שוקולד
מצד אחד את צריכה מאד את העזרה, ומצד שני לא רוצה להיות ביום שבו ישימו תוית על הבת שלך. חשוב שתעשי הפרדה בין הדברים. נכון, כשאומרים את המילים הקשות של 'לבת שלך יש ####' זה בהחלט לא משהו קל, כי הנה, מישהו שהוא איש מקצוע אומר שהילדה שלי עם פגם ידוע. אבל, בניגוד לתחושה היומיומית שאת מתארת של קושי ותסכול, בסופו של דבר במקום להרגיש שהשמיים מצרים את דרכך בכך שהם מתקרבים לאדמה, הם פשוט ביום אחד יגעו בה, אבל לאחר מכן תיפתח קשת של אפשרויות טיפול שלא היו שם קודם לכן. אז נכון, שהתווית היא משהו שגם היום יש כאן הורים רבים שלא מסוגלים להתמודד איתה ולהגיד שהילד שלהם אוטיסט (גם לא להורים אחרים שיודעים מה זה אוטיזם, הם עדיין קוראים לזה בהטיות של ראשי התיבות באנגלית) אבל התווית הזו מעניקה זכויות שמגיעות לבת שלך. אם הטיפולים בקופת חולים לא עוזרים, זה הזמן ללכת באופן פרטי לאיש מקצוע שאת סומכת עליו. כרגע קל כפל כפליים כי אנשי מקצוע רבים עובדים בבוקר. תעשו חישוב כלכלי, תראו היכן אפשר לקצץ, ומשם תנסו לממן את הטיפולים לבת. אם הילדה שלך אוטיטסית, תוכלי לקבל יעוץ והדרכה מלאים ביחידת הגיל הרך של אלוט. אנחנו קיבלנו שם יעוץ ותמיכה לאורך כל הדרך עד היום. לגבי הגן - אני יכולה לאמר לך שהיתה לנו תקופה מאד קשה וארוכה שהבן שלי הוצא מייד מהגן הרגיל כדי שלא יהיה במצוקה. אמא שלי בדיוק הפסיקה מחזור של כימותרפיה והחליטה לעשות כמיטב יכולתה (והיא היתה ממש מותשת פיזית) כדי לטפל בו בבית. זו היתה תקופה מאד קשה מבחינה אישית, ביתית, זוגית, כלכלית, וגם הייתי באותו שלב בשיא ההסבה המקצועית עם בחינות הסמכה שכל אחת עלתה 300 שח לפחות. (ונכשלתי אז עשיתי חלק פעמיים ואחת אפילו שלוש כי היה לי קשה להתרכז). ויש לך כאן אותנו להמליץ לך לפי איזור המגורים על אנשי מקצוע טובים. פשוט צריך להגדיר מה הקושי המרכזי מבחינתך כרגע, ולרמוז איפה את גרה. שיהיה לך קל, האמיני לי שלרוב האנשים קל יותר אחר כך כי כך לא הולכים בערפל של אי הוודאות.