היכן אני מוצא את PWS תחת XP?

time to fly

New member
היכן אני מוצא את PWS תחת XP?

התחלתי ללמוד PHP, וחיפשתי את PWS תחת XP ואני לא מוצא אותו הוא נמצא ב"הוספת והסרת תכניות"??? כי הוא לא שם
יש שם את IIS, זה זה? מוזר לי אם כן, ובלי שום קשר- מה תוספת הIIS מעניקה לי ? על XP כמובן בתכלס- איפה הPWS

patael

New member
PWS

ניתן למצוא רק על WIN98 ומ 2000 או WINME ומעלה זה IIS שהו שרת מתקדם יותר מ PWS. אבל, לא עדיף לך להוריד APACHE ? זה בהנחה שאתה עובד ב PHP כי אצלי על XP זה עובד מצויין!

time to fly

New member
מבחינתי- העיקר שזה יעבוד לי,

אני רק התחלתי ללמוד, ומה שמעניין אותי זאת היא שפת התיכנות. אז אתה אומר שאפשרי להתקין PHP על IIS? ואפאצ´י יעבוד לי גם כן על XP. מה יתרונות התקנת אפאצ´י על פני התקנת IIS?

patael

New member
פשוט מאד!

כיוון שביום מן הימים תעלה מערכת שלך לשרת WEB , כלומר האתר שלך יתארח על שרת מקצועי. שם לרוב (וכדאי שתוודא זאת) אין מערכת הפעלה WINDOWS, אלא UNIX כל הבסיס של PHP ו C בא מ UNIX מבחינת יציבות זו ליגה אחרת מכל מערכת הפעלה אחרת. השרת שיושב על UNIX הינו APACHE ולכן כדאי שתעבוד עם השרת הזה. אני מציע לך להוריד את PHPTRIAD , זה חבילה שמכילה את כל מה שאתה צריך כדי להתחיל לתכנת ב PHP Mysql - בסיס נתונים. PHPMYADMIN - תוכנה לניהול בסיס הנתונים. PHP COMPILER - הפשה עצמה. APACHE - השרת כמובן. אתה יכול להוריד מכאן בהצלחה!

time to fly

New member
תודה רבה בן אדם

עזרת לי רבות אני רק מקווה שלא תהיה לי בעיה להתקין הכל. לא כי לא בא לי ללמוד תחומים אלו, רק שאין לי טיפה של זמן ואני חייב להיתפקס על נושא אחד. מקווה שזה לא יכניס אותי לבעיות מיותרות. תודה רבה שלומי

kensaggy

New member
מממ...

קודם כל, אני במקומך הייתי שמך להיכנס ל"בעיות" אחרות, מכיוון שמבעיות כאלה לומדים הכי הרבה, גם אם זה לא התחום אותו רצית ללמוד. דבר שני. עקוב אחר המדריך להתקנת PHP+Apache+Mysql בפורום בוני אתרים באתר guides.co.il ולא יהיו לך בעיות מיותרות. או שכמו שאמרו אתה יכול להתקין את מה שהציאו לך לפני, רק שלפי דעתי, מהתקנת התוכנה ההיא לא לומדים הרבה, בהתקנה עצמאית לומדים טיפ טיפה יותר. אבל זה זניך...

time to fly

New member
אני מבין אותך

התקנתי את phpTraid, היא עובדת כמו חמאה
נכון שלא למדתי מזה כלום- אבל כמה להעמיס על ההתחלה- אני רוצה כבר להתקדם בשיעורים בספר- לא מספיק חשוב, אם לא חשוב יותר??? נגיע לגשר, נפוצץ אותו- לקח שלמדתי מחיי- לא להתפרס על יותר מדי דברים בו זמנית

patael

New member
אני איתך

כשהתחלתי ללמוד, במקרה נתקלתי ב PHPTRIAD וזה ממש עזר לי, כי בהתקנה הרגילה (המסובכת), תתקל בדברים שגם אם תתגבר עליהם, לא יגידו לך כלום! אז תהנה.. ביי

kensaggy

New member
אתה...

לומד מספר...? כתוב בעברית? במקומך הייתי לומד המאנטרנט...

time to fly

New member
תודה, אתם פשוט פורום נפלא ומצוין

רק שאני זקוק לבסיס בשפת האם שלי זהו מין פרדוקס- שהנטייה הטבעית שלי היא לא לכיוון שפות (בכלל- אנגלית וכו´), זה חלק חלש אצלי יחסית, ואני זקוק לספר הדרכה שיקנה לי בסיס, וקל לקבל זאת מספר עברי- במיוחד שהוא מתמקד ביצירת תשתית ראשונית טובה, והמתדולוגיה שלו היא מצוינת- בסוף כל שיעור ישנם שיעורים תראו, אני בא מרקע של פלאש בכלל וAC (ActionScript), והנסיון שלי עד כה עם ספרות בשלל השפות היה גרוע- לא ניסו לתת בסיס למישהו שאין לו גישה לתחום- ובגלל זה אני נאמן לסםפר הזה, אע"פ כל מגבלותיו, עדיין אפשר להבין ולהפיק המון רווח. לפחות בהתחלה

patael

New member
אני למדתי גם

מהספר בעברית, אבל אתה לא יכול להתחמק מזה, כל החומר הטוב כתוב באנגלית, באינטרנט ובספרים. לשם תהיה חייב להגיע. שוב, בהצלחה!

למעלה