היי..

efratoosh0

New member
היי..

מתי בד"כ מגישים לטסט פנימי..?.. באיזה שיעור..? תתקנו אם זה לא נכון= בקשר לקלאצ' בהתחלת נסיעה או בהורדת הילוך. בתחילת נסיעה לוחצים עד הסוף על המצמד והברקס ואז מרימים את המצמד עד החצי בערך ומתחילים ללחוץ על הגז (בלי הברקס כמובן). לאט לאט מגבירים את הגז ועוזבים את המצמד. (?) בהורדת הילוך האוטו צריך ליסוע במהירות המתאימה להילוך שאליו מורידים, לוחצים על הקלאצ' עד הסוף ושוב כמו בהתחלת נסיעה מרימים חצי קלאצ' ושמים בהדרגה גז ועוזבים בהדרגה את המצמד.. (?)

Superdror

New member
כשהמורה מרגיש שאת בדרך לטסט

חיצוני בדר"כ, אם בשיעור 20 הנהיגה שלך תהיה טובה, כנראה שטסט פנימי תראי בקרוב. בנוגע לקלאץ - נכון, כמה חידודים קלים. בעת העלאת הילוך לא למשוך את שחרור החצי קלאץ הנוסף יותר מידי, להוסיף גז ולהרים את הרגל בצורה מתונה מהקלאץ, התמהמהות יתר מיותרת לחלוטין
הורדת הילוך - נכון. רק חידוד קל, אם מורידים הילוך לקראת עצירה אין שום סיבה להוסיף דלק, שהרי, אנחנו רוצים לעצור, לא להאיץ
הורדת הילוך לקראת עצירה קרובה מבצעים ללא הוספת דלק - פשוט משחררים את הקלאץ בעדינות כדי לא לטלטל את הרכב ונוסעיו. בכל אופן, את בכיוון הנכון

efratoosh0

New member
תודה =)

חייבים להוריד הילוך לפני עצירה?.. כאילו אם זה בשלישי או רביעי.. נגיד אני מגיעה בשלישי לרמזור אני חייבת להוריד קודם לשני או שאפשר (כמו שאני עושה בד"כ והמורה לא מתקן אותי) פשוט לעצור ואז להעביר לראשון..? תודה על התשובה..

nogag7

New member
חייבים להוריד!

אם את לפני עצירה (רמזור אדום, למשל) את צריכה לתכנן את הנסיעה שלך כך שאת מורידה מהירות בהדרגה, תוך העברת הילוכים, כדי לבצע עצירה "חלקה" ובטוחה. את העצירה שלפני הרמזור מבצעים בהילוך שני (!) ולאחר העצירה, מעבירים לראשון. הסיבה שלא מגיעים לעצירה בהילוך שלישי היא שיותר קשה לבלום את האוטו במהירות כזאת. מהירות גורמת לכך שמרחק העצירה יגדל ותהיה עצירה פתאומית ומסוכנת. ד"א- איזה שיעור את? מאוד מוזר לי שהמורה לא מתקן את זה.. (אלא אם כן את בשיעורים הראשונים והוא יעשה זאת בקרוב, כשיותר תשלטי על הרכב).

Superdror

New member
בוא לא ניסחף.

אני מסכים שלהוריד הילוכים במקביל למהירות זה חשוב כדי לשמר את היכולת להאיץ במקרה הצורך, אין שום קשר למרחק העצירה או הארכתו. לקראת עצירה יש להאיט בצורה מבוקרת ומתונה - ובכך נמנעים מהצורך בעצירה פתאומית וחזקה שתסכן משתמשים אחרים בדרך. לגבי איך לעצור בטסט - הייתי מתייעץ עם המורה. בנהיגה שמעבר לשיעורי הנהיגה/טסט הייתי מציע לכולם להוריד הילוכים במקביל לבלימה. חיפוש יניב שרשורים ארוכים בנושא.

nogag7

New member
קודם כל,

אני בת. דבר שני- אני לא רואה שום סתירה בין מה שאתה כתבת לבי מה שאני. שנינו כתבנו שצריך להאט לפני עצירה כדי להימנע מעצירה פתאומית וחזקה.. איפה ההגזמה?! דבר שלישי- אני עדיין תלמידה אצל מורה נהיגה ואני כותבת את מה שאני יודעת בנושא ואת איך שהמורה שלי מסביר לי.. לא כתבתי כלום לגבי נהיגה שמעבר לשיעורי הנהיגה/טסט. אז אם יש לי טעות אני אצטער, למרות שאני לא רואה טעות במקרה הזה.

Superdror

New member
אממפ.

מהודעתך אני הבנתי כי את מוצאת קשר בין ההילוך הנכון לעצירה חלקה ואף מוסיפה כי רכב בהילוך 3 יהיה קשה לבלימה. והנקודה שלי היא - אין שום השפעה של ההילוך המתאים על יכולת הבלמים, יש השפעה של המהירות על מרחק הבלימה - אבל לא על מרחקי בלימה הדיון
המשך סופ"ש מקסים.

nogag7

New member
../images/Emo13.gif>>>

או שהיבנת לא נכון או שלא הסברתי את עצמי מספיק טוב.. לפי התירגול שלי- מהירות תמיד מתקשרת להילוך ואם אני אומרת שצריך לעצור בשני לפני רמזור אדום התכוונתי שהמהירות צריכה להיות מהירות מתאימה להילך שני (= מהירות נמוכה עד 40 קמש). הנה מה שכתבתי.. הסיבה שלא מגיעים לעצירה בהילוך שלישי היא שיותר קשה לבלום את האוטו במהירות כזאת. מהירות גורמת לכך שמרחק העצירה יגדל ותהיה עצירה פתאומית ומסוכנת. אם תשיפ לב לא כתבתי שההילוך גורם להגדלת מרחק העצירה, אלא המהירות. במשפט הראשון ייחסתי את המהירות להילוך, כי כך אני לומדת בשיעורי הנהיגה. פיווו חפרתי.. מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי. סוף שבוע מקסים גם לך!

efratoosh0

New member
שיעור 18

אני חושבת אולי זה באמת כמו שהחבוב למטה אמר.. יש חילוקי דעות בין המורים וכנראה המורה שלי חושב שעדיף לעצור ואז להוריד (למרות שלעתים <רחוקות> הוא גם אומר לי להוריד הילוך לפני העצריה..). השאלה היא באמת אם אפשר להכשיל על זה בטסט..

nogag7

New member
כן.. אם את בשיעור כ"כ מתקדם אז

כנראה שזו השיטה שבה המורה שלך מלמד (להגיע בהילוך גבוה ולהעביר בבת אחת לראשון). אני יודעת שאצלי זה לא ככה.. המורה שלי היה טסטר שמונה שנים והוא תמיד מקפיד איתי על עצירה בהילוך שני.. אבל לכל מורה יש את הדרך שלו, תסמכי עליו. בהצלחה בלימודי נהיגה!

talush2005

New member
אותי למדו שלא דווקא

אותי למדו שאפשר ישר לעצור ואז להוריד לראשון לא בהדרגה ולא שמעתי בחחים שמישהו נכשל בגלל זה אבל אני יודעת שיש סתירה בין מורי הנהיגה על זה. כתבתי על זה פעם הודעה שיש בעיה בטסטים שלפעימם הדרך של המורה לא מוצאת חן בעיניי הטסטר ואת לא אשמה כי בעצמם ככה התרגלת וככה למדו אותך ולפעמים זה יכול להכשיל למרות שזה נדיר. זה דיי בעיה כי כל אחד עושה מה שלמדו אותו אין ברירה. בכל מקרה אני בספק אם על זה יכשילו אותך ממש לא נראה לי , שמעתי על עוד מורים שלמדו כמו המורה שלי ואני עושה ככה. בהצלחה

Superdror

New member
יש כמה דברים בנהיגה שאני אומר

מה שהמורה אומר = אמן . איך לעצור, האם להוריד הילוכים תוך כדי בלימה וכו' - זה משהו שצריך להתייעץ עם המורה, המורה יודע מה עדיף עבור הטסט יותר טוב ממני, במיוחד כשיש לו נסיון עם הטסטרים השונים באיזור וכו'. מה שכן - אחרי שתסיים את לימודיך, תקבל רשיון, תייצר לעצמך הרגל - להוריד הילוכים תוך כדי בלימה, כמובן, במידה ואתה נוהג על רכב ידני. יש שתי דרכים: 1. אתה בולם ובמקביל מוריד הילוכים לאחר הבלימה, כלומר, נוסע 100 קמ"ש בהילוך 5, בולם ומגיע ל60 קמ"ש, משלב רביעי, משחרר קלאץ, ממשיך בבלימה, מגיע ל40, משלב לשלישי, משחרר קלאץ וכו'. יתרונות: אתה תמיד עם הילוך משולב ויכול להאיץ במהרה. חסרונות: מסורבל ולפעמים אתה לא מספיק לשחרר את הקלאץ ואתה כבר מוצא את עצמך במהירות המתאימה להילוך נמוך יותר. 2. אתה בולם ובמקביל מעביר את ידית ההילוכים להילוך המתאים בהתאם למהירות אבל לא משחרר קלאץ כל פעם. יתרונות: אתה לא במרדף אחרי שחרור הקלאץ אך משמר לך את היכולת להאיץ, אתה יכול תמיד לרדוף אחרי ההילוך הנכון תוך כדי זפזוף מהיר עם ידית ההילוכים. חסרון: במידה ותדרש להאיץ, תצטרך להתאפס על עצמך מהר ולשחרר את הקלאץ, זה עלול לגזול לך זמן שבדרך ה-1 לא יגזל. כמובן, לטכניקות הללו אין שום השפעה משמעותית על יכולת הבלימה או מרחק הבלימה. הבלמים ברכב המודרני חזקים מספיק כדי לעצור את הרכב בקלילות. היתרון של הטכניקות הללו הן שאתה תמיד נשאר עם אצבע על הדופק, משמר לעצמך את היכולת להאיץ בכל רגע נתון בו תדרש בהאצה. כמובן , זה דבר שצריך לתרגל, לדעתי אין מה לדבר על ביצוע אחת מהטכניקות הללו בצורה חלקה בתור תלמיד נהיגה, זה יסרבל ויעיק, שוב, אני חוזר על דבריי, בשיעורי הנהיגה והטסט - נהג כפי שהמורה מייעץ. אחרי שסיימת עם הרשיון והשתפשפת, תפעיל את ההגיון הבריא שלך, היוועץ עם אנשים "יודעי דבר" וגבש לעצמך דרכים חדשות לגבי מצבים שונים, אפשר ואף מומלץ אף לקחת קורס נהיגה מתקדמת באחד מבתי הספר הקיימים בארץ ולרכוש ידע רב על טכניקות בלימה, "תפעול" מצבי חירום - ואף לתרגל בפועל.

talush2005

New member
א. אני בת דבר שני

אחרי שאני אוציא רישיון אני לא אנהג על הילוכים כי יש לי מכוניות אוטומטיות בבית אבל אם יום אחד יהיה לי הילוכים אני אאמץ את העצות שלך! דבר שלישי -תודה רבה :)

למעלה