היי

סיזיפוס

New member
היי

ראיתי יש אפשרות לעזות כאן סקרים בפורום. אולי כדאי שנעשה סקרים בינינו? ושאלה-בעיה מציקה: האם יש כאן עוד מישהו שקשה לו לעשות משהו בבית-הכוונה לא רק עבודה אלא גם גם עבודות בית. כי הראיתי לאמי שיש עוד מישהו שמבזבז מטליות לחות(תודה עמית
) ושיש לו בעיות דומות לשלי, אבל אז היא אמרה :טוב, הם בטח עושים משהו בבית... אז כדי לתת לי מנוחה וגם לאמי אשמח אם מישהו יענה לי, מצידי תענו בשמות בדויים, רק תענו. אם אין מישהו כזה , אז תגידו עד לאיזו רמה של פעילות בבית אתם מצליחים להגיע (ואם אתם מצליחים האם זה עולה לכם בבריאות?-כמו חרדות ובכי וכאלה) תודה מראש.

אם היית רואה מה קורה...

אצלי בבית בגלל חוסר היכולת שלי לנקות (גם אני בקטע של מגבונים לחים כמו עמית), אמא שלך הייתה בורחת... אני בסדר עם זה, רק לא נעים לי מבעלי, אך אנחנו מסתדרים ולפעמים מארגנים נקיון, פעם בחצי שנה...

גם אני, גם אני

אני עצלן נורא פלוס הקטע הרגיל של הפרפקציוניזם... אם אני מתחיל לנקות משהו זה הופך להיות סיפור ארוך מאד ובלתי אפשרי. הפיתרון - בהשקעה של 100 ש"ח בחודש יש לי פעם בשבועיים עוזרת שמנקה את כל מה שצריך בשעתיים... ובאמת, לעומת הדירה הקודמת (שקיבלה שטיפת רצפות רק פעם בשלושה חודשים, וגם זה היה בגלל שאמא באה לבקר...) זה בהחלט תענוג. לצערי זה יגמר בקרוב מאד עם הלימודים באוניברסיטה, מעבר עיר ומעבר לתזונה מבוססת מים, לחם שחור וקוטג´ אורגני.

סאקותאי

New member
צרת הבית../images/Emo82.gif

סיזי יקירי מה שלומך? חג שמח. עבודות בית ובית בכלל זו צרה צרורה מבחינתי אם לא הגדולה ביותר. מאיפה להתחיל ?רצית פירוט נכון? * מטליות לחות -המצאה גאונית מזל שהמציאו את זה כי אחרת נראה לי שהייתי מסתובבת עם סמרטוט צמוד. אני מנגבת את הטלפון כשמישהו מוסר לי אותו אבל בדר"כ עם הבגד. אני מנגבת את הפלאפון שלי אם הוא נגע במשהו שמישהו אחר נגע בו גם אם הוא נגע בו לפני יומיים ואני בדר"כ זוכרת לצערי
*אני לא יכולה גם לשבת על כיסא שמישהו אחר ישב עליו ולכן יש לי 2 כיסאות משלי בבית אחד במטבח ואחד בסלון. *בעיקרון אני כמעט ולא עושה עבודות בית בגלל שיש לי צורך חמור בלגעת בכל דבר איזה 4-8 פעמים ולכן אני מתעצלת לעשות. גם לקפל כביסה אני מפחדת לקפל בגלל שאני לא מסוגלת לגעת בתחתונים של אחרים וגם אני לא רוצה לראות שהבגדים שלי נגעו בשל אחרים כי אז אני ממש נגעלת ללבוש אותם ואם אמא ש/לי מקפלת אז אני לא ראיתי ומה שאני לא רואה מבחינת המחלה לא קרה. מה קורה אצלך? אולי תספר לי קצת? שלך סאקותאי.

sharonlk

New member
סקותאי מתוקה, מה שלומך? שרון

התגעגעתי. עוברים עליי ימים קשים. איני יכולה להיכנס למקלחת וכך אני נשארת מושפלת ולא מקולחת וכבר ביטלתי פגישות חשובות עם שני חברים השבוע כיוון שאיני יכולה לצאת מהבית. ושיער הזהב הגולש שלי שהיה פעם כל כך יפה...נראה כמו חתול מת על הראש שלי. זוועה. אני שוכבת במיטה מכווצת ובוכה. היום הצלחתי להתקלח וצרחתי צרחות אימים של חרדה וכאב, ולא היה איתי איש להקל עליי בכאבי. מקווה שאת בסדר איכשהו, בואי נעשה קניה מרוכזת של מטליות לחות יחד עם סיזיפוס ועמית וככה יצא לנו זול יותר. אני נקרעת מהמחיר שלהן. ביי מתוקה, מתגעגעת שרון

סאקותאי

New member
שרון ומיקי היקרות

הי שרוני ותודה על הדאגה. הצטערתי לשמוע שהיה לך ממש שבוע מקלחות קשהאני בטוחה שזה לא נעים.בקשר לשערך הזהוב רק שתדעי שהתמלאתי קנאה. תמיד רציתי שיער בלונדיני בעיקר מתולתל. מיקי יקירה מה שלומך אני מקווה שעבר עליך שבוע סביר.אני ממש גאה בך על כל עניין ההתנדבות והשירה. גם אני זמרמרת קטנה אבל הבעיה היא שאין לי כ"כ כוחות להרים את עצמי מהמיטה. תחזיקו מעמד מתוקות ותזכרו שאני תמיד כאן בשבילכן. אוהבת סאקותאי.

סקותאי- אונהבים אותך נשמה ../images/Emo24.gif../images/Emo6.gif

תודה על העידודים יש לי הרבה מה לכתוב לך אבל כרגע אני טיפה טיפה ממהרת. חיבוקים חיזוקים ונשיקות זמרת נשמה טובה שלי אוהבת- מיקי

sharonlk

New member
אוי סיזיפוס היקר וכולם לפתוח - שרון

לא ביקרתי בפורום שבוע כי מצבי חמור ביותר. אני סובלת מ"הימנעות" - ההפך מנקיון כפייתי, פחד ממקלחות, רוב הזמן אני במעצר בית ולא יוצאת בגלל שאינני נקייה והיגיינית. אני עצובה ומיואשת נורא נורא. בקשר למלאכות הבית, כבר הגעתי למסקנה שאסור לי לגעת בסמרטוט כי אם אגע בו איני יודעת מתי אניח אותו בחזרה במקומו, לכן אמא שלי מנקה לי הכל. ואני כבר בת שלושים ושלוש! אני גרה בדירה קטנה ואין הרבה לנקות, ובכל זאת, זה מייסר אותי שאימי צריכה לבוא ולנקות לי את הדירה, ומכאיבהלי הטרחה שזה סוחט ממנה. מטליות לחות נגמרות אצלי כאילו יש לי לפחות שלושים תינוקות לנגב להם את הוסיק, בטח חושבים שאני אמא מרובת ילדים בסופרפארם, אבל אני קונה במבצעים. אני מניחה שגם עמית סיפר לך כמה הוא סובל מהענין. אולי נעשה קניה מרוכזת וכך נחסוך כסף? המגבונים האלה מאוד יקרים. לא הייתי כאן ואני מתגעגעת לכולכם ואוהבת אתכם, מקווה שמישהו לפחות תהה איפה אני, אם כי אני בספק. שרון

שרון חברתי- אני מוכנה לנקות לך את

הבית, בכייף אני יעשה טיול עד למרכז מחיפה א ואיפה שאת גרה וינקה לך את הבית, נשב נדבר נעודדד אחת את השינייה, וככה אני יוריד ממך את אבן הכאב שאת כואבת על אמא שלך שתהייה בריאה אמן- אמך היקרה שמגיעה לנקות לך את הבית בגלל המצב שלך כרגע, ףתתקשרי אלי אני מוכנה בשיא החשק והכייף לבוא לנקות לך את הבית ואז אמא שלך היקרה תהייה פתורה מהניקיון שלך, אל תשכחי שגם לי יש ניקיון כפייתי מאוד אבל אני עוצרת את עצמ יכשאני רואה ששאני מטיילת עם סמרטוטים בלי סיבה, כשאני רק יכולה לעצור את עצמי כמובן, אז מה דעתך זה מתאים לך ? יקל עלייך קצתץ? תני לי תשבוה נשמה אמרתי לך אני תמיד איתך, וחוץ מזה מה איכפת לך מה חושבים בסופר פארבם הם אנשים כמוני וכמוך שיחשבו מה שהם רוצים הם לא יותר טובים צצך ומףא אחד תהיי בטוחה יי עם הרגשיי נחיתות זכותם לחשוב הכל לפי דעתי הם רואים בחורה פידנטית ונקייה זה הכל לא אנמא לעשרה ולא לעשרים ילדים. חישבי על הצד החיובי ועל ההצעה שלי נשמה אוהבת - מיקי

סיזיפוס

New member
שרון

אני לא פה כל הזמן וגם קשה לי לעקוב, אבל מצאתי עניין בהרבה דברים שכתבת, וגם התשובה שלך להודעה שלי מאוד עזרה, אז אל תעלבי אם שמתי לב אם היית כאן או לא,זה לא בגלל שלא אכפת לי ממך,או שלא אכפת לי אם תכתבי או לא.
סיזיפוס

לאב

New member
אן לי חרדות מזה אבל

אני שונאת לנקות ובכלל עקרת בית מאד מאד עלובה כשגרתי אצל ההורים לפני הנישואין,החדר שלי היה מבולגן פחד, וכדי להזיז אותי לעשות משהו בבית היה צריך לנהל איתי קרב התשה היום כמובן אני עושה הרבה יותר, אבל היות ואני עובדת הרבה שעות יש לי עוזרת שמגיעה אלי כל יום, ופוטרת אותי מהקטע השנוא הזה - יש לי מזל שבעלי שגם הוא שונא את עבודות הבית הבין מזמן שבית נקי ומסודר פירושו בית שמישהו אחד מטפל בו ולא אני גם צמחים אסור לי להשקות כי אני הורגת אותם
מזל שהילדים גדלים לי בסדר. וגם הכלב

סיזיפוס

New member
../images/Emo51.gif ../images/Emo51.gif ../images/Emo51.gif ../images/Emo24.gif

איזו הפתעה! כל כך הרבה תגובות! הרבה הרבה תודה! אני אראה את התגובות לאמי ואני מקווה שזה יעזור במשהו. תודה רבה!!!!!! וגם לי זה עזר לדעת שאני לא לבד וכמה מהדברים אצלכם כל כך דומים למצב אצלי. גם אני ביקשתי שיהיה לי כסא משלי ,אבל לדעתם זה כבר מוגזם. אל תשאלו מה קרה לי כשבאו אלינו אורחים. איזה סיוט עבר עלי! מזל שהם לא נכנסו לי לחדר
. **לו היינו מאורגנים באיזשהו אופן,זה היה יכול להיות אדיר!! לקנות ביחד ולחסוך הרבה כסף! תחשבו על זה!

סיזיפוס

New member
ידעתי שזה לא יגמר ../images/Emo67.gif ...../images/Emo53.gif

איך אתם מסתדרים עם הכנת אוכל לעצמכם? בבקשה תענו

דווקא עם זה אני מסתדר...

למרות עצלנות חסרת בושה, אני אכן מכין לעצמי תוספות (בשר וכאלה אני קונה בסופר). מה לדוגמא? ספגטי, אורז, ציפס... וגם מרק (קל הרבה יותר ממה שחשבתי). אולי כדאי לציין שכשגרתי בבית הייתי מכין מעט מאד (כלומר, ממש כלום). לא הייתי מכין אפילו סנדביץ´ או טוסט... הייתי מרגיש שחבל להרוס אחר כך את מה שעבדתי בשבילו כל כך קשה. איכשהו, מסיבה השמורה עימי
זה הפך קל יותר כשעברתי לגור לבד.

לאב

New member
הבן הבכור שלי אומר

שכשהוא יתגייס לצבא וכולם סביבו יתגעגעו לאוכל של אמא, הוא יתגעגע ללחמניות השרופות שאני שוכחת להוציא בזמן מהתנור... אבל קצת ברצינות - כשהייתי רווקה ויכולתי להפיל את העניין על אמי - לא טרחתי לעשות כלום אבל היום מסתובבים לי בבית כמה חברה צעירים ורעבים - ואם לא אדאג להם למזון הם בטח יאכלו אותי אבל אני בשלנית חלשה מאד - ומכינה רק דברים פשוטים. הילדים שלי - חברה בריאים לכל דבר לא מוכנים לגעת בהכנה של אוכל - כך שסיזי - לא נראה לי שאתה כל כך חריג בעניין בכל אופן - לשעת צרה אני שולחת לך כמה דברים ממטבחי הוירטואלי:

סיזיפוס- אני מבשלת לפעמים לפי מצב

הרוח והתיאבון שלי , ומנקה מתפקדת טוב בבית אבל זה רק כשאני מרגישה טוב, למה נשמה את רוצה מתכונים? אני מוכנה למסור לך כמה מתכונית לתבשילים מרוקאים טובים וטעימים מאוד. אוהבת - מיקי

מינרווה

New member
מאכילים אותי, לצערי

מכריחים אותי לאכול, וזה נורא. אני לא מכינה כלום בעצמי וזה בעיקר כי נראה לי הכי נקי לאכול דברים כמו שהם, נגיד לאכול ירקות ופירות ומצידי אפשר לחיות רק על ירקות ופירות (כמו שהם, לא איזה תבשיל מהם) זה הכי טהור שיש. עכשיו יש לי תקופה שרע לי לאכול לחם אבל מכריחים אותי (מסתבר שגם בגילי המופלג עוד אפשר להכריח) וזה עושה לי רע. למה אנשים לא מבינים שכל מה שצריך בחיים זה פירות וירקות?

לאב

New member
פירות וירקות זה בהחלט לא מספיק

אני מצטרפת בחום להודעה של מיקי בעניין יש בעלי חיים שמתפקים בפירות וירקות, אבל אנו בנויים אחרת, ואם לא נאכל את מה שדרוש לנו אז הגוף שלנו יחלה אתן לך דוגמא ממני - אני אוכלת טוב, אבל לא מתה על בשר וביצים, חשבתי שאין בזה רע עד לאחרונה כשגיליתי בבדיקה שזה גרם לירידה בייצור ההמוגלובין בגוף - מה שיכול בשלב ראשון לגרום לחוסר אנרגיה ובהמשך לנזק רב הרבה יותר או בכוון הפחמימות (זה כבר לא מרקע אישי) - ידוע שאכילה של מעט מדי פחמימות יכולה לגרום למצב רוח ירוד - ואפילו לדיכאון כי זה מוריד את ייצור הסרוטונין אין ברירה - אם את רוצה להרגיש טוב צריך לתת לגוף את מה שהוא צריך - גם אם לא בא לך או אפילו קצת דוחה אותך לאכול דברים מסויימים - קחי את זה כמו משהו שאת חיבת לעצמך חוץ מזה אם התזונה שלך לא מאוזנת חשוב שתקחי כדורי ויטמינים

סאקותאי

New member
תדרוש כיסא../images/Emo88.gif

אני אספר לך על השיטה שלי: אני הודעתי למשפחה שלי שאילו הכיסאות שלי ובהתחלה זה היה קשה כי לא היו רגילים והם התיישבו לי עליהם אבל כל פעם שהם התיישבו אני פשוט צרחתי בדר"כ כי זה באמת הפריע לע אבל לפעמים רחוקות גם בשביל שהם יבינו שזה ממש מפריע לי. עכשיו המצב בסדר גמור והם אפילו א נותנים לאורחים לשבת אפילו בלי שאני אשגיח הם ממש משתדלים אבל אני עדיין עוברת עוד שבועיים לת"א. תילחם!!!! שלך סאקותאי.

למעלה