היי

anisa04

New member
זו בריכת הנוי שלנו- עד כה

הבריכה עצמה מיציקת בטון- עומק כ 70 ס"מ. קוטר גם כ70 ס"מ. שני שליש ממנו שקועים באדמה. חור הניקוז נסתם עם דבק אפוקסי. מאחור סלע טבעי מהשדה, נקדח בו למעלה חור ממנו יצא קילוח מים לבריכה. כמה שאלות , ברשותכם: 1. האם צריך לרפד את הבריכה ביריעת ניילון או שניתן למלא ישירות מים? 2. איזה צמחי מים יתאימו לבריכה זו? כמה מהם? כיצד ממקמים אותם בבריכה? 3. איזה דגים יתאימו? כמה מהם? 4. איך מתחזקים בריכה כזו לאורך זמן כדי למנוע תמותת דגים וצמחים שבה? תודה מראש וחג שמח

עוזרת להקפיץ ...

צפרדע|

טסונמי1

New member
אין צורך בנילונים- אני מבינה שזו

יציקת בטון- פזרי בתחתית 20 סמ אדמה-אדמת גינה רגילה] אים האלמנט בשמש את יכולה לישתול נימפאה אחת אים כי הם לא מיתלהבות מקירבה למפלים- אים תהיה תחלופה קבועה של מים- כלומר המפל עובד כל הזמן ,פתרתם את בעית היתושים- מקובל להכניס לאגן מים גמבוזיות כדי להמנע מיבעית היתושים ,אים המשאבה חזקה וטבולה יש סיכוי למשיכת הדגיגים לתוך המשאבה תגיעי למיפגש הפורום בודאי יחלקו שם עוד צימחי מים

anisa04

New member
תודה על התשובות- כמה הבהרות

את האדמה לפזר בתחתית הבריכה? זה לא יעכיר את המים? צריך את שכבת האדמה כדי לשתול בה צמחי מים? חלוקי נחל לא יספיקו? בינתיים הבריכה תמצא בשמש כשלוש וחצי שעות ביום- איזה צמחים יתאימו לה? איפה אפשר להשיג גמבוזיות? אבא שלי לא התאפק ושם בבריכה אתמול 6 דגי זהב, בינתיים הם מרגישים נפלא. הם יסתדרו עם גמבוזיות? איפה ומתי יהיה מפגש פורום? אשמח להגיע ! (אני מכרמיאל)

mazoneli

New member
אני יכול לתרום צמחי מים

שלחתי
, אם כבר שמת דגי זהב אל תוסיפו גמבוזיות, אני מקווה ששמתם דגי זהב ולא קוי. קוי בבריכה זו צרה לצמחים השתולים.

טסונמי1

New member
חבל- לא מכניסים דגים עד שאין

צימחיה בבריכה -הדגים אינם יכולים לינשום במים עכורים- לאחת הכנסת שיכבת האדמה והשתילה להמתין יומיים שלוש המים יעשו צלולים גמבוזיות יש במשתלה אצלנו כנל צימחי מים -נהריה-

סודA

New member
בהמשך לתשובה של טסונמי, מציע לשטוף

תחילה את הכלי מחומרי היציקה והצבע, ע"י מילוי בהתזה חזקה וריקון פעם או פעמיים לפני הכנסת הדגים. גם דגי זהב באים בחשבון, הם עמידים כמעט כמו הגמבוזיות.

anisa04

New member
שטפנו היטב את הכלי, מקווה שזה הספיק

התרשמתי שהדגים אכן עמידים, השאלה אם הם גם אוכלים את היתושים כמו הגמבוזיות.

מייקלה1

New member
כן,גם דגי זהב אוכלים יתושים.

כדאי להכניס צמח מחמצן וצמחים צפים כדי שפני המים יהיו מכוסים ב70-80 אחוזים כדי למנוע התפתחות של אצה. כמו כן הדגים צריכים מסתור מצל מהשמש בשעות שהיא ישירה.

למעלה