היי [=

GD ROCKS

New member
היי [=

סתם רציתי לעדכן ולשאול: היום סיימתי את קורס מיכא"ל והאמת היא שממש שמחתי. כל הקבוצה האמת שמחה שנפטרנו מהפרוייקט הזה כבר. אני חושבת שהקורס הזה זה רק דיבורים באוויר, וכל השיטות ממש לא עזרו לי. האמת היא שלא יצאתי עם הקורס הזה בצורה שונה או שלקחתי עימי דברים- זה פשוט לא עזר לי. אני חושבת שזה היה ביזבוז כסף. כל מצב אני עדיין רוצה לשאול- איך הפרוייקט הזה בדיוק עזר לכם? שינה לכם את החיים? זה ממש לא ברור לי. [=

בואי אני אסביר לך מה זה היה בשבילי.

אני לא כותבת פה, אבל קוראת מידי פעם.. סיימתי מיכא"ל לפני חודש וחצי בערך.. טוב, אני אספר לך איך הייתי לפני הקורס: מבריזנית, לא מכירה אפילו את צמד המילים 'שיעורי בית', מאחרת כל הזמן, לא חושבת אפילו ללמוד למבחן, לא משקיעה.. לא שמה על הלימודים.. בכלל לא היה לי חשוב.. לא הבנתי מה יעזור לי בחיים ודי התייאשתי מהם.. ובכלל, האופי שלי היה מבולגן והייתי מחפשת תירוצים כל הזמן למה לא לסדר ולמה לא ללמוד ובלה בלה בלה.. במהלך הקורס הבנתי עד כמה הלימודים חשובים, שאני צריכה ללמוד ולהשקיע כדי להצליח בהם ולא לצפות שהכל יעשה מעצמו (משהו שציפיתי לפני הקורס), התחלתי להתעניין בלימודים ואפילו לאהוב אותם! הבנתי איך ללמודב לבד ושהלמידה העצמית היא הכי מועילה שיש, (דוגמא אישית: אנגלית אני לא יודעת כלום ממה שלומדים בבית ספר בשיעורים אני לא לומדת שום דבר, אבל מעצמי? המון! אני בהקבצה א' עם ציונים שעומדים על 80+-) ובאמת לומדת על דעת עצמי.. גם התחלתי להיות הרבה יותר מסודרת, אני לא מסוגלת לשבת בחדר שהוא מבולגן בצורה נוראית (ועד עכשיו ממש לא הייתה לי בעיה עם זה) ובטח שלא ללמוד בחדר כזה (שגם את זה לא הייתה לי בעיה אם בכלל החלטתי שאני לומדת לאיזה מבחן), ובמהלך הקורס וגם עכשיו אחרי שהוא נגמר, אני יושבת ולומדת כמה ימים לפני מבחן ולומדת... אני משתדלת מאוד לא לאחר... לא מפספסת שיעורים... אני בעצמי עדיין לא הבנתי את השינוי שקרה בי!!! וגם התחלתי לתכנן את הזמן שלי.. להעריך הרבה יותר את הדברים סביבי.. להבין שבאמת הכל תלוי בי.. שאף אחד לא יבוא ויעשה במקומי את העבודה... ולקחתי אחריות!! בקיצור.... הפרוייקט הזה אכן שינה לי את החיים, ומילה נוספת מיותרת.

אה,

וזה לא כולל את המימונויות שרכשתי, מה שכתבתי זה מההיבט הרגשי.. הזיכון השתפר מאוד... אני קוראת מהר בצורה מפחידה!!! זה כל כך עזר לי.... אין מילים...! ובקורס עצמו, אהבתי מאוד את ההפסקות ואת התרגילי ריכוז.. היו צחוקים וגם על המדריך חבל על הזמן!! ומאוד התגבשנו (לפחות אני וחברות שלי) עם כיתה י' שעברו איתנו את הפרוייקט (אני בכיתה ט') היו המון קטעים ויש לנו אפילו בדיחות פנימיות של מיכא"ל... היה "כ כיף ובאמת חבל שזה נגמר.. מוזר שאצלכם זה לא עזר לאף אחד בכלום וכולם רצו להפטר מזה, אולי לא העבירו אותו בצורה טובה או שפשוט באתם בגישה של אנטי כזאת, וככה שום דבר לא יילך לכם... חבל...

אצלי בפרוייקט..

אצלי גם-רק שאני עוד צריכה להישתנות,אני יכולה להגיד לך את כול הפרוייקט בע"פ-הקטע הוא שאני לא הכי עושה את זה... אבל אני יכולה לומר לך שזה כן עזר לי-יותר במובן הרגשי ופחות בלימודים למדתי שאם אומרים דבר מהרגש-לא משנה למי-זה תמיד ישפיע עליו למדתי שיטות ללימוד-וזה כן בקטע הלימודי-כול הדימיון מודרך [שממש אהבתי] והטבלה של המחשבה והרגש, וגם המילות מפתח...אהה וגם הזיכרון-אני יודעת עכשיו שאני מסוגלת לפתח את זה... ואני גם רוצה להישתמש בשיטה של הורדת הכעס באמצע מריבה [שיטת הרמזורים] וגם הכרתי חברה חדשה! ולמדתי וזה הכי חשוב-שאסור להפיל תיקים-כול מה שאני עושה/יעשה יהיה באחריותי וגם אני למדתי לנהל את הזמן שלי-ולמדתי שאפשר לעשות הכול בלי לחץ... טוב למדתי כנראה הרבה דברים וכמובן גיליתי בנאדם מקסים-המנחה שלי!! גם יאמר לזכותו-שהפרוייקט היה מצויין-אם כבר מדברים: מחרתיים המפגש האחרון-וואוו טוב אז זהו-יש מלא דברים שלמדתי במיכא"ל-וגם אם עד עכשיו כול מה ששמעתי היו סתם משפטים שלא הוכיחו לי אותם -"קלישאות"-במיכא"ל הוכיחו-ולא סתם זרקו לאוויר-וזה ממש חשוב אז אני לא חושבת שאין מישהו שלא למד משהו ממיכא"ל-אבל באמת,כול אחד לוקח מזה מה שבא לו, גם אם זה....כלום.

adi23e

New member
היי, חן, המפגש סיום שלכם לא היה

אמור להיות שבוע שעבר?

היי :)

קודם כל,את והחברים שלך באמת צריכים להיות שמחים שסיימתם את הפרוייקט אבל לא משום שסוף סוף נפטרתם ממנו אלא מהסיבה היחידה שעכשיו אתם בוגרי מיכא"ל. אני חושבת שהקורס הזה זה "רק דיבורים באוויר" רק כשאין מי שיקח את הדברים לתשומת ליבו.אז הם נשארים באוויר,אבל אם היית מנסה,ומיישמת אני בטוחה שה"דיבורים" הללו לא היו נשארים באוויר. יש ילדים שנכנסים לפרוייקט,משלמים הרבה כסף וחושבים שאיך שהם יכנסו לפרוייקט יקרה איזה נס והם ישתנו לטובה. אבל.. "אי אפשר להגיע לסוף הדרך מבלי לצעוד לאורכה" את לא יכולה לצפות מהפרוייקט שיעשה ממך פתאום בנאדם טוב יותר ומלומד יותר. את צריכה לעבוד קשה בשביל זה...לעבור את כל הדרך כדי להגיע לסופה, ובסופה..את תראי כמה הפרוייקט הזה משתלם. גם מבחינת הכסף,הזמן שהשקעת(או שלא השקעת),והעבודה הקשה(אני לא יודעת עד כמה עבדת קשה אבל לפי התוצאות זה דיי ברור) יכול להיות שעכשיו את לא רואה את ההשלכות של הפרוייקט אבל יש אנשים שה"אסימון" יורד להם מאוחר יותר. כפי נשאמר: "האסימון הוא אותו אסימון..ובסופו של דבר הוא יפול". אני אישית מאוד התחברתי לתכנים של מיכא"ל. בפגישות האחרונות היה לי ממש עצוב לדעת שעוד כמה פגישות זה יגמר. כיום אני בוגרת מיכא"ל :) זהו..אני סיימתי. שיהיה לכולם לילה טוב ושבת שלום.

למעלה