היי

היי

אני בוכה........נמאס לי.........אני אף פעם לא כתבתי פה אבל היום אני אכתוב: הבת שלי עדיין לא מאובחנת אבל אנחנו בדרך!!!!! ): אני ממש לא רוצה ליהיות שם ולא רוצה לדעת אני ממש בדכאון !! הכל הולך לי לא טוב אין לי גן לילדה אין לי סיעת בגלל שאין עדיין אבחון טיפולים בקופח לא מועילים והם מושכים אותנו המוןןןן זמן (הילדה בת 2.5) קיצר........נמאס ליייייייייי

yonitbrk

New member
ברוכה הבאה

האם יש חשד שהבת שלך אוטיסטית? מישהו זרק לך משהו בנושא? אפשר להבין את הכאב , גן, מסגרת , סייעת, טיפולים וכו'. האם התחלתם את האיבחון? ומאיזו סיבה? ולמה הבת שלך לא במסגרת? מקווה בשבילכם לטוב . תחזיקו מעמד.

גאמי

New member
הי שוקולד

בטוחה שנמאס לך, כי כמו שכתבתי לבמבינה, את מרוטת עצבים, כמה זמן יכול להיות בן אדם במצב של חוסר ודאות בלי להשתגע? אבל אני רואה את השינוי שעומד להתרחש, אוטוטו יהיה אבחון ואז הכל יהיה קל יותר. חשוב לאבחון במקום פרטי המתמחה ולא בקופת חולים, לצערי מנסיון. לאחר מכן תקבלו סל ותדעו יותר מה לעשות באשר לטיפולים שונים וכן לסייעת ולגן. עוד קצת, אחרי האיבחון השאלות תהיינה ממוקדות יותר, בינתיים שיפכי כאן הכל. מתי האיבחון?<

vered73

New member
שוקולד

מצד אחד את צריכה מאד את העזרה, ומצד שני לא רוצה להיות ביום שבו ישימו תוית על הבת שלך. חשוב שתעשי הפרדה בין הדברים. נכון, כשאומרים את המילים הקשות של 'לבת שלך יש ####' זה בהחלט לא משהו קל, כי הנה, מישהו שהוא איש מקצוע אומר שהילדה שלי עם פגם ידוע. אבל, בניגוד לתחושה היומיומית שאת מתארת של קושי ותסכול, בסופו של דבר במקום להרגיש שהשמיים מצרים את דרכך בכך שהם מתקרבים לאדמה, הם פשוט ביום אחד יגעו בה, אבל לאחר מכן תיפתח קשת של אפשרויות טיפול שלא היו שם קודם לכן. אז נכון, שהתווית היא משהו שגם היום יש כאן הורים רבים שלא מסוגלים להתמודד איתה ולהגיד שהילד שלהם אוטיסט (גם לא להורים אחרים שיודעים מה זה אוטיזם, הם עדיין קוראים לזה בהטיות של ראשי התיבות באנגלית) אבל התווית הזו מעניקה זכויות שמגיעות לבת שלך. אם הטיפולים בקופת חולים לא עוזרים, זה הזמן ללכת באופן פרטי לאיש מקצוע שאת סומכת עליו. כרגע קל כפל כפליים כי אנשי מקצוע רבים עובדים בבוקר. תעשו חישוב כלכלי, תראו היכן אפשר לקצץ, ומשם תנסו לממן את הטיפולים לבת. אם הילדה שלך אוטיטסית, תוכלי לקבל יעוץ והדרכה מלאים ביחידת הגיל הרך של אלוט. אנחנו קיבלנו שם יעוץ ותמיכה לאורך כל הדרך עד היום. לגבי הגן - אני יכולה לאמר לך שהיתה לנו תקופה מאד קשה וארוכה שהבן שלי הוצא מייד מהגן הרגיל כדי שלא יהיה במצוקה. אמא שלי בדיוק הפסיקה מחזור של כימותרפיה והחליטה לעשות כמיטב יכולתה (והיא היתה ממש מותשת פיזית) כדי לטפל בו בבית. זו היתה תקופה מאד קשה מבחינה אישית, ביתית, זוגית, כלכלית, וגם הייתי באותו שלב בשיא ההסבה המקצועית עם בחינות הסמכה שכל אחת עלתה 300 שח לפחות. (ונכשלתי אז עשיתי חלק פעמיים ואחת אפילו שלוש כי היה לי קשה להתרכז). ויש לך כאן אותנו להמליץ לך לפי איזור המגורים על אנשי מקצוע טובים. פשוט צריך להגדיר מה הקושי המרכזי מבחינתך כרגע, ולרמוז איפה את גרה. שיהיה לך קל, האמיני לי שלרוב האנשים קל יותר אחר כך כי כך לא הולכים בערפל של אי הוודאות.

אני ממש מבינה אותך

גם אנחנו היינו שם. רק לפני חצי שנה. בלי אבחון מסודר (משכו אותנו עם אבחון של בעיות תקשורת ושפה), טיפולים של קופת חולים שלא מועילים בכלל (קלינאית תקשורת הייתה כל פעם מבטלת טיפול בגלל סיבות שונות ומשונות, מרפא בעיסוק זורמת עם הילד בלי שום תוכנית טיפולית). עוד מעט תקבלו אבחון ותוכלו להירשם לגן ויהיה יותר טוב. בקשר לזה שאת לא רוצה להיות שם - קבלי חיבוק
אף אחד מאיתנו לא רצה, זה קשה, אבל ברגע שאתם מתחילים לטפל ואתם רואים לאן אתם מתקדמים ולא סתם יושבים ומחקים זה עוזר מאוד להרגשה יותר טובה. אני אגיד לך מה עזר לי לעבור את התקופה הקשה - קראתי המון, קראתי ספרים, פורומים, מאמרים, כל מה שמצאתי, אני פשוט התנתקתי מהרגשות ואמרתי אני רוצה לדעת הכל. תחושת האי וודעות היא מאוד לא נעימה, ברגע שמבינים הרבה יותר קל לקבל.

koykoy

New member
שוקולד

מאוד נכון העשייה נותנת תחושת שליטה מסייעת עם חוסר האונים שלא יושבים בחיבוק ידיים וכמובן המסגרת המתאימה שמחבקת את הילד ונותנת לו ולנו כהורים להרגיש שהוא שווה בין שווים. המון בהצלחה.

g555

New member
טיפ או שניים ...

רוצו לאבחון פרטי מוסמך. הזמן משחק תפקיד חשוב לטיפול המוקדם וגם לוועדות השמה ו/או שילוב / רישום לגנים וכו'. אם הילדה "גבולית" / "מבלבלת" וכד' (מונחים שגורים באבחון קופ"ח) אך אתם חשים שמשהו לא כשורה בקשו מבחן פורמלי (כמו ADOS). מאחר והילדה בת 2.5 ברגע שתקבלו אבחון רוצו לאלוט ובקשו לברר אם יש מקומות פנויים באלוטפים החדשים. גם אם הילדה גבולית, המלצתי - להכניסה לאלוטף - גם אם רחוק מהבית. אם הכוון הוא שילוב (חינוך רגיל) - חפשו כבר עכשיו אנשי מקצוע: מנחת שילוב, סייעת, קלינאית, מרפאה בעיסוק וכד'. מה שקורה לא מעט הוא שעד שהאסימון יורד ויש אבחון מתברר שכל המקומות / אנשי המקצוע תפוסים ... בהצלחה גיל

למעלה