היי (-:

היי (-:

שלום, קוראים לי אדם. אני חדש בפורום והייתי רוצה לשאול כמה שאלות... 1) מהי פריסת שאלה? מתי משתמשים בה? איך מחליטים כמה קלפים יהיו בה?(אם אני זוכר נכון זו פריסה שכל פעם מספר הקלפים שונה) 2) מה כוחם של הקלפים? אני התייחסתי אליהם עד כה כאל כלי הכוונה וייעוץ, אבל לאחרונה אני מגלה שהוא יכול להגיד יותר פרטים - גם כאלה שלא קשורים לייעוץ אלא סתם מגלים דברים. תודה :)

ברוך הבא ../images/Emo22.gif

אכן הקלפים יכולים לתת לנו מידע על אופן התנהלות העניינים כמו גם אלמנטים שלא בשליטתינו, התנהגות של אנשים אחרים או ההתנהלות של המזל שלנו, אך בדרך כלל את המידע הזה אנחנו מקבלים בעקיפין כשאנחנו פורסים שאלות של ייעוץ והכוונה. בדרך כלל עדיף לא להתעסק בשאלות של חיזוי משום שאפילו הידע שלנו לגבי איך הדברים אמורים להתפתח יכול לעתים לשנות אותם לגמרי. לגבי פריסת השאלה, זוהי פריסה שמפרקת שאלה שנשאלת לגורמים ומאפשרת ניתוח מעמיק יותר של הסיטואציה ותשובה מקיפה יותר. אני הייתי ממליץ לערוך את הפריסה בסיטואציות בהם לא מתאימה הפריסה הקלטית או פריסה ספציפית אחרת. את מספר הקלפים אנו קובעים לפי השאלה שבנינו. לדוגמה: השאלה: מה אני יכול לעשות כדי לשפר את מצבי הכלכלי בחצי שנה הקרובה? - מה - אני - יכול לעשות - כדי לשפר - את מצבי הכלכלי - בחצי שנה הקרובה? פירקנו את השאלה לשישה רכיבים (קריאים!), ולכן נוציא 6 קלפים ועוד קלף לסיכום. מה - יתאר את המקום ממנו נובעת השאלה. כך למשל שבע המטות יראה כי אני שואל זאת מנקודה של קושי לאזן את עצמי. אני - יתאר אותי בעניין, כך שאם יצא שלוש הגביעים, נוכל לדעת שאני עשוי להיות קצת יותר מדי פזרן (בהתאם לשאר הקלפים). יכול לעשות - יתאר את מה שאני יכול לעשות בשביל לשפר את המצב. כך למשל קלף הנזיר בעמדה זו יבקש ממני לחסוך ולשלוט יותר על הוצאותיי. כדי לשפר - יראה עד כמה אני יכול לשפר את מצבי בתקופת הזמן הנתונה. כך למשל ארבע המטות יראה כי אני בהחלט יכול להצליח ולמצוא נקודת איזון באם אקח את הצעדים הנתבקשים בפריסה. את מצבי הכלכלי - יתאר את מצבי הכלכלי כפי שהוא היום. כך למשל ארבע הגביעים יראה כי אני מאוד לא מרוצה מהמצב. בחצי שנה הקרובה - יתאר את התנהלות החצי שנה הקרובה. כך למשל קלף המיזוג יתאר את התקופה כתקופה של מיתון ההוצאות, אולי אף החזקה של שני משרות בבת אחת. קלף הסיכום יתאר את התשובה באופן כללי או יציג לנו אלמנט חשוב נוסף שיש לקחת בחשבון. כך למשל שבע החרבות יראה כי יהיה עלי לפעול בזהירות ובעורמה, אולי קצת לעגל פינות פה ושם

למעלה