היי

anatmoosh

New member
היי

שלום חבר'ה שאלתי היא כזו , מאובחנת אני ADHD (בת 30 )התחלתי טיפול תרופתי ריטלין SR 20 שני כדורים בבוקר - ומכיוון שהשפעה היתה לי קצרת טווח עברתי ל 40 מ"ג LA , ואני מרגישה א. שהמינון נמוך לי מדי ו ב. שלמרות שנאמר עליו שהוא משפיע ל 10 - 12 שע' (?)אין כך הדבר. אני בסה"כ ימים בודדים נוטלת אותו האם זה מספיק ע"מ להחליט שאינו מתאים לי ושכדאי לנסות מינוןאחר או סוג אחר (קונסרטה), האם יתכן שעם הזמן ההרגשה תשתנה ? או שהאינדיקציה יכולה להיות מידיית? שאלנות נוספת כשפגה השפעת ה ריטלין חשה אני נטולת אנרגיה , האם כך צריך להיות? תודה

ארידל

New member
LA 40

אני לא מבינה בריטלין למבוגרים אבל מה שהפנמתי בקשר לריטלין הוא ש- 2 כדורים של SR 40 ו כדור אחד LA 40 הם שווים בינהם בגודל המנה שלהם שהיא 16 מ"ג ומשך ההשפעה שלהם הוא בין 6-8 שעות ולא 12 שעות כמו שכתבת ההבדל בינהם ש-LA 40 יותר עדין מבחינת תופעות הלואי שלו והוא מסובסד בחלקו בקופ"ח

anatmoosh

New member
אופפפ

למעט מעט בשע' הבוקר , שהורגשה מעט השפעה , אינני מרגישה כלל את הכדור , היום , ואינני מסוגלת לא להתרכז ולא לשבת בשקט וזה מוציא אותי מדעתי...! יש ברשותי עוד כדורי 20 מ"ג SR ' בבוקר לקחתי 40 LA כאמור)ויש לי יום לימודים אחה"צ , האם יכול להיות מסוכן שאקח עוד 20 מ"ג? אנא ענו לי ....ולו רק בשביל ההבנה מה המינון המתאים..

DrEx

New member
למה את ממהרת???

זמן ההיתרגלות לתרופה היא שבועיים.. אני ההיתי ממליץ לך להישאר עם ה- SR 20 במשך שבועיים ולאחר מיכן בהדרכת הרופא לאט לאט לעלות את המינון...

anatmoosh

New member
א. תודה

ב. הרופא המליץ 40 LA ג. לא ידעתי ,וזה גם מה שניסתי לבדוק, שיש זמן הסתגלות , אם כך זה משנה את הדברים , אם ההרגשה יכולה להשתנות בשבועיים הקרובים לכאן ולכאן אז זה משנה לי את פני הדברים ג. לאן אני ממהרת ? יש לי בעייה של חוסר סבלנות שאני באמת צריכה לטפל בו...חח פשוט קשה לי עם החוסר שקט וריכוז הזה כבר כל כך הרבה זמן , אז כולי בצפייה להקלה מיידית .

DrEx

New member
אני גם ככה בידיוק

גם אני בימים הראשונים - 5 ימים... גם אני ההיתי חסר סבלנות אבל זה לא עוזר חח המפתח להצלחה פה זה סבלנות

anatmoosh

New member
אז רק כדי להרגיש יותר טוב..

(כי היום אני ממש בייאוש..) אחרי 5 ימים הרגשת שיש שיפור והכדור עונה על הציפיות ? ואפשר לחיות קצת בשקט וריכוז? מקווה שאני לא קצת מנדנדת פשוט...קשה לי היום..חח

DrEx

New member
הרגשה הרבה יותר טוב

מביום השלישי-רביעי.. וזה משתפרר

05 מיכל

New member
הבעיה עם SR היתה רק משך הזמן?

האם הוא השפיע למשך 8 שעות? אם כן - זה אכן הטווח שלו. בקשי מהרופא שירשה לך לקחת אחרי גמר השעות האלה רטלין רגיל, שישפיע עוד 4 שעות. אם הSR השפיע פחות שעות, את יכולה לנסות את מה שאני עושה: עלי SR משפיע 6 שעות. אחרי 6 שעות אני מוסיפה לעצמי 1/2 כדור רטלין רגיל, ואז הSR ממשיך לעבוד עד סוף 8 השעות שלו. LA הוא עדין, ולא לכל אחד הוא יעיל מספיק. יחד עם זה אני מסכימה עם דר' EX שלא טוב לקפוץ מהר מסוג לסוג וממינון למינון. ולא! אל תקחי שני SR אם כבר לקחת היום LA40!!! זה הרבה יותר מדי, גם בכמות הכוללת וגם במספר השעות.

anatmoosh

New member
תודה ..

טוב אני מתאזרת בסבלנות (עם כל הקושי) אבקש מהדר'באמת רגיל לשעות המאוחרות יותר של היום , שאלה נוספת ברשותכם - ביומיים האחרונים כשפגה השפעת הכדור חשתי נטולת אנרגיה , בצורה שלא היתה בעבר , כשלא נטלתי ריטלין, זה נורמלי? יחלוף? יום נפלא .

DrEx

New member
גם לי זה קרה אתמול..

חלק מהתופעות כניראה.. יעבור..

anatmoosh

New member
עוד קטנה...

לא נראה כי עדיף אולי לנסות את הקוסרטה המספיקה ל 12 שע' , במקום כל השילובים?

05 מיכל

New member
לא כרגע

ייתכן שבהמשך כן, אבל שוב - אל תמהרי לקפוץ מסוג לסוג. חוץ מזה, קונצרטה זנ נ-ו-ר-א יקר. למה לא לנסות קודם להסתדר עם האופציות הזולות יותר?

אנרגטית

New member
גם אני עברתי מ-2 SR לכדור LA40

וגם אני מרגישה שזה פחות חזק. אני מוסיפה לי חצי כדור רגיל פעמיים ביום, ונראה לי שזה טוב לי יותר.

למעלה