היכן ללמוד?

white crane

New member
היכן ללמוד?

שלום, אני רוצה להתחיל ללמוד טאי צ'י, בחיפה. אני לא מבין בתחום רק יודע שאמורות להיות מס אסכולות , כאלה שלוקחות את האומנות לכיוון יותר "לחימתית" וכאלה המכוונות למקום של עבודה על הגוף בניית אנרגיה ותהליכים יותר מדיטטיבים. מקווה שאיני טועה. אבל הכיוון השני הוא הכיוון המתאים לי יותר. אז... אם מישהו יכול להמליץ לי על מקום באיזור חיפה/ כרמל/אחוזה, אשמח מאוד ושוב תודה

איתמר גלילי, 052-455095, 04-8100801

גברים א' ד' 21:15 נשים ד' 20:30 קבוצה של המרכז הישראלי לטאי-צ'י. איתמר מורה מצוין ואדם נהדר. ממליץ.

white crane

New member
מה ההבדל בין סוגי הטאי צ'י השונים

האם יש שם יותר ברור ומוגדר לסגנון אותו אני מחפש, פחות טאי צ'י כאומנות לחימה ויותר טאי צ'י כחיבור לגוף ולנפש אשמח להבהרה

orii

New member
ניסיון לענות

נתחיל מהבעיה: יש המון סוגי/שיטות/מורי טאי צ'י שמלמדים דברים שונים בתכלית. שם של שיטה לרוב לא יומאר דבר לגבי התוכן. אכן, ניתן לסווג תחילה את מורי/שיטות הטאי צ'י לכאלו שמלמדים אותו כצ'י קונג בלבד - כאומנות תנועה עם משמעות בריאותית ולכאלו שמלמדים אותו כאומנות לחימה הכוללת בתוכה משמעות בריאותית. כמעט לכל סגנון (יאנג, צ'ן...) יש גירסה כזו וכזו. גם אם ניקח רק את המורים שמלמדים טאי צ'י כאומנות לחימה לא פתרנו את הבעיה - עדיין בין מורי הטאי צ'י שמלמדים דבריםפ שונים מאוד כשבוחנים את מה שקורה בשיעור. הייתי שם את האצבע על שתי נקודות מרכזיות: עקרונות התנועה שנלמדים ואיזה סוגיי תרגילים לומדים. לגבי שתי ההמלצות שקבלת, מההכרות שלי אני יכול להגיד לך שלומדים דברים מאוד שונים תחת הכותרת של טאי צ'י כאומנות לחימה. לדעתי, אין מנוס מללכת ולהתרשם ממספר מורים. אם אין לך רקע רצוי ללכת ליותר משיעור אחד אצל כל מורה. אני "אח לקונג פו" של דן אפשטיין - שנינו תלמידים של אותו מורה חיים בנדר. אני כמובן ממליץ ללכת לשיעור ניסיון של דן ולהתרשם. אשמח להוסיף...

crane

New member
כמובן שמומלץ לכת ולהתרשם משני

המורים. טאי צ'י הינו אומנות לחימה. נקודה. בכל סגנונתיו. ההבדלים בין המכונים השונים נובעים מגישת המורים ומהחלק היחסי אותו הם משקיעים בלימוד האפליקציות הקרביות של האומנות לעומת הצדדים האנרגטיים שלה. לפי בקשתך ולמיטב ידיעתי, דן אפשטיין עונה על דרישותיך יותר מאשר איתמר, שכן הטאי צ'י של המרכז נלמד כאומנות לחימה (יחסית), בעוד שהטאי צ'י של חיים בנדר נלמד עם דגש רב על התנועה והבנת הגוף. אבל שוב אני מזכיר- לך לשניהם ותתרשם, זה יעזור לך הרבה יותר מלקרוא את ההודעה שלי.

למעלה