היי

היי

מה המצב? טוב אני יודעת שכתבי פו שלא הכפת לי מה אומרים אבל, בזמן האחרון כול הזמן שהילדים בכיתה אומרים דיסלקט בצחוק, זה מאוד מאוד מפריע לי ועושה לי רע!!! אני ממש לא יודעת מה לעשות מישהו יכול לעזור לי תודה מראש

05 מיכל

New member
היידון

אני בהחלט יכולה להבין שזה מפריע לך! איזו מין בדיחה זו?! זה כמו לקרוא למישהו "שמן" או "משקפופר", ואני מנחשת שאת זה הילדים בכיתה שלך דווקא לא עושים. תראי, אם יש לך קשר טוב עם חלק מהם, אז כדאי להסביר שזה מאוד מפריע לך, אבל לא להסביר לכולם ביחד, אלא בשיחה של "אחד לאחד". אם זה לא עוזר, או שאין לך קשר מספיק טוב איתם, אולי כדאי להיעזר במחנכת. אני לא מתכוונת ל"להלשין". את בכלל לא צריכה להגיד לה שמות. פשוט תספרי לה שילדים לועגים לך בגלל הדיסלקציה, ואם היא יכולה לעזור קצת ולהסביר להם קצת מה זה וכמה זה קשה ולא מצחיק. אבל זה רק אם התלמידים בכיתה מכבדים את המורה. אם לא - עזבי אותה, נסי עם מורה אחרת שבכיתה כן מכבדים, או עם היועצת. וספרי לנו אחר כך מה קורה. בהצלחה לך! מיכל

קודם כול תודה

הם לא יורדים עלי הם משתמשים במילה כקקלה למישהו אחר!! אני לא יודעת מה המחנכת תעשה, הבעיה היא שהילדים ידעו שזאת אני

spidergirl

New member
מממ

עצותיה של מיכל נכונות אבל אם לא יעבדו, יש לי זווית ראיה אחרת לנושא. קודם כל, הבנתי שהם לא מכנים אותך דיסלקטית, אלא פשוט משתמשים במילה, כך שזה לא אישי וגם ריק מתוכן. הם לא מתכוונים לדיסלקט על אמת. ובהמשך ישיר, מה שאני עושה זה דווקא להתבדח, על הטיקים, על כל גווני ה- ADHD, על לקויות הלמידה.

מה

לא ממש הבנתי מה כתבת בסוף!! אבל למה שכתבת בתחלה אני יודעת, שזה לא מופנה אלי אבל זה מאוד פוגע ומעליב

spidergirl

New member
לגיטימי שפוגע בך

כנראה שזו עדיין נקודה כואבת וזה משהו שמפסיק לכאוב עם השנים. אני אומרת שהגעתי למצב שהתיידדתי עם הלקויות שלי, בעיקר כי הן לא עומדות בדרכי, ואני מתבדחת עליהן.

הםם

אני מיודדת עם הלקיות ואני מכירה בהם, אבל ברגע שמישהו שלא מכיר את הלקיות משתמש בזה, כדי לרדת על מישהו זה מאוד מכעיס וכועב

spidergirl

New member
מבינה מאוד את כאבך

וחלילה לא אומרת לך לצחוק על מה שכואב רק כי זה מה שצריך לעשות - בכלל לא, אבל תמיד יהיו אנשים שיצחקו כי הם לא מבינים ולא יודעים. לטובתך - כדאי לך לגבש דרך להתמודד עם זה, כי אי אפשר לשלוט בהתנהגותם של אנשים. את יכולה לפנות אליהם ולהגיד להם שמפריע לך שהם משתמשים במילה כגנאי, את יכולה להסביר להם מה זה כולל. אם הלעג נובע מבורות, מגרי את הבורות. אם הלעג נובע מרוע - תתעלמי.

הם

אנמ מאוד מסכימה עם מה שאת אומרת!!! אבל אני לא יודעת ממש מה להגיד לו!! את יודעת אולי מה אני צריכה להגיד

spidergirl

New member
דוגמא

נגיד שאת שומעת את יוסי צועק לדני "יא דיסלקט" את מתערבת ואומרת ליוסי: "אתה יודע מה זה דיסלקט בכלל?" יוסי מתבלבל ובמקרה הטוב אומר "אחד שמחליף אותיות" ואז את אומרת "אז מה קשור דיסלקט למה שדני עשה?" אבל את האמת - אני הייתי מתעצבנת במקום יוסי, כי זה לא עניינך מה שקורה בינו לבין דני. לא עניינך ברמה של לא נוגע לך ולא מופנה אלייך. ושוב אני חוזרת להמלצה ללבן עם עצמך את הנושא.

את צודקת

זה באמץ לא עיניני מה קורה עם מישהו אחר,אבל זה חזר מימני אני תמיד נפגעת מי זה!! ומה זה ללבן עם עצמך את הנושא?

שלום לך

אני לא יודע בת כמה את, אבל נראה משאלתך שהנושא מפריע לך מאוד. דיסלקציה היא הפרעה בלמידה, זה בדיוק כמו שמשהו שמזריק אינסולין יצחקו עליו שהוא עם "מסוכר" כי יש לו סכרת. את נפגעת כי ייתכן ויש אשמה שמשציקה לך בהיותך לקוית למידה- דיסלקטית בהקשר הזה. אל תישארי עם הבושה והאשמה רצוי לדבר על כך, את יכולה גם בטלפון עם אנשים שישמחו לייעץ לך למשל בטלפון 04-84422244 . או אפילו עם ההורים או עם יועץ. אבל חשוב שתדברי עם משהו על ההיפגעות הזאת, כי היא יושבת על משהו אחר שמפריע וגורם לספק, בושה ואשמה - ובזה צריך לטפל. אם נוכל לעור לך כאן בפורום בשמחה. גיל

תודה רבה

זה מאמת עוזר מה שאת כותבת לי!! באמת בהתחלה הרגשתי אשמה, יש לי הפרעות קשב וריכוז,יש לי משקפים וכו אבל עשכוו פחות!! אבל שמישהו מקלל מישהו(לא אותי)זה מאוד פוגע בי זה לא משהו רע!! הם נותנים לי להרגיש שזה כן משהו רע!! זה ממש מבאס ופוגע נ.ב אני בת 14

כוחה של מילה../images/Emo68.gif

באופן טיבעי כשיש בעיה או קושי מסויים לאדם הוא פוחד,ואז מתחילים השאלות: מה יגידו עלי? איך אני אסתדר? מה אני יעשה? האם אני אצליח או לא?וכו' תלוי ממה אנו פוחדים? מתי?ממי? הפחד יכול להוביל ל-2 מצבים והם:או לדאון, למטה או להי , למעלה. אם אדם מוביל את הפחד שלו לדאון אז הוא לא פתר את הבעיה שלו, לא יצליח, לא יתקדם לדברים חיוביים וכו'ואם האדם לוקח את הפחד שלו להי ובחוכמה אז הוא מתגבר על כל המיכשולים והבעיות ולא שם לב לדברים טפלים,לאימרות שאנו לא רוצים לשמוע וכו'. אני מניחה שתיקחי את עיניין הפחד למעלה כי זה רצוי - ואת יכולה לעשות מספר דברים בעיניין. 1)קודם כל לקבל שאת כזו ולא להתביש במה שאת כי זה עובדה ,כמו שאת יפה וכמו שאת טובה וכמו שאת רזה או שמנה - את גם דיסלקטית ויש עוד הרבה כמוך, את צריכה לקבל את האני שלך כמו שהוא עם הטוב ועם הרע כי אם תתחילי לחיות בהקחשות אז באמת יהיה לך רע. 2) להתעלם כשמדברים על הבעיה שלך. 3)לדבר על זה אם זה מאוד מפריע לך ולא משנה עם מי איש מקצועי,יועצת בבית-הספר,אמא לא לשמור בבטן. 4)להפוך את זה לבדיחה-אפילו במחשבה שלך ולומר נכון אני דיסלקט,אבל ההוא שמדבר הוא עצלן לדוגמא או כול דבר אחר. 5)ברגע שאת תתגברי על הפחד שלך מהקושי שלך יהיה לך יותר קל לקבל גם את העובדה שמדברים על הנושא הזה גם אם הוא לא מכוון אליך. אני מאחלת לך בהצלחה ואשמח אם תספרי מה קרה?

אוקי

אני מכירה בבעיה שלי ואני יודעת שזה לא מחלה!! אבל הבעיה מתחילה בכך שמישהו בכיתה אור דיסלקט למישהו כדי לפגוע בו זה גורם לי כעב כי כיאלו הוא בכלל לא יודע מה זה והוא כאילו הופך את זה למחלה!! אני יודעת שאני צריכה להפוך את זה לבדיחה אבל ברגע ששאני שומעת את זה אני לא חושבת על זה אני רק חושבת על כמה רע לי! אבל תודה ההודעות שלכם באמת עושות לי טוב על הלב והנשמה

../images/Emo141.gif../images/Emo140.gif

את נשנעת לי ילדה מדהימה עם תובנות שהרבה מעבר לגילך. תחפשי את נקודותה חוזק והאור האלה שקיימים אצלף ותראי שתהלכי למובילה בהסברה, עשיה ומתן דוגמא, יש בך את זה ויש לך יותר ממה שרת מרגישה. הםחד והספק תמלאי באהבה, בעיקר אהבה עצמית. לעיתים קרובות אנחנו שפכחים כמה צריך וחשוב לומר לגופו, נשתינו והוויתינו האחת כמה היא נפלאה ורצויה. הרגע שתגיעי לאחדות מתוך אהבה כל הקרינטורנים מסביב לא יגיעו כי מחסום של אהבה עצמית ימנע זאת. אין לכך תחליף, וכולנו חטאים בכך. מתי בפעם האחרונה עמדת מול הראי ועמרת, כמה אני אוהבה מה שאני רואה .... תרגיל, תתחילי לעשות זאת ותראי שהכל יהיה לך יותר קל יישר כוחך והמון הצחה מאחל לך אור ואהבה גיל

יו תודה

בחיים שלי לא חשבתי שאני יקרא הודעות בפורום והם יעשו לי כול כך טוב!! אחרי הבעיות קשב וריכוז הבעיה השניה הגדולה שלי זה הבישנות והביטחון העצמי הנמוך(אצלי זה מאוד נמוך) אני לא חושבת ואף פעם לא חשבתי שאני שווה משהו הוא שאני טובה במשהו!! אני בכלל לא מסוגלת להסתכל לעמי במראה כי אני לא אוהבת מה שאני רואה! יש ימים שאני לא מבינה למה נולדתי כאילו אני לא יפה,יש לי לקיות למידה. אני מרגישה לעפמים ממש אבודה יש ימים שאני מתחילה לבכות סתם משטיות!

למעלה