היי

היי

אני בצבא ואני רוצה לעשות תיאוריה ואת כל הטפסים וכל הדברים האלה, אני אמורה ללכת לרופא ושהוא יאשר לי שהכל בסדר זה רופא צבאי אמור לתת לי או רופא משפחה רגיל?

simba32

New member
יש 2 אופציות

הראשונה היא ללכת לרופא בבסיס שלך והשנייה היא ללכת לקצין העיר. תבחרי מה בא לך...

Haunted

New member
אין צורך ללכת לקצין העיר

למשרד הרישוי לא אכפת שאת חיילת. לגבי בדיקה בריאותית - הכי טוב שתלכי לרופא היחידה שלך. תקבלי חותמת במהירות ובלי לחכות בתור כמו אצל רופאים אזרחיים. לגבי בדיקת ראיה - אני מציע לך ללכת לאופטימטריסט אזרחי ולא לרופא עיניים דרך הצבא. כי מהניסיון שלי עם הצבא, תור לרופא מומחה (כמו רופא עיניים) יכול לקחת חודשים. אז אני מציע לך להכנס לכל חנות אופטיקה, ולבקש בדיקת ראיה. הבדיקה תעלה לך בסביבות ה-30 שקל.

simba32

New member
כן איכפת להם

משרדי הרישוי התחילו להקפיד מאוד על נושא בדיקות רפואיות. לגבי נערים (שלא בצבא) רק רופא משפחה יכול לחתום על הטופס - אם תלמיד מגיע ללא חותמת של רופא משפחה גם אם הוא נבדק על ידי רופא המשפחה שלו הוא נשלח לשים חותמת של קופת חולים. לגבי חיילים גם הם לא יכולים להבדק אצל רופאים פרטיים - או קצין העיר או רופא יחידתי.

Haunted

New member
מן הסתם

שאנשים שהם לא בצבא יכולים להבדק רק אצל רופא משפחה, אין ויכוח על זה בכלל. ובוא אני אגיד לך דבר כזה, אני עשיתי את הבדיקות אצל רופא אזרחי בזמן שהייתי חייל. והיום אני משוחרר ויש לי רישיון כחוק. מה אתה אומר על זה ? שוב, למשרד הרישוי לא אכפת אם אתה חייל\אזרח\שוטר\חבר כנסת. העיקר שעל הטופס יש חתימה של רופא, שמוסמך לאשר שאתה כשיר לנהיגה, ע"פ כל הקרטריונים שרשומים בטופס. ועד כמה שידוע לי, כל רופא צבאי מוסמך לחתום לך על הטופס. כי בסה"כ רופאים בצבא הם רופאים לכל דבר, כמו בקופות חולים ובתי חולים. הם סה"כ עובדים מטעם הצבא.

simba32

New member
לא נכון

לא כל רופא יכול לחתום על טופס בקש לרשיון נהיגה. לאזרח - רק רופא משפחה לחייל - רק רופא צבאי לא יודע מה היה כשעשית רשיון אני אומר לך מה המדיניות עכשיו

Superdror

New member
המדיניות שונתה קצת.

כיום הרופא שבודק אותך גם מסמן כמה זמן הוא מכיר אותך ועל סמך מה הוא מבסס את הנתונים שבטופס, לא כל רופא יכול לבדוק אותך. לצורך העניין, אם אתה הולך לרופא המשפחה שלך מזה גיל 10, הוא כנראה יסמן משהו בסגנון "אני מכיר את המטופל ואת ההיסטוריה הרפואית שלו למעלה מ3 שנים " . אם מדובר ברופא צבאי - אז הוא יסמן משהו בסגנון "אני רופא היחידה של החייל וקראתי את ההיסטוריה הרפואית שלו". (אני לא זוכר ציטוטים מדוייקים מהטופס הירוק "החדש" ).

למעלה