תמימי דעת. למעשה את בן זוגי הכרתי בעולם הזה.....ההכרות ביננו לא היתה לשם הכרות אישית אלא ידידותית במיילים כחצי שנה עד ליום שנפגשנו. את האמת שאך אחד מאיתנו לא תכנן..היה מאוד נוח להתייעץ עם מישהו שלא מכירים ,מאוד נוח למצוא מישהו עם מכנה משותף שלא מכירים
. אני אישית לא נכנסת לאתרי הכרות או צ´אטים בכדי להכיר... במיקרה הזה נפל בחלקי להכיר אדם מקסים דרך הרשת....והיה לי זמן הסתגלות ארוך

עוף כנף

New member
הכרויות ברשת

במציאות (לפחות שלי) היום אני לא רואה דרך אחרת להכרויות, חוץ מהרשת. נכון, אני עובדת עם אנשים, קהל, ומכירה המון, אלא שבמקום העבודה אנחנו חתומים על תקנון שאוסר קשרים עם הלקוחות (משפחה, קשרים אישיים וכו´)... ואני לא מאותן אלה ש"מסובבות את הראש", אלא דווקא מאלה שיש להכיר אותן קודם.. ואם "מתחילים איתי ברחוב",- אני ממש לא מתייחסת... אז, הרשת מהווה עבורי פתרון טוב, ואני באמת לא יודעת איך נהגו לפני ימי האינטרנט... אתרי הכרויות של ממש, עוד לא ניסיתי, ואני לא ממהרת לנסות. נכנסתי לאתר, ודווקא נראית לי דרך הצגת ה"כרטיס האישי", ויכולת הסינון להגעה למאפיינים המתאימים. ניסיתי את ה"אודיגו". ההלם הראשוני נבע מכל מכל אותן פניות גסות וחסרות טעם, שכמובן מהרתי להתעלם מהן. מסננים. "משוחחים" עם אנשים, ולא יודעים מי עומד מאחרי המילים. אבל בשלב זה, השיחות נעימות. ברור לי שהכנות אינה בהכרח נחלת כל הפונים, וברור לי שקשה להבחין מי הוא מי. נתקלים בהמון סוגים של אנשים, וניתן לזהות את חלקם די מהר. מה שמנחה אותי הוא במפורש לא להתייחס לזה כאל כלי למציאת בן-זוג אלא יותר ככלי לתקשורת, לשיחות, לקשירת קשרי ידידות סתמית... חסרוו נוסף, מעבר להיעדר ראיית האדם שמולך: כשאתה "מדבר" עם מישהו, שניכם יכולים לנהל במקביל שיחות נוספות עם אחרים יתרון, בשמירת הסטוריית השיחה. (כתבתי קצת בבלבול, בזמן העבודה...)

ophra

New member
קוראת את השרשור..

בעיון מלא (די נדיר אצלי...
מודה...) ומתלבטת אם להגיב ואיך. קצת מביך אותי לחשוב על עצמי כעל "שועלת רשת"....
אבל אין מה לעשות - יש מאחורי כבר כמעט שנתיים של שיטוטים ברשת ואני מניחה שצברתי טיפה נסיון ודעה אישית בנושא.... אז ככה: צדקה מי שדימתה (סליחה שלא זוכרת ....) את הרשת לבית קפה ענק. גם האבחנות וההבדלים בין שני המקומות היו נכונים הבעיה העיקרית של הרשת, לדעתי, היא חוסר היכולת לעשות שימוש בכלים "בלתי אמצעיים" כדי לזהות אם אדם "עושה לנו את זה" או לא... (וכאן אני גולשת לנושא אחר שנדון כאן) נכון שאותם כלים בלתי אמצעיים לפעמים מטעים גם הם אבל הם אינטואיטיביים. בכך יתרונם וחסרונם. מה שבטוח - זה שהם לא קיימים ברשת. ומה שנראה שזה הם - זה לא! (לפחות לא אצלי) אוי... כמה פעמים "נפלתי" (בעיקר בתחילת "דרכי" בנפתולי הרשת) כשחשבתי שאני מזהה, באמצעות אותן אינטואיציות מזויפות, אדם מתאים... היום אני יודעת שה"אינטואיציות" האלו הובלו, בין היתר, מהצורך שלי באותם זמנים במישהו לצידי, צורך שנבע בעיקר מהעובדה שלא יכולתי להיות רק איתי... אבל זה כבר סיפור אחר. עדיין אני יודעת, גם היום, כשאני ואני מסתדרות מצוין לבדנו...
, שאלה אינטואיציות מוטעות ויש "לסמוך" עליהן בערבון מוגבל מאד. אבל למה בכל זאת כן?? (ואני במצב דומה לזה של עוף: בעבודה אין לי סיכוי לפגוש אנשים מעניינים, למפגשי פנויים-פנויות לא הולכת, גם לאתרי הכרויות לא נרשמתי, ולכן הרשת היא כמעט הדרך היחידה שלי להכיר אנשים חדשים, ואני לא מתכוונת רק לקשרים רומנטיים) כי פגישה ראשונה עם מישהו מהרשת (אם זה כבר מגיע לפגישה) היא לא "בליינד-דייט" טיפוסי. אנחנו כבר יודעים זה על זו הרבה מעבר לסתם אדם אלמוני ברחוב. כי אם אחרי פגישה ראשונה כזו יש "קליק", נקודת המוצא להתחיל קשר היא מוצלחת קצת יותר, בזכות אותה הכרות "וירטואלית" אז יש יתרונות ויש חסרונות, אבל איפה אין? ואת אלו - כשמכירים - כבר אפשר ללמוד להתמודד איתם... ומה לי יצא מהרשת? מממממממממממממממ (מנסה להיות בכל זאת טיפה דיסקרטית....
) כמה חברים טובים, אי-אילו סטוצים, ו... עדיין לא אהבה אמיתית...
בירברתי די..... שבוע נעים וטעים!

העקשנית

New member
../images/Emo9.gif../images/Emo6.gifעפרה-קראתי אותך ועשה לי הרושם

שאת די נהנית מההכרויות שלך ברשת. היו לך סטוצים? שובבה! ואיך היה? עם מי? אוף, את לא יכולה לספר, דיסקרטיות... איזה באסה!
לפחות היה שווה? את ממליצה?
וחברים טובים-זה הכי חשוב. בהצלחה במציאת האהבה האמיתת!
אז בואי ונשתה, לחיי האהבה....

למעלה