היי

היי

יש לי גורים בני חודש פחות קצת, והם התחילו ללכת (יציב
) ולגדל שיניים. מאחר והם גידלו שיניים, אני חוששת שאולי הם פוצעים את האמא כשהם יונקים... (למרות שזה לא נראה שהיא סובלת או משהו כזה) זה הזמן המתאים לעשות להם "גמילה" מיניקה, ואם כן, אז איך בכלל עושות את זה, או שמא אני צריכה פשוט לא להתערב לה..?

הם פוצעים אכן.

גורי כלבים מגיל 3 שבועות כבר אמורים להתחיל להגמל מיניקה, לגורים צריכה להיות גישה חופשית למים ו 4-5 פעמים ביום הם צריכים לאכול דיסה (= שזה פורמולה מיוחדת לגורי כלבים עם אוכל יבש איכותי לגורי כלבים שהושרה במים חמים) בהתחלה צריך להראות להם איך ללקק. מהר מאד הגורים לומדים לאכול את האוכל היבש ואפשר להפסיק את הדיסה. אחרי שהם מתרגלים לאוכל יבש אפשר לתסף להם בבשר עוף מבושל בלי עצמות, קוטג', ביצים קשות, גבינה לבנה. כל פעם להציג להם משהו חדש אחד ולראות איך הם מגיבים אליו. חשוב שיהיה להם גם צעצועי לעיסה להפעלות והוצאת אנרגיה. מה הכלבה אוכלת? היא צריכה לאכול אוכל איכותי לגורי כלבים (כן לגורים) ובנוסף לקבל מוצרי חלב ובשר מבושל. האם זו כלבה גדולה? אם כן מומלץ לדבר עם וטרינר אולי היא צריכה תוספי מזון. איזה גזע הכלבה? האם זו המלטה דרך רכז גזע? אם התשובה היא לא ולכלבה אין תעודות אני מאד מקוה שתעקר אותה במהרה. לא פתחת ספר לקרוא איך מתנהגים עם כלבה אחרי המלטה? איפה הוטרינר שלך בכל הסיפור?

המ..

איך אני מראה להם ללקק..? הכלבה אוכלת הרבה בשר וחלב, אבל בלי התוספים של הגורים ודברים כאלה. זאת לא כלבה גדולה, זאת פינצ'ר. בקשר להמלטה, אני בטוחה שלא ניסו בכוונה להכניס אותה להריון, כי כשמצאתי אותה ברחוב לפני חודשיים, היא כבר הייתה בהריון, ובגלל שהיא הייתה ברחוב אני מבינה שהיא הרתה בלי התערבות חיצונית של בני אנוש... ולא, אין לי ווטרינר. בגלל זה אני שואלת כאן.
תודה.

אז תחפשי ודחוף [וטרינר]

חשוב שעם מצאת כלבה ברחוב שתחסני אותה ,ותלמדי לטפל בה מההתחלה. ציחצוח שיניים , חיסונים למיניהם , קבלת רישיון על הכלבה ,לשים לה שבב שעם היא תאבד ידעו של מי היא וכדומה. מצאי חברה בעלת כלב/ה ובקשי את המספר' או הכתובת של הוטרינר שלו/ה.

למעלה