היי..

hila3574

New member
היי..

שלום.. אני הילה רשמתי כאן פעם בעבר.... יש לי בעיה חברתית שגיליתי אותה רק לאחרונה. אני בת 19 ואף פעם לא היו לי חברים או קשרים יציבים עם חברות או חברים... בעבר עשו עליי "חרם"שהייתי קטנה ומאז לא במודע פיתחתי לי מן מנגנוני הגנה שכאלה ואני כל הזמן מגנה על עצמי.. אני נותנת הרגשה שאני פתוחה והכל אך בתכלס אני לא.. אני מפחדת לספר דברים,מה אני מרגישה להיות פתוחה... ממש משהו מינימלי היתה לי תקופה שפחדתי לענות לטלפונים שהיו מתקשרים אלי הייתי חוששת ולא הבנתי ממה... פשוט לא עונה... מפחדת שאני יענה ויהיה משעממת וכדומה... מנסה לאסוף סביבי המון חברים ושיש לי אז אני בורחת וניבהלת... יש לי פחד במיוחד מבנות כי בנות עשו עליי חרם ובאופן טיביע אני חוששת... תמיד מרגישה שצוחקים עליי... אני לא מספיק טובה...למרות שאני לא מראה זה לא במודע ורק בתקופה האחרונה שעברתי משבר רציני בלי קשר... גיליתי זאת ואני עובדת על זה... ורוצה לשתף.... הילה.

sh53

New member
היי הילה

כמו שהבנתי, את מנסה לעבוד על זה ומנסה לפתור את הבעיה. אין פתרון קסם וזה עבודה על עצמך - להעריך את עצמך. את יכולה בתור שלב I לרשום לך על דף בגדול ולתלות על הקיר דבר אחד שאת אוהבת בעצמך. לשים לך את זה על הקיר במקום בולט, כדי שכל הזמן תראי את זה ותזכרי עד כמה את אוהבת את עצמך ושיש בך דברים חיוביים. אם יש לך יותר מדבר אחד - נפלא, אבל גם דבר אחד להתחיל בו זה נהדר. הנה כמה דברים שאת יכולה לכתוב על עצמך, מבלי שאכיר אותך אפילו
* אני מנסה להתמודד עם הבעיה שלי. * יש לי רצון וחשק להתמודד עם הבעיה. * אני אמנם מפחדת, אבל מוכנה לקבל עזרה לצורך כך. * אני יודעת ומבינה מבחינה הגיונית (אינטלגנציה) ושכלית שזה יעשה לי טוב. * אני מודעת למציאות ולא מנסה לברוח ממנה. * אני מבטיחה לשושי ולכולם פה שאני לא אחפש את החיים הקלים ואתמודד ואנסה. מה את אומרת?

hila3574

New member
כן !!

בדיוק מה שרשמת נכון מאוד מאוד וכלל כל מה שרשמת כאן רשום לי במחברת שלי. עלה לי לא מזמן רעיון שהוא לרשום גם את הטוב ולתעד מצבים טובים ולראות שלא ב אמת כמו שאני חושבת ושאני מצוברחת ופותחת אותה זה מאוד מאוד מעודד חחח :) לאו לאט..עכשיו התחלתי לעבוד ואני מכירה אנשים חדשים ישר הדפוסים של פעם הגיעו צוחקים עלי ,מדברים עלי אבל בגלל שאני מודעת לזה שזה רק אני עצרתי את זה.קשה,אבל אני מתפקדת ומתקדמת לא נותנת לזה מקום

sh53

New member
הזכרונות -באמת זה יכול לעודד ולעזור

להיזכר שיש רגעים מקסימים ונפלאים בחיים, רגעים ששווה להיזכר בהם שוב ושוב ושיתנו את הכוחות לעבור ימים פחות קלים.
על העבודה החדשה
מן הסתם לשנות אופי זה לא קל וגם לא דפוס התנהגות. אני מניחה שככל שיעבור הזמן ותתקדמי בחיים, ככה גם תצברי יותר נסיון וככה גם תתמידי במה שיקדם אותך בחיים (לדוגמא קשרים חיוביים עם חברים או להחזיר טלפונים או לענות לטלפונים). עם הזמן יהיה לך יותר קל עם זה ואז גם ייפסק הצחוק בענין זה. בינתיים את לא חייבת "להסכים" שיצחקו על דפוס ההתנהגות שלך שאת מנסה לשנות. אולי אין לך את האומץ לדבר ולעמוד על שלך, אבל בעדינות יכולה בהחלט להעביר את המסר שזה לא מקובל עלייך ע"י מבט חטוף כזה קורה (להראות לאנשים שאת חיה את המציאות ומודעת לעובדה שצוחקים על טעות שעשית, וזה בגלל העבר שלך שאת מנסה לתקן), אם זה תוך כדי שיחה, לעצור את השיחה קלות ולא להמשיך כאילו הכל כרגיל (אפילו לא חייבים לומר מילה - אם מדובר באנשים נאורים אז הם יבינו לבד).

למעלה