היי..

nunimon

New member
היי..

שאלה: עושים לי מסביב לבית שיפוץ רחב - הפיכת כביש ותשתית עמוקה. הרעש בלתי נסבל מה גם שהעובדים לא בדיוק רגישים לסביבה. האם קיים חוק עזר עירוני? האם אפשר לבקש פיצוי מהעיריה? אם זה לא הפורום המתאים, אשמח להפניה בעיניין.

nunimon

New member
ושאלה לגבי חוזה שכירות

על הדרך כבר אני אנצל עוד שאלה לגבי חוזה שכירות שחתמתי עליו מול בעל הבית שלי. תחילת החוזה ב1.2.06 לשנה. סעיף 6(א) - יתרת דמי השכירות (שילמתי חודשיים מראש במעמד חתימת החוזה להמשך תקופת השכירות ישולמו ע"י השוכר למשכיר בכל 1 לחודש מראש. החל מחודש אפריל 2006 יתן השוכר למשכיר 10 צ'קים של 820$ כל אחד לפי שער הדולר היציג ביום החתימה (4.60) . חישוב תשלום ההפרשים שיגיעו בגין שינוי שער החליפין יעשה בכל שישה חודשים. (מה שלא מודגש אלו הערות שלי שהוספתי כאן) נשאלת השאלה: א. האם יש כאן הבנה להתחשבנות, ועל כן החזר כספי מצד בעל הבית או הוספה כספית מצידי על הפרשי תשלום לפי שעאר הדולר
ב. האם התחשבנות חצי שנתית - הכוונה - בודקים מה שער הדולר לאחר חצי שנה - כלומר ב1.8.06 וזהו הערך שלפיו מחשבים התחשבנות רטרואקטיבית, או האם בודקים את שער הדולר כל ראשון לחודש חצי שנה אחורה ולפי זה מתחשבנים? תודה רבה, אורי

nunimon

New member
אז מה שאני צריך לעשות...

זה לבדוק את שער הדולר ההיסטורי ב1.3, 1.4, 1.5, 1.6,.1.7 -1.8 ולפיו לראות כמה הייתי אמור לשלם, ובמידה והדולר גבוה יותר מ4.60, אני מוסיף לו כסף, ואילו אם הדולר ירד, הוא מחזיר לי כסף? תודה רבה...

כן

זה העיקרון. לא יודעת לגבי שער דולר 4.6 אבל אם לפי זה ניתנו ההמחאות, אז לפי זה יש לחשב ההפרשים.

למעלה