היי

eve55

New member
היי

חוץ מבוקששתר אין עוד מקומות? וגם ראיתי בשיחה של לפני כמה ימים שקטלתם איזו מסעדה אחרת שנמצאת בתל אביב. כתבו לי על זה. דבר נוסף הייתי רוצה שתספרו לי איך אתם מסתדרים בחו"ל תוך כדי שהותכם שם, אני אמורה לחיות רק על פירות וירקות?

מית צאן

New member
חו"ל

אנחנו מאד נהנים ללכת לבלאק בורגר . בקשר לחו"ל כתבתי בעבר על טיול לאנגליה שעשינו - תוכלי לחפש , בכל זאת בקצרה: לקחנו איתנו לחם ולחמית ופרורי לחם עד שנסתדר. שכרנו דירות נופש ולא היינו במלונות כך שיכולנו לבשל לפחות שתי ארוחות ביום ולאכסן מוצרים במקרר ובפריזר. נעזרנו בפורום לגבי רשתות בהן מוכרים מוצרים נ"ג ובאמת הלכנו לפי ההמלצות. במסעדות יכולנו לאכול בכאלו שיש בהן חזה עוף ואורז או תפו"א והסברנו בסבלנות ותמיד הסכימו לעשות במיוחד ונקי, בשווקים יכולנו לאכול בכאלו מקומות שמבשלים סיני על המקום והסברנו בדיוק (להחליף שמן ולהכניס את המוצרים נקי בלי תיבול.) כמובן שגם שם אי אפשר לאכול ברשתות מזון מהיר. לא נזקקנו לכרטיס מסעדות כי כולם שם דוברים אנגלית. אם תכתבי בדיוק לאן את נוסעת אנשים יוכלו לספר לך מנסיונם, אם את נוסעת לאנגליה אני אוכל להמשיך ולפרט עוד מנסיוני.

איפה תהיי בחו"ל?

את ממש לא אמורה לחיות על פירות וירקות, תלוי לאן את נוסעת,זה די משתנה ממקום למקום- באוסטרליה, ניו-זילנד וארצות הברית לא היתה לי שום בעיה אף-פעם, את נוהגת כרגיל- שואלת ומבררת בכל מקום שאת אוכלת בו, ויש בלי סוף חנויות טבע שמוכורות מוצרים נ"ג. (באוסט' +נ"ז יש בכל סופר) בתאילנד זה היה קצת סיוטי, אין להם מושג ירוק מה זה גלוטן... בקשר לבית קפה שקטלו פה (קפה מאז"ה), אני דווקא יכולה להעיד שנכון לביקוריי התכופים שם מלפני שנה נהנתי בכל פעם ולא נרשמו שום תופעות לא נעימות, חזרתי עכשיו אחרי שנה מחו"ל ואני מתכוונת לבקר שם שוב.

net the jet

New member
דוקא בתאילנד היה לי ממש קל כי

השימוש בחיטה ומצוריה ממש נדיר שם. הרוטב שהם מקפיצים את הירקות\בשר הוא oyester sauce ואין בו סויה למשל. אמנם אכלתי בעיקר אורז וירקות שבועיים אבל הרגשתי נפלא !

eve55

New member
תאילנד

באמת היעד שלי הוא לתאילנד, אז יש אורז ירקות . אני מסודרת. יש סימן כלשהוא על מוצרים בחו"ל שאומר אם הם מכילים גלוטן או לא ?

net the jet

New member
אני לקחתי איתי את כרטיס המסעדות

בתאילנדית.. יצא לי להראות אותו ונראה לי שהבינו. אכלתי גם אגרולס נפלאים ( עשויים מדפי אורז ) בעקרון על מוצרים שהם לא תאילנדים כתוב באנגלית,אז זה כמו כאן- כל מה שמכיל לתת\מיצבים בלתי ידועים. ואל תשכחי את הפירות הנפלאים שיש שם- תעשי חיים!

לא רק שיש אורז וירקות

יש גם אטריות אורז. כל מנות הפאד-תאי שלהם הן מאטריות אורז ולא רק פאד-תאי גם הרבה מנות נודלס, הם פשוט לא מציינים שזה מאורז רק אם ממש לוחצים עליהם ללכת לבדוק.. ואז את יכולה להרכיב לעצמך מנה עם אטריות וירקות ועוף או וואט-אבר.. וכשהתכוונתי שקצת היה מתסכל להסתדר שם זה מהבחינה שלברר שם רכיבים במסעדות היה רוב הזמן פרוייקט, בסופרים כמעט ולא מצאתי דברים לקנות כי על מרבית המוצרים הרכיבים לא רשומים מאחור או שהם רשומים בתאילנדית... רק חלקם רשומים באנגלית. ומשהו מצחיק- יצאתי שם לטיול מאורגן בצפון שהיה כולל גם ארוחות, אז הסברתי לבחור שרשם אותנו שאני רגישה לגלוטן ושאלתי אם יהיה לי מה לאכול אז הוא ענה : "אין בעיה יש גם צמחוני"... שיהיה לך בכיף ותהני!

למעלה