חיבור לאלוהים באמצעות ערוץ תקשורת
מסוים. לא מזמן התגלה לי משהו מפתיע על כך: אוהד, מדריכי למעברים קסומים, לימד אותנו את המעבר הקסום שמעביר למצב התודעה (ולאיטיות) של עצים. הרגשתי שזה מוכר לי... פתאום הבנתי! זה מצב הבהרת (ssemblage-point) של לטיהן! אז תיקון להגדרה: חיבור לאלוהים\הרוח באמצעות ערוץ התקשורת (מצב הבהרת) של עצים. כתוצאה מכך, אגב, מצאתי לי קבוצה נפלאה לעשות איתה לטיהן - קבוצת עצים. עצים, כפי שציין קרלוס, אין בהם שום תחושת מאבק ותלאות - הם כל הזמן שתולים, מוזנים, מחוברים לאלוהים. לכן מצב תודעתם מתאים לקבלת הדרכה מאלוהים. כן, מכירה. באחד מספרי בגואן (שמו הקודם של אושו) מצאתי קטע (מצוטט מהזיכרון): "אם תעמוד ללא תנועה, ייכנס בך שד של מחול רך" הוא מציג את זה כתרגיל סופי, מזכיר שיש מי שמתרגלים את זה דרך קבע (כנראה כוונתו לסובוד)ואומר שלא די בכך - שלאחר התרגול יש לרדת שבע פעמים לכריעה כמו בתפילה מוסלמית, פעם אחת לכל צ'קרה. תרגלתי את זה זמן-מה לפני שהיגעתי לסובוד, כך שלמעשה היגעתי לסובוד כבר "פתוחה" (הכינוי בז'רגון הסובודי למי שיודע לעשות לטיהן, למי שנפתח לערוץ התקשורת המתאים, בד"כ ע"י עשיית לטיהן בחברת אנשים שכבר עושים לטיהן.) האם אתה בדרך להיפתח? רעיון טוב! מה שחסר בסובוד, זה לוחמים.