היי...

היי...

הופניתי לפה מפורום תמיכה טכנית, נראה אם מישהו פה יוכל לעזור... ההודעה המקורית: שלום לכולם... כבר הרבה זמן שהמחשב שלי נכבה פתאומית, בלי אזהרה, בלי כלום. לאט לאט השתכנעתי שזאת בעית חומרה ולא תוכנה(אחרי פעמיים שעשיתי פירמוט וזה שעברתי לאובונטו). הקטע הוא, יש הרבה חלקים מהמחשב שלי שלא פועלים כמו שצריך... יש לי מחשב .Compaq Evo N115 מעבד: mobile amd Duron(tm) 498MHz. עכשיו, הבעיות ששמתי לב אליהן אלו הבטריה, או לפחות המטען שלה, והזכרון. הבטריה עושה לי בעיות בצורה מוזרה- לפעמים זה מראה כאילו זה מטעין אבל האחוז שנשאר בעצם יורד... הבטריה גם לא מחזיקה לי יותר מחצי שעה. אני לא בטוח אם זה מה שגורם לקריסות, שהכבל שאני משתמש בו פשוט לא טוב ואספקת הכוח מפסיקה מידי פעם, או הזכרון. הזכרון- מאז ומתמיד היו לי בעיות מסוימות במחשב, לא ממש רציניות. לפני בערך חודשיים הוספתי לו זכרון, עכשיו יש לי 370MB. מאז שהוספתי ועשיתי פירמוט המחשב שלי התחיל לקרוס, בהתחלה זה קרה כשהמחשב פשוט "קפא", העכשב לא זז, אם הייתה מוזיקה זה הפך ל"דרררררר" ארוך, והייתי חייב להדליק מחדש. מאז זה הפסיק, והמחשב פשוט התחיל להיכבות, פשוט בלי שום אזהרה, שום הודעות שגיאה, הכל הפך לשחור, כאילו הוצאתי את הבטריה והכבל. יש לציין שלפני שעשיתי את הפורמט היו לי בעיות עם הזכרון הווירטואלי, כל פעם שהדלקתי את המחשב היה לי את ההודעה הזאת "windows has recovered from a serious error", ומידי פעם הופיע מסך כחול לכמה שניות והמחשב נדלק מחדש. אני כבר מיואש לחלוטין, מה כדאי לי לעשות? להחליף כבל? בטריה? זיכרון? שנאי? בתודה מראש, יהושע.

point2i

New member
עם מצבור כזה של..

תקלות ובעיות , נראה לי שעדיף להכניס את המחשב לבדיקה במעבדה , ועדיף מעבדה שמתמחה בניידים האלה .

bar666xp

New member
בשלב ראשון....

498MHZ ?! טוב אם אתה אומר יש מצב שזה נמוך יותר באוברקלוק מטורף? גם הזיכרון איך 370? 128+256 נגיד יוצא 384 או 265+32=288 אפילו 256+64=320 אז איך 370 לא הבנתי. טוב לבעיה תתחיל בהוצאת הסוללה ועבודה על חשמל בילבד תמשיך בכך נסה כל פעם צ'יפ זיכרון אחד אגב אם כל אחד מהם עובד בניפרד כניראה שהתדר שלם שונה הם לא יעבדו יחד...או יעבדו חלקית. יש עוד הרבה תקלות אפשריות. כמו HD או לוח-אם... בעיה שהיתה בהתקנה של WINDOWS ונגררת. לא חסר אופציות.

אוקיי...

בקשר למעבד, זה מוזר, כשהשתמשתי בחלונות זה אמר לי שזה מעבד של תשע מאות ומשהו מגה הרצ, עכשיו אני באובונטו וזה אומר שיש לו 498MHz... אחד מהשניים. הזכרון, אתה צודק, זה 384... זאת לא בעיה בהתקנת ווינדוס כי אני לא משתמש בווינדוס...
ולעניין, זה קורה לי גם כשאני עובד רק עם החשמל.... הניחוש שלי הוא שיש בעיה עם הכבל, השנאי, משהו כזה. זה גם יסביר למה הטעינה של הבטריה מוזרה כל כך...

bar666xp

New member
תתחיל בלבדוק איזה חומרה יש לך באמת

ואגב אני מצוטט משהו שאתה כתבת "windows has recovered from a serious error" אז במה אתה משתמש ש^^^ והכי חשוב "לפני בערך חודשיים הוספתי לו זכרון"... למה לא להתחיל בזה? שינוי מהירות השעון זה טרדלינג המטרה היא לחסוך חשמל כשאין צורך בחוזק המעבד ולהקפיץ את המעבד חזרה למקסימום כשיש צורך. לא כל תוכנה יודעת לזהות את זה נכון. אחת היותר טובות לדעתי היא CPUZ שם גם מופיע שם כוד המעבד ומהירויות הזיכרון כל צ'יפ בניפרד וכו' עשוי לעזור לך ולחסוך את פתיחת המחשב. אני יותר נוטה לחשוב שהזיכרון הוא הבעיה או תדר שונה או חוסר תאימות של אחד הצ'יפים.

מצטער אם לא הייתי ברור...

כתבתי "לפני הפורמט...", אז היה כתוב לי Windows has recivered from a serious error. מאז כבר עברתי לאובונטו. לא הבנתי את הקטע הזה של שינוי מהירות השעון... התוכנה הזאת, יש לה גרסה ללינוקס? נראה לי אני פשוט אקח אותו למעבדה...

Y. Welis

New member
מהירות השעון נמוכה ממהירות הביצועים

המעבד נקרא '900' כי הוא שווה ערך לפנטיום 3 במהירות דומה.

Y. Welis

New member
קרא שוב

יש מהירות במגהרץ שהיא המהירות האמיתית, ויש מהירות השוואתית. מאחר ומעבדי AMD יעילים יותר מאלה של אינטל, מהירות נמוכה יותר של AMD לרוב שווה למהירות גבוהה יותר באינטל. כך, 500 מגהרץ ב-AMD מקבילה ל-900 באינטל (אמת-המידה המקובלת). לכן מעבד +Athlon 64 3500 למשל אינו פועל במהירות שעון של 3500 (אלא ב-2300 בערך): הביצועים שלו הם שמקבילים לפנטיום 4 במהירות 3500.

למעלה