היכן אני יכול

svoivandim

New member
היכן אני יכול

להוריד את JDK של JAVA? או שיש סביבת פיתוח יותר טובה לJAVA.? תודה מראש.

svoivandim

New member
אני מתקשה למצוא

את הדבר הנכון שאני צריך להוריד יש שם הרבה גרסאות של JDK מה בדיוק להוריד? תודה מראש.

svoivandim

New member
אני צריך את JDK 1.2

כאשר אני מגיע לדף ההורדות של SUN יש לי 2 אופציות להוריד 1:SDK 2:JRE מהי הגרסא הנכונה? מה הבדל ביניהן? תודה.

neko

New member
כמו שאמרתי, SDK.

SDK = standard development kit JRE - Java Runtime Environment הJRE כלול בתוך הSDK ומכיל את מה שצריך כדי להריץ תוכניות. הSDK כולל את מה שצריך גם בשביל לקמפל תוכניות. ד"א, אין לJAVA סביבת עבודה, ולכן מומלץ להוריד סביבה כלשהי (למשל ECLIPSE, INTELLI-J או JBUILDER של BORLAND).

svoivandim

New member
הבנתי,למעשה

JBUILDER של BORLAND זה כמו סביבת עבודה של BORLAND C? כלומר סביבת העבודה מבחינת הממשק וצורת העבודה דומה לשפת C? אם כן אז יהיה לי יותר נוח כי אני מכיר את BORLAND C. היכן ניתן להוריד את JBUILDER של BORLAND? תודה מראש.

neko

New member
באתר של בורלנד מוצעת גרסה בחינם,

קישור. לא מצאתי בה מגבלות כלשהן, אבל אני מניח שיש רק למי שרוצה לפתח מערכות גדולות ומסחריות (איכשהו בורלנד צריכה לעשות כסף
) עדיין, גם אם תעבוד עם הJBUILDER, עדיין צריך להוריד את הSDK של JAVA כדי לקמפל ולהריץ תוכניות.

Metheny

Member
מגבלה...

אני עובד עם גירסת הנסיון של ה-JBuilder, והמגבלה הכי גדולה שמצאתי, לפחות בשבילי, זה שבדיבאגר לא ניתן לעשות watch לפונקציות, נגיד
obj.getSomething()​
לא יודע אם זאת מגבלה בשביל אנשים אחרים, בשבילי זה די הפריע בהרבה מקרים. דרך אגב, מישהו יודע איך מורידים שם את האפשרות לבדיקת syntax בזמן העריכה?

svoivandim

New member
אני גם הורדתי את גרסת הנסיון,אבל

יש לי בעייה להשתמש איתו כאשר אני פותח את התוכנה מלחתחילה את ה" BORLAND JBULDER 9 ENTERPRISE TRIAL" נפתח החלוןהרישום ויש לי 2 אפשרויות: 1: HAVE A SERIAL NUMBER 2:HAVE ACTIVATION FILE כיוון שאין לי את המספר הסריאלי,משנותר לי זה האופציה השניהה אבל, מה זה ה:HAVE ACTIVATION FILE הקובץ הזה? איזה קובץ הוא דורש? או שאני לא בכיוון הנכון? תודה מראש!

svoivandim

New member
תודה,הצלחתי להתקין את הPERSOMAL

מה הבדל בינה (PERSONAL)לבין הגרסא המלאה? מה חסר בגרסא הזאת? האם אתה מכיר תיעוד בעברית איך להשתמש בJBORLAND? תודה מראש!

svoivandim

New member
שאלה נוספת:

יותר נכון כמה שאלות: האם באמצעות JBORLAND ניתן גם לעשות קונפילציה? אם כן איך אני עושה את זה,כי אני קצת מתקשה להבין את התוכנה או שאני חייב לקמפל באמצעות הJDK,ואז לחזור לJBORLAND ומשם להריץ את היישום? ובנוסף לכך יש לי בעיה נוספת : גם כאשר אני מנסה לעשות קונפילציה באמצעות הJDK,כלומר אני רושם את הפקודה "javac FileName.java " אני מקבל את השגיא הבאה:
'javac' is not recognized as an internal or external command operable program or batch file​
וזאת למרות שהתקנתי בהצלחה את הJDK ,את הגרסא האחרונה מ SUN.COM מה למעעשה הבעיה? מה השגיא אומרת? יש לציין שאני כן יכול להריך קובץ שעבר קונילציה אבל כפי שאמרתי קודם בעת שאני מנסה לעשות קונפילציה אני מקבל את השגיאה שציינתי קודם. מראש תודה לכולם!!

neko

New member
אתה צריך להוסיף את הספריה

של הJDK לPATH של המערכת שלך... זה נמצא למיטב זכרוני בENVIORNMENT SETTINGS של WINDOWZ.

neko

New member
אם אתה על XP, לחץ כפתור ימני על

MY COMPUTER, בחר PROPERTIES, בחר את הTAB של ADVANCED, ולחץ על ENVIORNMENT למטה. תמצא ברשימה את הPATH, ותוסיף לו את C:\jdk\bin או איזו ספריה שלא תהיה שבתוכה הקובץ JAVAC.EXE. חוצמזה, צריך גם להגדיר את הCLASSPATH בENVIORNMENT, אבל זה כבר אח"כ...

svoivandim

New member
ויתרתי על הרעיון לעבוד עם JBORLAND

זאת תכנה מפלצתית שעד שהיא עולה אני נרדם,וחוץ מזה אני גם לא יודע איך לעבוד איתה אבל מצאתי משהו יותר טוב ופשוט להפעלה שגם מבצע קונפילציה וגם ניתן להריץ וזה ה TextPad , רציתי רק לשאול לידע כללי: עם איזה סביבת עבודה עובדים רוב מפתחי JAVA?

neko

New member
לא יודע לגבי רוב, JBUILDER נחשבת

מהטובות, אבל אצלינו בלימודים, כשלא צריך כ"כ הרבה פיצ'רים, הרבה משתמשים בEDITPLUS הנפלאה - כמו ה-TEXTPAD, רק צובעת מילים לפי ההקשר שלהם בJAVA, וניתן לבצע דרכה קימפול והרצה בלחיצת כפתור. מומלץ.

למעלה