היי

היי

אני לא חושבת שאני שייכת לפורום ואם אימא שלי הייתה יודעת שאני כותבת פה היא הייתה פשוט בוכה. אני לא יודעת מה השתבש ומתי... אני זוכרת שההורים שלי תמיד אהבו אותי, אני גם בת יחידה אז בכלל הם היו מוכנים לתת לי הכל בכל שלב בחיים, אבל.... יש כמה בעיות... ההורים שלי מאד התייחסו אלי כאילו שאין לי זכויות. אבא שלי היה מרביץ לי והם ראו את זה כדרך חינוך, ההורים שלי תמיד היו יחד בכל דבר, ואפילו יחד נגדי... אם אני מתווכחת עם אימא אז אבא ישר קם ותומך בה, גם אם בכלל לא יודע על מה מדובר... באופן כללי אימא היא השולטת בבית... היא יכולה להרגיע את אבא במקרה הצורך או להרתיח אותו עליי... יותר נכון יכלה פעם, עד שברחתי מהבי לפני כמה שנים ואז הם הלכו לטיפול ומאז משהו השתנה... אני בקושי מדברת עם אבא שלי בכלל.... יש ימים שלמים שאני לא רואה אותו... והאמת זה גם לא מפריע לי. כשהייתי ילדה הייתי מפחדת שהוא יהיה מאחוריי כי פחדתי לחטוף, הייתי מסתובבת עם הפנים אליו והולכת אחורה במסדרון של הבית... אני זוכרת שפעם הם רבו ואימא שלי צעקה "אז בוא נתגרש!!!" ואני חשבתי לי "כן כן כן............" כי מילא לריב עם אימא, מילא עם אבא (עכשיו אני בכלל לא מדברת איתו כפי שציינתי) אבל ככניהם עלי זה בלתי נסבל. הפעם הראשונה שזכור לי שהרביץ לי הייתה בגיל 6... אכלתי בסלון עוגיות וראיתי טלויזיה והצלחת נפלה לי וכל הפרורים התפזרו... הוא הקים אותי, הרביץ לי קצת בתחת ושם אותי עם הפנים לקיר... אני זוכרת שאימא שלי חזרה הביתה ושאלה למה אני עומדת ככה ואז הוא אמר שאני יכולה ללכת כבר... אבל רוב הזמן היא דגלה במכות כשיטת חינוך, אני זוכרת אפילו חלק מימי ההולדת שלי שחטפתי ועוד ליד החברים שבאו... הייתה פעם שאבא שלי הרביץ לי כאילו בצחוק סתם ואז זה כאב ובאתי לאימא שלי ששטפה כלים ובכיתי לה שכואב לי והיא אפילו לא הסתובבה ואמרה "אם הוא הרביץ לך כנראה שמגיע לך" בכל מקר, במה שנוגע להתנהגות של אימא לא זכיתי לתמיכה מאבא וההפך... ההפך בעיקר. אז עכשיו אני כבר לא מדברת עם אבא שלי כמה שנים, הוא רוב היום בעבודה ויש ימים שבכלל לא יוצא לי לראות אותו, שלום שלום וזהו... ביום הולדת שלו שעה עבדתי על עצמי עד שהצלחתי לבוא ולתת לו חיבוק... אימא שלי כמובן כל הזמן אומרת "הוא אוהב אותך איך את מתנהגת!!!" ומסרבת להודות בזה שהמכות לא לעניין בכלל... אומרת "היינו צריכים להרביץ לך יותר בילדות אולי היית יוצאת פחות חצופה" וכאלה... בכל מקרה, אני לא מרגישה כאילו שאין לי אימא... אימא שלי היא מאד קרצייה ומאד מתקשרת כל הזמן ורודפת אחריי... אבל הדאגה שלה לא נעימה לי... בכיתה זק התאהבתי במורה המחנכת של הכיתה ואהבתי אותה 5 שנים... חשבתי עליה בלי הרף ובהתחלה בכיתה ז'-ח' כל הזמן רציתי שהיא תהיה אימא שלי.... זאת הייתה די התאהבות אובססיבית וגם נכנסתי לדיכאון, אמרו לי "חסרה לך דמות אם"... אח"כ ירדתי ממנה ואחרי כמה חודשים התאהבתי במורה אחרת למשך כמה חודשים בודדים (ואז סיימתי ללמוד...) המורה הזאת מאד דאגה לי כל הזמן וחיבקה אותי ונתנה לי תשומת לב שמאד הייתי צריכה... דיברה איתי על דברים, ושפכתי את הלב, היא ידעה על המכות וידעה על מצבי הנפשי (שעכשיו השתפר בהרבה) וגם לה היה חסך באם... היא גם שיתפה אותי... אבל אימא שלה לפי מה שהבנתי ממנה, ממש "נטשה" את המשפחה, לא פיזית אבל מבחינת התנהגות... אימא שלי לא... אז למה? למה אני מרגישה שאני חייבת חום של אם? למה נשים מבוגרות "מושכות" אותי? (לא מינית...) יש לי אימא... למה היא לא נעימה לי? והכי גרוע... היא חולה, אני לא יודעת מה המצב שלה בדיוק, לפעמים נראה טוב לפעמים לא טוב בכלל... אני לא מצליחה להתקרב אליה (ולאבא שלי אין סיכוי בכלל שאני אתקרב) אנחנו מאד רבות ומתווכחות אבל לפעמים אני אומרת לה שאני אוהבת אותה והיא אומרת גם.... אז מה הבעיה שלי? אני יודעת שבילדותי הם לא היו הורים לתפארת, אבל עכשיו הם בסדר יחסית... אבא שלי רוב היום בעבודה ואליו בכלל אין לי רצון להתקרב, אני לא מרגישה שהוא חסר לי... אבל... חסרה לי אימא... יש ימים שאני פשוט רוצה לבכות... כשאני נזכרת באחת המורות, כשאני רואה אפילו מישהי אימהית כזאת ברחוב מחבקת את הילדים שלה... אני רוצה גם.... אני מרגישה כמו חסך עצום בחום.... אני נרתעת ממגע... לקח לי הרבה זמן עד שאפשרתי למישהו לחבק אותי ולא הרגשתי רתיעה של ממש... כל כך עצוב לי שזה ככה... אני מרגישה שאני ממש צמאה לאהבה אימהית... לחום... לרוך.... והנה יש לי אימא בבית שאוהבת אותי מאד אבל אני מחפשת את זה בחוץ...... לא יודעת מה יש לי... ואולי אני בכלל לא שייכת לפורום הזה... בכל מקרה מי שקראה עד הסוף כבר תודה

פרח75

New member
קבלי ממני חיבוק ענקי

אני חושבת שאת כן שייכת לפורום הזה, מעצם הרגשתך שאת צמאה לחום אימהי ולא משנה מה הסיבה. יש לך אם בחיים, אבל ההרגשה היא לא של קירבה וחום והאמהות חסרה לך וזה טבעי. לדעתי כדאי לך לפנות לטיפול, אולי אפילו יחד עם ההורים, כדי להבין איפה הקשר הלך לאיבוד וכדי לשפר אותו. בכל אופן, אני שולחת לך חיבוק ענקי. אני איתך!

Darkmatter

New member
שלום לך ../images/Emo13.gif

אני מבינה שלא הכי נעים לך לכתוב בפורום כי לפורום קוראים "בנות ללא אם" וזה נראה משהו שמאוד סוגר אפשרויות. כי לך יש אמא, אפילו אמא שיחסית אכפת לה ממך. אבל עדיין חסר לך החום האימהי. הפורום הזה הוא לאו דווקא לבנות שאיבדו את אמן במובן הפיזי, אלא פונה למגוון רחב יותר. בינהם גם- חוסר בחום ואהבה אימהית. אני מאוד מצליחה להבין את כאבך ואת החוסר שלך. לפי מה שכתבת, אני מבינה שהיא הרבה פעמים התייחסה אליך בחוסר הבנה, בריחוק, בקור רוח, אולי אפילו התעלמות... וזה לא מאפיין אמא לתפארת. ככה שאת מרגישה ובצדק חוסר של חום, אהבה ובכלל חוסר אימהי. את מאוד מאוד מוזמנת לשתף אותנו בהכל... אנחנו איתך ונשמע לשמוע

היי מאפרת.

עצוב לי לשמוע את הסיפור שלך. קודם כל, כי תמיד מעציב לשמוע שקשה לאדם, ובמיוחד סוג הקושי שאת מתארת. שנית, כי עצוב לשמוע שמי שכן יש לה אמא, מתקשה כל כך לתקשר איתה. באשר לשאלתך אם את שייכת לפורום או לא, אנסה לענות בזהירות. בזהירות, כי כל מי שיש לה אם ובכל זאת נכנסת לפורום הזה, יש לזה משמעות חזקה. ואכן כמו שדארקי ציינה, אובדן אם הוא לאו דווקא אובדן פיזי. יחד עם זאת, לפי מה שסיפרת, אצלך המצב שונה. הוא לא אופטימלי - זה ברור. אבל עדיין יש לך אם, ולפי מה שאת מספרת, היא "מתקרצצת" עליך ודואגת לך ומתקשרת אליך כל יום, ולפעמים את אומרת לה שאת אוהבת אותה, והיא אומרת לך גם ... רוב הגולשות כאן היו מוכנות להקריב הרבה כדי שאימם "תתקרצץ" ותטריד אותן כל יום בטלפון ... כדי לשמוע ממנה ולומר לה ולו רק עוד פעם אחת - "אני אוהבת אותך". אני חושבת שהמצב שאת מתארת נוגע יותר ליחסים לא טובים בין הורים לילדים [קטנים או בוגרים]. הגם שיש בכך עוגמת לב גדולה מאוד - אין כל ספק בכך - עדיין לפי מה שהבנתי מתיאורייך זה אינו מצב של אובדן, ואפילו - ניתן לשיפור ותיקון - כפי שפרח הציעה לך. ראי, בתור מנהלת פורום, חשוב לי מאוד למנוע מצב בו חלילה וחס גולשות כאן ייפגעו, ומנסיון אני יודעת שהודעות שמתייחסות לקשיים עם אמא, עצובות ככל שיהיו, לוחצות לנו בדיוק על המקום שכואב. מצד שני, אינני רוצה חלילה "לגרש" אותך, ואולי אין לך מקום אחר לפנות אליו. לכן, קודם כל, חפשתי ומצאתי לך שתי כתובות שאני חושבת שיכולות להיות לך מקום רלוונטי ובו תוכלי למצוא מכנה משותף רחב יותר. הראשונה היא פורום הורים וילדים מדברים בתפוז. השניה היא הקומונה חיבוק של אמא שמנהלת חברת פורום מקסימה שלנו בשם מאמיהאג. בנוסף, בעמוד הבית של הפורום תוכלי למצוא קישורים לפורומים רלוונטיים נוספים כמו תמיכה, מאחורי התמודדויות בחיים, וכד'. אם עדיין לא מצאת את מבוקשך, את מוזמנת לשוב אלינו, רק אבקשך לנקוט במישנה רגישות בניסוח ההודעות. שוב, מקוה שאינך נפגעת, ושאת מבינה שאני מנסה בו זמנית לשמור על הבנות בפורום, וגם למצוא לך פתרון כמה שיותר קלוע ואפקטיבי למצב בו את מצויה. אני מחזקת את ידייך, ומאחלת לך שאת והורייך תצליחו לגשר על הפערים, ותוכלו לנצל את היתרונות הכה-לא-מובנים-מאליהם של הדבר המופלא הזה שנקר הורות ומשפחה.

MommyHug

New member
../images/Emo23.gif

ראיתי שהמלצת לה על הקומונה שלי, ואני מודה לך מאד מאד!!!

MommyHug

New member
חמודה שלי!!! ../images/Emo39.gif

הדברים שלך מאד נגעו בי, במיוחד החלק השני של ההודעה שלך... כי זה סיפור חיי... את מוזמנת בחום להיכנס אלינו לקומונה, לפגוש עוד אנשים כמוך, עוד בנות שעברו את מה שאת עברת, ומרגישות חסכים אמהיים מאד מאד גדולים!!! כנסי לקומונה חיבוק של אמא, ותכירי אותן! אותנו...
אני מחכה לך שם!!!!

fox28

New member
לפחות יש לך אמא

לי אין. הייתי מתחלפת איתך כולל המריבות . מיכל תעריכי מה יש לך ולא את מה שאין

מבינה לליבך

כל כך מבינה לליבך מתוקה. אמא שלי היום לא בחיים וגם לי היו איתה הרבה מריבות, כעסים ואף פעם לא הסתדרנו ואמי נפטרה לאחר שרבנו כשאני נותרתי בהרגשת אשמה קשה . גם אותי "אימץ" ידיד טוב ונאמן שלי שעזר ועוזר לי ובעצם ממלא לי חלל גדול שהיה כל כך חסר לי ואני מודה שההורים שלי שניהם לא נתנו לי את אותה כמות אהבה, הבנה,יחס כמו שהוא נתן (אולי בלב כן אבל זה לא בא אף פעם לידי ביטוי במילים אן מעשים לצערי הרב). מהנסיון שלי אני יכולה לייעץ לך לשמור על קשר מרוחק עם ההורים שלך . לקפוץ מידי פעם לבקר, לשאול מה ענינים ומה קורה אבל לא להתערבב או לצפות ליותר מידי. אני מאחלת לך שתמצאי את את האהבה שנמצאת בתוכך והיא תיתן לך כח , אמונה ותמלא אותך. אני חושבת שנורא חשוב לנו ללמוד לחמול על אנשים וגם על ההורים שלנו. מהמקום הזה של החמלה אנחנו לומדים להסתכל על דברים בצורה אחרת. תחשבי על זה יקירתי ותנסי לאמץ את זה. אני בטוחה שאבא שלך וגם אמא שלך זקוקים להרבה הרבה חמלה. את בטח לא צריכה להיות שם ולספוג את זה. אבל את כן יכולה להבין שהם זקוקים לחמלה כי הם לא מתנהגים כמו שצריך. שולחת לך חיבוק גדול ומאחלת לך שיהי לך רק טוב.

למעלה