היי,

צדק

צ ד ק היא יושבת על כס אבן בזקיפות קומה, פניה אלינו וידיה פתוחות, סמל לביטחון, חוסר פחד ומנהיגות. הפרגוד הסגול מאחוריה, מסמל את יכולת ההשראה שלה וביטחונה בה. לבושה האדום, מסמל את רצונה העז לשפוט נכון ובצדק. הרדיד הירוק לכתפיה, מסמל את המשא הרגשי הכבד המוטל על כתפיה. ידיה הפרוסות לצדדים, מסמלים את פתיחותה ואת גילוי ליבה. עיניה הפקוחות ומשירות מבט, מסמלות ששום דבר אינו חומק מנגד עיניה. החרב השלופה בידיה ניצבת ישר וחדה משני צדדיה, מסמלת את שיפוטה השכלי ההחלטי והחד. הריבוע הכחול בכתרה מסמל את ידע החוק, הצדק והמשפט בתקופתה. המאזניים בידה השמאלית, מסמלות את אושיות הצדק והמשפט, לפי החוקים הנהוגים בתקופתה. מזל מאזניים זה המזל היחיד שהוא דומם ואינו חי בכל גלגל המזלות. הוא מסמל את האיזון והשיפוט הקר והנוקב, ללא רגשות ותשוקות כלל. שני העמודים מצדדיה, מסמלים את מוסדות החוק והמדינה. משמעות הקלף: חוק, דין, יושר. הגינות, שכל ישר, הגיון, שיפוט שכלי קר, צדק יחסי לתקופה ולחברה. בתי משפט, מוסדות המדינה. חוזה, הסכם, עו"ד, משפטן, דו"ח תנועה/ חניה. מגיה: - משלם מחיר על מעשיו. חשיבה: - הגיונית, שכלית, ישרה, צודקת, חותכת, דיבור ברור. הרגשה: - תחושות טובות, זהירות מפוקחת לאור ניסיון העבר, ריסון שכלי. פעולה: - תכליתית, יעילה, אחרית, הגיונית, המובילה להצלחה. הפרעה: - חוסר יושר, לא הגיוני, דוח', משפט, פסק דין, מס הכנסה,

עשר על הפרוש הנפלא !

איזה יופי של דיוק... והוספת לי פרטים חשובים מקווה לזכור אותם בפריסות... תודה לך מיקי... ערב טוב - דפנה

כמובן, עיניה של אלת הצדק

מכוסות כי עליה לשפוט לפי החוק ולא לפי הצדק. לכן הרדיד הירוק על כתיפיה הוא הנטל הרגשי שהיא נושאת בצער. מיקי

רשף כשף

New member
לא הבנתי מיקי../images/Emo163.gif

מדוע עליה לשפוט על פי החוק ולא הצדק? על פי אילו חוקים היא שופטת?

הצדק

אין בו רחמים. צדק הוא מושג יחסי לתקופה (זמן) ולמקום בו הוא מתקיים. צדק זה חוק יבש. בתקופות מסויימות היו חוקים לקניה למכירה של אנשים. ובמקומות אחרים לא היו. יש את הצדק המוסלמי (השריעה) או היהודי הדתי. ויש את מוסדות החוק והמשפט הנהוגים בכל מקום בהתאם לחוקי המקום. החוק והצדק שווים בפני כולם, אך אין בהם רחמים כלל. מיקי

רשף כשף

New member
תודה../images/Emo140.gifעל ההסבר

לדעתי החוק הוא מושג יחסי והצדק הוא מושג קבוע האם התכוונת שאלת הצדק שופטת על פי חוק אלוהי (צדק)? או על פי חוק מקומי (חוק)? אני מתייחסת בפריסות אל הצדק כחוק אלוהי, או במילים אחרות למי שלא מאמין באלוהים- קארמה.

חוק זה דין, הוא לא יחסי

צדק לדעתי הוא מושג יחסי. לדוגמה: צדק שלנו לעומת צדק של הפלסטינאים. הצדק של כל הדתות העולם. הצדק של כל החוקות בעולם. הצדק של חייב עני למישהו עשיר (כמו כבשת הרש) כדי לכונן צדק צריך חוק. עיניה של אלת הצדק מכוסות כי היא שופטת לפי חוק לא לפי מה שצריך מבחינת הקרמה או הרחמים. לאלת הצדק אין רחמים כמו משפט שלמה שאמר גיזרו את התינוק לשניים. אח"כ הנחיל צדק. מרבית השופטים בארץ ובעולם לא שופטים לפי רצונם והבנתם, הם שופטים כחוק ובצדק. לצערי הרב מיקי

היי מיוחדת

אני לא אוהב את שאלת קלף בודד. לכן נתתי לך את משמעות הקלף כדי שתראי עד כמה קשה לפעמים לענות על שאלה כזאת. בכל אופן לדעתי התשובה היא מורכבת יותר ממה שאת חושבת כי ההחלטה שלו היא שכלית, במידה ומגיע לך הוא יתקשר, אם לא מגיע לך הוא לא יתקשר. כל זה לפי אמות המידה שלו. (לפי הצדק שלו). תודה דפנה את עושה לי חשק לכתוב עוד ועוד. מיקי

מיקי יקר שכמוך

לא יכולתי לנסח תשובה טובה יותר מזו. אין עליך ! וכן, תכתוב עוד. בבקשה !!

מכל מלמדי השכלתי...

שמחה תמיד ללמוד ממנוסים ממני... ועוד הדרך ארוכה... להת', דפנה

רק להבהיר כמה דברים...

השאלה נשאלה על מישהו שלא ראיתי מגיל הילדות, ואמא שלי במקרה נתקלה באמא שלו ונתנה לה את הטלפון שלי, שתתן לו... ולכן ממש אין לי מושג איך הוא מונע (ע"י הרגש, השכל וכו') ואם בכלל יש לו עניין להתקשר אליי.... סתם עניין אותי לדעת אם הוא יתקשר ולכן פרסתי קלף אחד (פשוט כי לא רציתי להתחיל לעשות פריסה יותר מפורטת על כזאת שאלה קטנה).

אם החשוב לך...

אז השאלה לא כזו "קטנה" כמו שאת כותבת... ומה יקרה אם את תיצרי קשר ? היום זו לו בושה ובטח לא עניין של אגו או כבוד ?!?!?! נסי ליצור את קשר... אולי באמת יצא משהו מעניין מהחידוש... ואם לא לפחות ניסית... כי הרי איך תדעי ? אזרי אומץ וצרי קשר... ערב טוב, דפנה

לא פוסחת מבלי להגיב

קבל חיזוקים על הפירוש המקיף ועל כך שמכל ההודעות התייחסת לכותבת ההודעה. אולם, מה זה המשפט הזה? "במידה ומגיע לך הוא יתקשר, אם לא מגיע לך הוא לא יתקשר." - ואו........תלוש מכל מציאות שאני מכירה. אורקולית

צדק מסמל אגו רב

שכל והיגיון. לפי הסיפור של מיוחדת הייתי אומר כי אם הוא פנוי לקשר הוא ירים אליה טלפון. אם הוא לא פנוי לקשר הוא לא יצלצל. זה בגלל יושר והגינות מצידו. אורקולית אשמח לשמוע פירוש שלך. מיקי

למעלה