"היכל ששקע"- קובנא

"היכל ששקע"- קובנא

הגיע לידי הספר "היכל ששקע" (החינוך העברי בקובנה - מוסדות ואישים) בהוצאת ארגון בוגרי הגמנסיון העברי בקובנה. בספר מוזכרים שמות רבים, בעיקר מורי ובוגרי הגמנסיון. אם מישהו חפץ שאבדוק שם זה או אחר בספר, בבקשה ! רוני

ליהיא51

New member
אשמח לדעת אם נמצא:

1. שמעון זנג - zang 2. בניהו (בנו-בנה) -zang 3. משיהוא הנושא את השם טובין -(אין לי שם פרטי) -tubin . תודה.

נוסדה - 1920

הגימנסיה נוסדה בשנת 1920. הספר יצא בשנת 1962. חלק מהשמות נמצאים בתוך מאמרים שנכתבו עבור הספר וחלק מן השמות מופיעים בחלק השני של החלק שמוקדש להנצחת האנשים. חלק מן המונצחים נספו בשואה וחלק נפטרו לאחר השואה. רוני

EllaBa

New member
אנא בדוק את השם תרצה ממיופה

שלימדה יהדות בבית הספר העברי. תודה אלה

אין

יש מספר רשימות מסודרות של מורים ושל חברי המועצה הפדגוגית. הרבה מורים מוזכרים בזכרונות התלמידים והמורים, אך באף לא אחד מהם מצאתי "תרצה" או "ממיופה". רוני

Melitz

New member
ממיופה האם יש קשר למשפחת ממיפה ממז'יק/ליטא ../images/Emo35.gif הרב יוסף-זאב ממיפה (חתנו של הרב אברך) היה רב המקום מ-1922 ועד חיסולה של הקהילה בשואה.

EllaBa

New member
אכן כן. תרצה היא בתו של הרב ממיופה

היא נרצחה בקובנה בשנת 1941 או 1942. המשפחה כולה נרצחה במאז'ייק. אחת ההשערות שלי (עדיין לא הצלחתי להוכיח) היא שסבתא רבתא שלי יוכבד זייבל לבית אברך היא אחותו של הרב זאב וולף אברך. אלה

ruva

New member
נא לבדוק האם מופיעים שמות:

חיים שוחט וגב' יעקובסון.ואם כן,רוצה לדעת שמה הפרטי של הגברת. תודה

|הדגש|שמואל|סדגש| שוחט

הבת והאחות רבקה שוחט (אשת המהנדס שכטמן מנתניה) הקדישה דף לזכר משפחת שוחט: שמואל ונחמה (לבית וורוביי) וילידהם שרה (נפטרה בארץ) והאח שרגא (נרצח בתקופת השואה בפטרושון) והאחריות דבורה ומרים שנפסו בשואה (עמ' 338 בספר). גב' ל' יעקובסון לימדה גרמנית בשנת הלימודים הראשונה (עמ' 40 בספר). רוני

Postman1

New member
אנא בדוק, בתודה את השמות:

גרניביץ (גרנביץ, גרנייביץ) אנה-נדיה-אסיה שלפוברסקי איליה (אליהו) שלפוברסקי ליובה (אריה) פגירסקי - כל שם אפשרי. מודה מראש וסליחה על הטרחה.

למעלה