היי

תיקתקית

New member
היי

אני הסתבר לי שהז'אנר שאני אוהבת נקרא רוק פסיכדלי. קניתי עכשיו דיסק של הרכב קטן שנקרא july, והשירים ממש ממש טובים ... חוץ מזה אני מאווווד אוהבת את הביטלס (קיבלתי את סרג'נט פפר ליום הולדת עכשיו ואני חורשת עליו... פאתטי..) וגם להקה שנקראת the modest mouse (אם מישהו מכיר זה גם די לא מוכר). ואת כל זה אני אומרת כדי לשאול - מה תמליצו?
אגב, יש לי שני דיסקים שאני מעוניינת להחליף כי הפסקתי לאהוב אותם. הראשון זה של להקה שנקראת GOMEZ, והדיסק נקרא liquid skin, והשני הוא של להקה שנקראת eggroll by the shakes והדיסק נקרא fairytale. מוכנה להחליף רק תמורת דיסקים אחרים (לא תמורת כסף. אני כבר אתחיל לנסות לחבב אותם במקום...
) תודה!

תיקתקית

New member
אה והנה דיסק לדוגמה שאני מחפשת

הראשון של בלקפילד (אני יודעת שאין קשר בינו לבין פסיכדלי, אבל אני אוהבת)

epitaph

New member
אוקיי...

לגבי הראשון של בלאקפילד, לדעתי כדאי לך לבדוק את הלהקה הקצת יותר מפורסמת של ווילסון פורקיופיין טרי, מבחינת איזה אלבום להתחיל, הייתי הולך על: Porcupine Tree - Lightbulb Sun היותר רגוע ברובו, מזכיר טיפה את פינק פלויד. Porcupine Tree - In Absentia יותר קרוב ברוחו לבלאקפילד (או יותר נכון בלאקפילד יותר קרוב ברוחו לאלבום זה), יותר רוקיסיט ובועט. לגבי אלבומים פסיכדליים, משם הייתי מנסה גם את הראשון של להקת Traffic שנקרא Mr. Fantasy (אחד האלבומים האהובים עליי) שמזכיר את הביטלס אבל עם קסם ייחודי משלו, גם האלבומים היותר מאוחרים של הלהקה שווים שמיעה אבל שם הם כבר לא פסיכדליים. גם רוב האלבומים הראשונים של להקות הפרוג או שמהם צמחו להקות הפרוג הם פסיכדליים למהדרין כמו הראשון של Caravan שנקרא בפשטות, Caravan, אם אנחנו כבר בסצינת הקנטרברי אז אי אפשר בלי להזכיר את שני האלבומים הראשונים של Soft Machine (שהיום ניתן להשיג אותם בדיסק אחד). ללהקת Tommorow יצא אלבום מופתי אחד (ומלהקה זו גם צמח סטיב האו) וגם להקות כמו Yes ו-King Crimson התחילו בפסיכדליה לפני המעבר לפרוג (במקרה של Yes בעיקר באלבום הראשון וקצת בשני, הראשון נקרא Yes, השני Time and a Word, במקרה של קרימזון אני מדבר על ההרכב Giles, Giles & Fripp שהוציא אלבום אולפן אחד בשם The Cheerful Insanity of...). ואני אסיים בקצת פסיכדליה איטקלית שאני מאוד אוהב, Le Orme - Ad Gloriam, לא מבין מילה ממה שהם אומרים אבל פסייח מעולה.

תיקתקית

New member
חבל שלא ציינתי - מכירה את פורקיופיי

יש להם שיר אחד או שניים שאני אוהבת. בעיקרון זה לא סגנון שמאוד אהוב עלי, אני אוהבת קול מלודי של הסולן, או של השיר. בבלקפילד אלה הרבה יצירות יפות (אם כי נוגות). חוץ מזה חבל שלא ציינתי גם שאני מאוד אוהבת בריט רוק (בלר, קלאש, קצת קינקס) וגם את הפיקסיז (לא בטוחה איזה ז'אנר זה בדיוק). אני אנסה את מה שנתת לי. תודה!

למעלה