תזונה..המשך..
ואז מאיזה שהוא מקום מופיעה העוגה עם המשפט שהוא אחד האויבים העיקריים שלך: "אתה חייב לטעום את זה". - אתה בהחלט לא חייב לטעום כלום. לפי סעיף 37 ב' לחוק זכויות האדם אינך חייב. - נהפוך הוא אתה חייב לא לטעום כלום בין הארוחות. תהליך העיכול נמשך כ – 4 שעות בממוצע לכן אחרי כל ארוחה דרושה הפסקה להשלמת התהליך. במידה ואתה אוכל ארוחה באמצע התהליך של פירוק המזון וחילוף החומרים בגוף, אתה מביא את המערכת למאמץ מתמיד ובסופו של דבר לשחיקה ולחוסר יכולת לחילוף חומרים תקין ונורמאלי. ואז אתה עובר לתירוץ הבא: "אני כבר מבוגר אז מערכת חילוף החומרים שלי כבר לא מה שהייתה". אחרי שהרסת אותה, יתכן שאתה צודק. בוא ננסה לשקם את המערכת. יכול להיות שעדיין לא מאוחר, והתיקון הוא פשוט מאוד. אין להכניס כלום לפה 5 שעות לפחות אחרי ארוחה גם לא ביסקוויט, סוכרייה, גזר, עוגה, פרי, קוביית שוקולד, גרעינים, כמה שקדים קטנים, פופקורן, ביס מ"אתה חייב לטעום", מלפפון, יוגורט, רק לטעום אם זה מוכן, חטיפים, ארטיק. אין שום סיבה לא פסיכולוגית ולא ביולוגית להכניס משהוא לפה אחרי ארוחה טובה, אז סגרנו את הפה עד הארוחה הבאה. אפשר בהחלט לשתות, שעתיים אחרי הארוחה: תה, מים ומיצים טבעיים. טעות מספר 4: אוכלים בזמנים לא נכונים כיום ברור לעולם הרפואה המודרנית שהספק מערכת העיכול קטן בצורה משמעותית בשעות אחר הצהריים המאוחרות, בערב ובלילה, אז המזון שוהה במערכת שעות רבות עד לעיכול ובמהלך הזמן הזה הוא עובר תהליכים של תסיסה וריקבון, דבר הגורם לשחרור שורה ארוכה של כימיקלים ורעלים לכל תא בגוף. זה גורם גם להשמנה. הרמב"ם אמר שמספיק 2 ארוחות ביום שהעיקרית היא בבוקר, אמרו חכמינו: "אכול בבוקר כמו בן מלך, בצהריים כמו אזרח ובערב כמו קבצן". אז גם אנחנו נשתדל לאכול ארוחת בוקר מזינה, ארוחת צהריים טובה ובערב משהו קל מאוד, כמו סלט או מרק ולאחר מכן הפה סגור הרמטית (למזון) עד הבוקר – לא כדאי לאכול פירות, אפשר לשתות. טעות מספר 5: אוכלים את מה שאסור בפרק זה נציין את המזונות שלא כדאי לנו לאכול, המזונות שהתרגלנו אליהם אך הם מזיקים. היות ואנו יצורים קטנים, מוגבלים ומפחדים משינויים על אחת כמה וכמה כשמדובר בתכולת הצלחת שלנו, אין צורך להתנזר לגמרי ולהיות קיצוניים, הכוונה היא להפחית ככל שניתן את הכמויות שאנו צורכים, של:- סוכר, קמח לבן, בשר, אלכוהול, מטוגנים, ולוותר לחלוטין על כימיקלים במזוננו. (ראה ספר התחדשות) האדם הוא בעל חיים שלא נועד לאכול בשר, נקודה. לפי הוראות יצרן, בורא עולם, נבראנו כמו חיות צמחוניות. אם לפי השיניים צורתם ומספרם, ואם לפי הציפורניים, אם לפי סוג העור ואופן ההזעה והחשוב ביותר לפי מערכת העיכול. לטורפים בטבע יש בקיבה חומצה הידרו כלורית חזקה שמיועדת לפרק את הבשר ולך אין. גם אורך המעי שלהם קצר פי 4 בערך משלך, וזאת כדי שהבשר שנרקב מהר יוכל להיפלט במהירות החוצה. שלך ארוך פי 5-6 מהגובה שלך ולא מיועד לעיכול בשר. אז מדוע אתה מנסה בכוח לטחון בטון במערבל של גבס. זה יכול לעבוד רק כאשר המיקסר חדש אבל הורס אותו מהר מאוד. אגב אם אתה עדיין משוכנע שאתה בנוי כמו חיה טורפת אז לפחות דע שהחיה הטורפת ביותר בעולם אוכלת פעם אחת ביום ולא 6 פעמים, וגם אז ללא פיתות, צ'יפס ומיונז. כאשר אתה אוכל בשר, אתה למעשה מחדיר לגופך יסודות מזון "יד שנייה" כלומר את כל הויטמינים והמינרלים מן הצומח שאכלה החיה במשך כל חייה בתוספת קטנה של אינספור כימיקלים מסוכנים המוחדרים אל החיה בשביל פיטום, סמי הרגעה, הורמונים לגדילה מהירה, מזון באיכות הנמוכה ביותר, אנטיביוטיקה וכ – 2700 סמים נוספים מלפני הלידה ועד לאחר השחיטה. כל החומרים האלו נותרים בבשר החם והטעים בשעה שאתה נוגס בו בהנאה מרובה. - כל זאת בהנחה שהחיה נשחטה בריאה. לצערנו הפיקוח הוא מוגבל מאוד וגם בשר של חיות חולות במחלות קלות ואף קשות עלול להגיע לצלחת שלך. בשל תנאי הזוהמה, הצפיפות, אופן הגידול, הפיטום והמזון הגרוע בהם נאלצים לחיות בעלי החיים במשקים התעשייתיים המודרניים מן ההכרח להשתמש בכמות עצומה של אנטיביוטיקה שיוצר באופן טבעי בקטריות חסינות אנטיביוטיקה שמועברות אליך, משרד המזון האמריקאי מעריך שהשימוש באנטיביוטיקה חוסך לתעשיית הבשר 1.9 מיליארד דולר, דבר הנותן סיבה מספקת לכולם להתעלם מן הסכנות הטמונות בכך. במקום לכתוב הרבה, אני מציע לך לבקר בבית מטבחיים. גם אם לא תפגוש פגרים מזוהמים בצואת עכברים, מקקים, חלודה, פסולת דם ושתן, ליחה ומוגלה, רק תראה איך מגדלים ומה נותנים להם לאכול האמן לי בשר כבר לא יהיה בתפריט שלך לפחות לא בקדנציה הנוכחית. ו "מה עם החלבונים" ? שאלה שתשמע מכל חובב בשר, כאלה שנוח להם לחשוב שלבשר חזקה בלעדית על החלבונים. אתה יכול לענות ומה עם הפיל השור, הקרנף וההיפופוטם? - הם מספיק חזקים ולא אוכלים בשר. בכל מקרה את מה שנמצא בבשר תוכל לקבל בשפע בדגנים, קטניות, אגוזים טחינה, מוצרי סויה, ירקות, פרות, ביצים ועוד. נו אז מה כן לאכול ? - או מה הדלק שמתאים לנו ? כשקנית את הרכב, קיבלת הוראות מדויקות איזה דלק או שמן צריך, אך מה הוא סוג הדלק הנחוץ לגוף שלך - לא בטוח שאתה יודע. בפרק הזה נעשה סדר איזה דלק אתה צריך, באיזו כמות והיכן ניתן לתדלק ממנו. כאשר אנו ניזונים היטב ומקבלים את כל אבות המזון, בריאותינו טובה. הכוונה היא - איך אנו נראים (משקל, עור, שיער, ציפורניים), איך אנו מרגישים ומהם כוחות היצירתיות שבתוכנו. יסודות המזון החשובים לבריאותינו הם: חלבונים, פחמימות, שומנים, אנזימים, ויטמינים, מינרלים וסיבים. יסודות המזון היחידים שאנו מקבלים בשפע מהמזון המעובד המודרני הם שומנים, פחמימות וחלבונים. יסודות אלו דורשים מינרלים וויטמינים מסוימים כדי שיוכלו למלא את תפקידם הנכון בתאים. כאשר הם לא נמצאים – נוצר מחסור גדול מכיוון שהגוף לוקח את הויטמינים והמינרלים מתוך עתודותיו בשרירים, בלב, במוח ובכל התאים. כאשר זה נגמר, ואין י עתודות יותר, אין באפשרותנו לפרק נכון את המזון ומרגע זה אנו מתחילים להשמין, ולחלות. אז היכן נמצאים הויטמינים, מינרלים ואנזימים ? - (ראה הרחבה בספר "התחדשות" – מאת ד"ר פנינה בר-סלע) לסיכום חשוב לאכול מידי יום מזון טבעי ומאכלים לא מבושלים, אגוזים, זרעים, פירות וירקות כאשר מכינים סלט, רצוי להשתמש במגוון רב של ירקות מכל הצבעים. ניתן להוסיף גרעיני חמניות לא קלויים.
ואז מאיזה שהוא מקום מופיעה העוגה עם המשפט שהוא אחד האויבים העיקריים שלך: "אתה חייב לטעום את זה". - אתה בהחלט לא חייב לטעום כלום. לפי סעיף 37 ב' לחוק זכויות האדם אינך חייב. - נהפוך הוא אתה חייב לא לטעום כלום בין הארוחות. תהליך העיכול נמשך כ – 4 שעות בממוצע לכן אחרי כל ארוחה דרושה הפסקה להשלמת התהליך. במידה ואתה אוכל ארוחה באמצע התהליך של פירוק המזון וחילוף החומרים בגוף, אתה מביא את המערכת למאמץ מתמיד ובסופו של דבר לשחיקה ולחוסר יכולת לחילוף חומרים תקין ונורמאלי. ואז אתה עובר לתירוץ הבא: "אני כבר מבוגר אז מערכת חילוף החומרים שלי כבר לא מה שהייתה". אחרי שהרסת אותה, יתכן שאתה צודק. בוא ננסה לשקם את המערכת. יכול להיות שעדיין לא מאוחר, והתיקון הוא פשוט מאוד. אין להכניס כלום לפה 5 שעות לפחות אחרי ארוחה גם לא ביסקוויט, סוכרייה, גזר, עוגה, פרי, קוביית שוקולד, גרעינים, כמה שקדים קטנים, פופקורן, ביס מ"אתה חייב לטעום", מלפפון, יוגורט, רק לטעום אם זה מוכן, חטיפים, ארטיק. אין שום סיבה לא פסיכולוגית ולא ביולוגית להכניס משהוא לפה אחרי ארוחה טובה, אז סגרנו את הפה עד הארוחה הבאה. אפשר בהחלט לשתות, שעתיים אחרי הארוחה: תה, מים ומיצים טבעיים. טעות מספר 4: אוכלים בזמנים לא נכונים כיום ברור לעולם הרפואה המודרנית שהספק מערכת העיכול קטן בצורה משמעותית בשעות אחר הצהריים המאוחרות, בערב ובלילה, אז המזון שוהה במערכת שעות רבות עד לעיכול ובמהלך הזמן הזה הוא עובר תהליכים של תסיסה וריקבון, דבר הגורם לשחרור שורה ארוכה של כימיקלים ורעלים לכל תא בגוף. זה גורם גם להשמנה. הרמב"ם אמר שמספיק 2 ארוחות ביום שהעיקרית היא בבוקר, אמרו חכמינו: "אכול בבוקר כמו בן מלך, בצהריים כמו אזרח ובערב כמו קבצן". אז גם אנחנו נשתדל לאכול ארוחת בוקר מזינה, ארוחת צהריים טובה ובערב משהו קל מאוד, כמו סלט או מרק ולאחר מכן הפה סגור הרמטית (למזון) עד הבוקר – לא כדאי לאכול פירות, אפשר לשתות. טעות מספר 5: אוכלים את מה שאסור בפרק זה נציין את המזונות שלא כדאי לנו לאכול, המזונות שהתרגלנו אליהם אך הם מזיקים. היות ואנו יצורים קטנים, מוגבלים ומפחדים משינויים על אחת כמה וכמה כשמדובר בתכולת הצלחת שלנו, אין צורך להתנזר לגמרי ולהיות קיצוניים, הכוונה היא להפחית ככל שניתן את הכמויות שאנו צורכים, של:- סוכר, קמח לבן, בשר, אלכוהול, מטוגנים, ולוותר לחלוטין על כימיקלים במזוננו. (ראה ספר התחדשות) האדם הוא בעל חיים שלא נועד לאכול בשר, נקודה. לפי הוראות יצרן, בורא עולם, נבראנו כמו חיות צמחוניות. אם לפי השיניים צורתם ומספרם, ואם לפי הציפורניים, אם לפי סוג העור ואופן ההזעה והחשוב ביותר לפי מערכת העיכול. לטורפים בטבע יש בקיבה חומצה הידרו כלורית חזקה שמיועדת לפרק את הבשר ולך אין. גם אורך המעי שלהם קצר פי 4 בערך משלך, וזאת כדי שהבשר שנרקב מהר יוכל להיפלט במהירות החוצה. שלך ארוך פי 5-6 מהגובה שלך ולא מיועד לעיכול בשר. אז מדוע אתה מנסה בכוח לטחון בטון במערבל של גבס. זה יכול לעבוד רק כאשר המיקסר חדש אבל הורס אותו מהר מאוד. אגב אם אתה עדיין משוכנע שאתה בנוי כמו חיה טורפת אז לפחות דע שהחיה הטורפת ביותר בעולם אוכלת פעם אחת ביום ולא 6 פעמים, וגם אז ללא פיתות, צ'יפס ומיונז. כאשר אתה אוכל בשר, אתה למעשה מחדיר לגופך יסודות מזון "יד שנייה" כלומר את כל הויטמינים והמינרלים מן הצומח שאכלה החיה במשך כל חייה בתוספת קטנה של אינספור כימיקלים מסוכנים המוחדרים אל החיה בשביל פיטום, סמי הרגעה, הורמונים לגדילה מהירה, מזון באיכות הנמוכה ביותר, אנטיביוטיקה וכ – 2700 סמים נוספים מלפני הלידה ועד לאחר השחיטה. כל החומרים האלו נותרים בבשר החם והטעים בשעה שאתה נוגס בו בהנאה מרובה. - כל זאת בהנחה שהחיה נשחטה בריאה. לצערנו הפיקוח הוא מוגבל מאוד וגם בשר של חיות חולות במחלות קלות ואף קשות עלול להגיע לצלחת שלך. בשל תנאי הזוהמה, הצפיפות, אופן הגידול, הפיטום והמזון הגרוע בהם נאלצים לחיות בעלי החיים במשקים התעשייתיים המודרניים מן ההכרח להשתמש בכמות עצומה של אנטיביוטיקה שיוצר באופן טבעי בקטריות חסינות אנטיביוטיקה שמועברות אליך, משרד המזון האמריקאי מעריך שהשימוש באנטיביוטיקה חוסך לתעשיית הבשר 1.9 מיליארד דולר, דבר הנותן סיבה מספקת לכולם להתעלם מן הסכנות הטמונות בכך. במקום לכתוב הרבה, אני מציע לך לבקר בבית מטבחיים. גם אם לא תפגוש פגרים מזוהמים בצואת עכברים, מקקים, חלודה, פסולת דם ושתן, ליחה ומוגלה, רק תראה איך מגדלים ומה נותנים להם לאכול האמן לי בשר כבר לא יהיה בתפריט שלך לפחות לא בקדנציה הנוכחית. ו "מה עם החלבונים" ? שאלה שתשמע מכל חובב בשר, כאלה שנוח להם לחשוב שלבשר חזקה בלעדית על החלבונים. אתה יכול לענות ומה עם הפיל השור, הקרנף וההיפופוטם? - הם מספיק חזקים ולא אוכלים בשר. בכל מקרה את מה שנמצא בבשר תוכל לקבל בשפע בדגנים, קטניות, אגוזים טחינה, מוצרי סויה, ירקות, פרות, ביצים ועוד. נו אז מה כן לאכול ? - או מה הדלק שמתאים לנו ? כשקנית את הרכב, קיבלת הוראות מדויקות איזה דלק או שמן צריך, אך מה הוא סוג הדלק הנחוץ לגוף שלך - לא בטוח שאתה יודע. בפרק הזה נעשה סדר איזה דלק אתה צריך, באיזו כמות והיכן ניתן לתדלק ממנו. כאשר אנו ניזונים היטב ומקבלים את כל אבות המזון, בריאותינו טובה. הכוונה היא - איך אנו נראים (משקל, עור, שיער, ציפורניים), איך אנו מרגישים ומהם כוחות היצירתיות שבתוכנו. יסודות המזון החשובים לבריאותינו הם: חלבונים, פחמימות, שומנים, אנזימים, ויטמינים, מינרלים וסיבים. יסודות המזון היחידים שאנו מקבלים בשפע מהמזון המעובד המודרני הם שומנים, פחמימות וחלבונים. יסודות אלו דורשים מינרלים וויטמינים מסוימים כדי שיוכלו למלא את תפקידם הנכון בתאים. כאשר הם לא נמצאים – נוצר מחסור גדול מכיוון שהגוף לוקח את הויטמינים והמינרלים מתוך עתודותיו בשרירים, בלב, במוח ובכל התאים. כאשר זה נגמר, ואין י עתודות יותר, אין באפשרותנו לפרק נכון את המזון ומרגע זה אנו מתחילים להשמין, ולחלות. אז היכן נמצאים הויטמינים, מינרלים ואנזימים ? - (ראה הרחבה בספר "התחדשות" – מאת ד"ר פנינה בר-סלע) לסיכום חשוב לאכול מידי יום מזון טבעי ומאכלים לא מבושלים, אגוזים, זרעים, פירות וירקות כאשר מכינים סלט, רצוי להשתמש במגוון רב של ירקות מכל הצבעים. ניתן להוסיף גרעיני חמניות לא קלויים.