היכן ללמוד תפירה?

happyhappy

New member
היכן ללמוד תפירה?

שלום, סיימתי קורס תפירה ב"מכון יעל", למדתנו דברים די בסיסיים. אני מעוניינת להרחיב את הידע שלי בתפירה והמכון מציע קורסים נוספים. השאלה שלי היא האם יהיה יותר נכון ללמוד אצל מורה פרטית מאשר במכון יעל. (קראתי פה ושם דברים לא טובים על הלימודים במכון וכנראה שאני לא מקצועית מספיק כדי להבין למה הוא לא טוב כי מהקורס הראשון כן הצלחתי לתפור לעצמי בגדים.) אשמח אם תאירו את עיני.

ממליצה ללמוד בצורה מסודרת בשנקר

בקורסים ללימודי חוץ . המכללות האחרות לדעתי לא מממצות את הנושא .מורה פרטי טוב למי שיודע ורוצה להתחזק או למי שרוצה ללמוד בכדי לדעת להנאתו . . אני לדוגמה לקחתי שיעורים פרטיים בתפירת מחוך אבל זאת אחרי ש נים רבות במקצוע.

lirola

New member
עשיתי קורס תפירה בשנקר בשנה שעברה

ומאוד נהניתי. למדתי המון, אם התקדמתי בקצב מהיר יותר , תמיד היה פנאי למורה להדריך אותי ולתת לי טיפים מעבר לחומר הנלמד, אפילו ענתה לי על שאלות במייל כשהתלבטתי לגבי שאלה מסויימת. החיסרון היחיד לטעמי, הוא שהקורס פעם בשבוע, אבל לאנשים רבים ועסוקים זה לאו דווקא יהווה חיסרון. לא בדקתי מקומות אחרים , ויצאתי מאוד מרוצה. כעת אני לומדת שם תדמיתנות וגם שם אני נועצת במורה גם בשאלות על תפירה, ותמיד היא עוזרת. מאוד כיף.

רות מלר

New member
שאלה אחת ותשובות רבות

התשובה לשאלה צריכה לבוא מתוך תאום ציפיות שלך מול הרווח שאת רוצה להפיק מהלימוד האם את אוהבת ללמוד בקבוצה נניח של 15-20 משתתפות ? האם תוכלי להגיע במשך 16-17 פעמים רצופות משעה מסויימת ? האם את רוצה ללמוד בזמן קצר יותר ? האם את מעדיפה שהמורה תהיה יותר זמינה אליך ? התשובות נותנות מענים שונים אני חולקת על אטי שמורה פרטית מתאימה רק למי שיש נסיון- נהפוכהוא- דווקא למי שיש פחות נסיון יותר חשוב לקבל בהתחלה תמיכה יותר גדולה שאינה אפשרית במסגרת של קבוצה גדולה. הקורס בשנקר מיועד להשיג 3 פרטי לבוש, יש תלמידות שבקושי מסיימות שניים, למרות שכל פגישה היא בת 4 שעות אני ממליצה לך לעשות סבב בין כל המקומות , וככל שתרבי לשאול יהיה לך יותר קל לגבש החלטה היכן מתאים לך ללמוד

lirola

New member
באופן ספציפי היינו 12 בנות בקורס

והספקנו 3 פריטי לבוש נוספים על השלושה המוגדרים בתכנית הקורס. ללא ספק , גם לקורס בקבוצה יש חסרונות והגדול ביותר הוא שאתה לא בוחר את חברי הקבוצה, ומספיק אחד מעצבן כדי .... לעצבן. למזלי השתיים המעצבנות אצלנו פרשו מוקדם עכשיו רק נותר לי לקוות שהמעצבנת של קורס תדמיתנות תפרוש. היתרון הגדול הוא הכלכליות של העניין משום שחלק גדול מהקורס הוא של תפירה ואימון נטו, ואז , לפחות לי, היה קשה לעמוד בתשלום פרטי על מספר שיעורים דומה לזה שקיבלתי בשנקר. אבל מי שיכולה לעמוד בזה, זמנה קצוב, אינה גמישה מבחינת זמנים, שיעורים פרטיים הם אידיאליים עבורה. לצערי הרב זה לא התאפשר לי... נ.ב יכול להיות שהיינו 12 בנות כי לא היו מספיק בנות , לא ידוע לי מה המספר המקסימלי. 20 אכן נשמע הרבה, כך שזה משהו שצריך לבדוק.

happyhappy

New member
הביקורת על מכון יעל-

היא בעיקר שמלמדים שגיאות. אין לי מושג אם זה נכון או לא. מה שכן, אני כן מצליחה לתפור ויש תוצאות לא רעות.

aviviye

New member
גם אני למדתי קורס ראשון במכון יעל

אני חושבת שבסך הכל הקורס הראשון נותן כלים מאד טובים למי שאף פעם לא התנסתה בתפירה (כמוני), אחרי הקורס הראשון, מי שמתחברת לשיטה שלה יכולה להמשיך איתה הלאה, ומי שלא, יכולה לקחת את הבסיס ולהתקדם באופן שמתאים לה (קורסים אחרים, לימוד אוטודידקטי וכד') וברמה שמתאימה לה (חובבנות, מקצועיות)

happyhappy

New member
האם המשכת אחרי יעל? וגם שאלה לכולם...

אם כן, באיזה קורסים אם מותר לשאול? שוב, המטרה שלי היא לעסוק בזה כמקצוע. ושאלה לכולם- התחלתי להתעניין בקורסי תדמיתנות בכל מיני מכללות. האם הכיוון שלי נכון? (ראיתי שזה הקורס השני ששנקר מציעים אחרי תפירה לאלו שאין להם ניסיון) האם התדמיתנות תיתן לי כלים לעצב פריטי לבוש ברמה מקצועית טובה? תודה

aviviye

New member
סיימתי לא ממזמזן

אז אני רוצה קודם להשתכלל עם עצמי בבית ואני לי המון זמן פנוי לעוד קורסים. בכל מקרה אני יותר בקטע החובבני ולאחר שרכשתי את הבסיס בקורס להתקדם באופן עצמאי (קניתי ספר נחמד באמזון, חיפוש מידע באינטרנט וכד' ) + טיפים מאחרות וכד' בשלב זה.

אמא25

New member
קורס תפירה מקצועי

אם את גרה בסביבת ירושלים כדאי לך להתענין בסטודיו A בית ספר לאופנה מאוד וותיק עם תוצאות מוכחות גם בעיצוב אופנה וגם בכל הפאזל של התחום, גיזרה תדמיתנות דיגום ציור ותפירה איכותית.

שש שבע

New member
איפה קראת דברים לא טובים על המכון?

דוקא לא פסלנו אותה, רק הצגנו את השיטה שלה ושהיא טובה לחובבים.

happyhappy

New member
אם כך (ואני מצטערת שאני מפציצה בשאלות) -

מה טוב כדי להתמקצע?

להתמקצע במה?

-תופרת בית ללקוחות לפי מידה? -תופרת בית למעצבות, כמויות קטנות של עבודה מושקעת? -תופרת דגמים אצל יצרן אפנה? -לעצב ולייצר עבורך, הילדים וחברות? -להיות מעצבת אפנה?

happyhappy

New member
משהו בין האפשרות הראשונה לאחרונה.

לתפור לפי מידות עיצובים שלי.

למעלה