היי..

רוני JuSt

New member
היי..

היי לכולכם! הייתי שמחה לקבל קצת עזרה..יש לי עבודת שורשים להגיש. ראיתי שאתם מצליחים למצוא שורשים רבים אז אני ישמח אם תעזרו גם לי.. מה הפרטים שאתם צריכים? אודה לכם מאוד עם תעזרו לי. תודה רבה רבה רבה מראש
, רוני :]

רוני JuSt

New member
מצטערת- שאלה שגויה..

סורי קראתי עכשיו את המאמר בנושא שאלות. אני מחפשת ורוצה לחדור כמה שיותר עמוק ורחוק לשורשי.. מצד אבא- משפחת אלבין. שם סבי- רודי אלבין ,יהודי, מארץ רומניה. נולד בכפר קטן (אני לא יודעת את שמו=\ ) אבל אם זה עוזר אחר"כ עבר לעיר בוקרס. זהו בינתיים אולי עוד מאט אני ימצא עוד מידע ואני כלכך יודה לכם עם תעזרו לייייי

soring

New member
רומניה היא אגוז קשה

מנסיוני המועט. דרוש מזל, סבלנות התמדה. כמובן, ידיעת השפה הרומנית. כמו כן, מרבית חברי הפורום אינם מתעניינים בה. האם אין ידיעה במשפחה מניין בדיוק הסבא הגיע? ללא ידיעה זאת יקשה לחפור לעומק. מה לגבי שמות הוריו? וללא כל קשר לשורות שלעיל- ישנה סיבה המונעת ממך לכתוב בעברית תקנית ?

רבים בפורום דווקא מתעניינים ברומניה

על חלקיה השונים, ורק בתחומים מסוימים היא, אולי, אגוז קשה לפיצוח. כאשר ניצבים בשלבים הראשונים של המחקר - יש כל כך הרבה כיוונים אפשריים, כך שאין להתייחס מראש למקום מסוים כ"אגוז קשה לפיצוח". ארנון

soring

New member
רבים ???

יש מתעניינים - אני מסכים לכך, אך לרוב ההתעניינות היא מזדמנת. מלבד חבר פורום אחד, אין ממש בקיאות בנושא. באם אתה משווה את הבקיאות ויכולת העזרה ההדדית אשר מפגינים אלה המתעניינים בפולין או בא"י הרי שאין להשוות. כמי שעוקב מקרוב אחר הפורום זה מספר חודשים, אני בהחלט מקנא בכך שכאשר נשאלות שאלות לגבי המקומות שהזכרתי לעיל, מתקבלות תשובות, ישנו ידע, קיימים מקורות למסמכים. שלא יובן חס וחלילה שאני בא בטענות כלפי מישהו - זהו רק תיאור מצב. קבלת מסמכים מרומניה הוא גם תהליך שדורש "תחזוקה" ורצון טוב מצד הגורמים המקומיים. רק הבוקר, לאחר שהמתנתי לתשובות כחודשיים הרמתי טלפון כדי להבין מה המצב. ללא ידיעת השפה זה קצת קשה. עניין נוסף - אחוז לא מבוטל מיהודי רומניה לא אימץ שמות משפחה עד למאה ה 20 (ענפים מהמשפחה שלי למשל). הדבר מקשה על החיפוש. אזור טרנסילבניה ברומניה, וגם בוקובינה הרומנית שנשלטו ע"י האוסטרים, הוא כנראה אזור שבו היה תהליך רישום הרבה יותר מסודר ואולי גם ישנם יותר מקורות. לסיכום, ככלל אני מחזיק בדעתי.

shaham01

New member
כדי להתמקד אשאל כמה שאלות שאולי

יאפשרו לי ולאחרים לעזור: האם את יודעת לאיית את שמו ברומנית? מה את כן יודעת עליו? למשל: מתי נולד? מה למד? היכן? מה שם הוריו? מה ידוע לך על אחיו/אחיותיו? האם מי מהם בחיים? שאלת אותם? מתי עלה ארצה אם עלה? אני מניח שאינו בחיים, אחרת העצה המתבקשת היא לשאול אותו. האם שאלת את אביך (אם זה אפשרי) עליו? מה ידוע לך על רעיתו, סבתך? מתי בערך התחתנו? מתי נפטרו? היכן הם קבורים? האם מי מילדיהם בחיים? שאלת אותם? יש עוד שאלות רבות, אך די אם תעני על אלה או חלקם כדי לעזור לך ולכל מי שמנסה לעזור לקדם מאד את המחקר. ובעיקר לא להתיאש כלל!! רוני

gail2222

New member
זאת אני רק בכינוי אחר..=]

וחסס וחלילה כמה מסקנות חח=] הוא עדיין חיי גם סבתא גם אבא ואמא והכל בסדר כולםםםםם חיים!!! למה להרוג לי אותך
חח..סתם אני נוסעת בסופשבוע אליהם, אשאל אותם את כל השאלות (כמעט..)

shaham01

New member
ממש לא התכוונתי ../images/Emo12.gif ואני מתנצל.

ומאחל להם עד 120 כ- 20, בריאות טובה וזיכרון מבורך שיעזור לך רבות במחקר שלך. זכית במקור הטוב מכולם, שיחה עם הגיבורים עצמם. שאלי הכל, בסבלנות והקשיבי היטב. כדאי לרשום (או להקליט אם הם לא נרתעים מזה) כי בקריאה או הקשבה שניה מגלים דברים שלא שמים אליהם לב במהלך שיחה פנים אל פנים. אגב השאלות על בני משפחה שאינם עוד לא "מבוזבזות". נצלי אותן כדי לשאול אותם על דורות קודמים, הוריהם וסביהם וכך תקבלי מידע על כמה דורות לאחור. בהחלט זכיה!! רוני

למעלה