היכן קונים cringle?

אודי א ד

New member
היכן קונים cringle?

שלום
ראיתי עכשיו את הסרטון הזה ביוטיוב שמסביר איך להכין לולאה לא מתהדקת בקצה של חבל.
שאלתי היא, היכן אני יכול לקנות את חתיכת המתכת הזו?
בהולנדית זה נקרא kous ובאנגלית cringle (לפי ויקיפדיה).
תודה לעוזרים.

gb228

Active member
או בחנויות לציוד תפירת מפרשים/קנבס

כמו SAILRITE

zina71955

New member
בשפת הימאות האנגלית האביזר הזה נקרא thimble ומטרתו בד"כ

לחבר שקל - shackle לקצה החבל. במקום כל הדבר היפה הזה (שהוא יפה בפני עצמו, אך מחליש את קצה החבל) אני עושה כריכה כפולה (בחבל קלוע) . אם שמתם לב (או לא) מסיימים את זה עם חבק צמוד לחבל במקום ההצמדה ל Thimble . ולזה צריך מכשיר מיוחד כמו שמצמידים טלוריט. שאם לא כן במשך הזמן יפרם כל הדבר היפה הזה וה thimble יצא ממקומו. יום טוב.

zina71955

New member
תוספת קטנה. במקום חבק מוצמד מיכנית אפשר לעשות

כריכת חצאי מוט הדוקה מאוד.

אודי א ד

New member
כפי שאמרת -

"במקום כל הדבר היפה הזה... אני עושה כריכה כפולה (בחבל קלוע) ... ולזה צריך מכשיר מיוחד כמו שמצמידים טלוריט".
תמונה של זה ^.

zina71955

New member
אני חושב שלא תמצא ברשת כריכה כפולה. בסירטון שהראית בצד שמאל

יש מספר חלונות המראים עבודה בחבלים באחד מהם תראה איך עושים כריכת לולאה. אם תקיש " קליעות וכריכות" תמצא ודאי איך עושים כריכות אבל לא כריכה כפולה או כריכת חצאי מוט.. אלה כריכות לא שגרתיות שעושים הדייגים. כל כריכה אחרת נפרמת עם הזמן. בכריכה כפולה אתה מלפף את החבל סביב הטימבל, עושה קשר מוט חזק על החבל הכפול בשורש הטימבל וממשיך לכיוון קצה החבל בליפוף שלחצאי מוט ומסיים בליפוףאורך על אמצע הכריכה. זה לא יפרם לעולם. מכשיר ההצמדה נקרא Rope Crimping Tool ולזה אתה צריך להוסיף Talurit מנחושת או חומרפלסטי קשיח. לעבודה בחבל קלוע אתה צריך גם מכשיר שנקרא Spike מתאים כפי שרואים בסירטונים. . בסרטון מראים לולאה בחבל קלוע שיש בו Single Braid שם עוד אפשר להסתדר בלי ספייק. אבל ב Double Braid אתה חייב ספייק. בקיצור, לענינו של דבר, לעבודה בחבלים קלועים דרושים מספר כלים מתאימים. ו - מיומנות. בהצלחה

zina71955

New member
עוד דבר קטן. לכריכות צריך twine טוב. אלה שמרוחים בחֵלֶב או

כזה שאתה מעביר אותו בגוש של חלב הם הטובים. הוא נמתח טוב ושומר על הכריכה.

מאיר ריבא

New member
הערה למינוח (שלא תפתור את הבעיה...)

Cringle - זה החור או המערכת של חור מוקף חבל/טבעת בתוכה נמצאת טבעת מתכת. בין אם בקצה מפרש או על חבל עצמאי.
הטבעת אותה אתה מחפש קרויה thimble כפי שכבר העיר גם אילן.
מקווה שיעזור למחפשים היום ובעתיד.

למעלה