היי.

°Whisper°

New member
היי.

אני ממש צריכה עזרה, וחשבתי שזה המקום לפנות אליו. אני ניגשת במאי לבגרות בתיאטרון, ואני מחפשת מחזות עם דיאלוגים של בנות. (אין בגבלה לז'אנר, אנחנו פתוחות להכל.
) אשמח אם תענו לי בהקדם האפשרי...

Cabaret

New member
"שירת הלוויתן" אנתוני מינגהלה

"שעת הילדים" ליליאן הלמן. "בית ברנרדה אלבה" פדריקו גארסיה לורקה "המורדים" עדנה מזי"א "נשים בצמרת" קאריל צ'רצ'יל "מקווה" הדר גלרון "פלדה" רונה מונרו "חשמלית ושמה תשוקה" טנסי וויליאמס "נסים ונפלאות בקופסאות שימורים" דאריו פו "בלרינה" ארנה סקואן מאי זה עוד מספיק זמן, ככה שאת לא לחוצה. אני ממליץ לך בכיף ללכת לספריה ולהשאיל כמה מהמחזות האלה ולהתרשם. מקווה שעזרתי.

klingi

New member
יש פה כמה שלא הייתי עושה

ובראשם בית ברנרדה אלבה. אחריו יש את נשים בצמרת, כל השאר די בסדר. ולמה לא: קודם כל כי הם מאוד חרושים. אלו מחזות שהמקום לדמיון בהם הוא יחסית מועט, העלילה מדוייקת וריאליסטית מאוד, ועשו את זה המון פעמים, ככה שהסיכוי ליצור משהו מיוחד הוא מאוד קטן. חוצמזה שאני לא אוהב את בית ברנרדה אלבה.

rock is life

New member
זה מחזה מושלם

זה מחזה כזה מדהים אני כל כך אוהבת אותו רציתי לעשות ממנו מונולג לבגרות אבל הבעיה שהמונולוג היה קצר מידי והיא גם לא עברה בו תהליך אבל הבעיה עם המחזה שהוא רק ל3 ככה שלעשות הפקת י"ב איתו(בתקווה ויש לכם הרבה אנשים בהפקה)הוא קטן מה שכן אנשים בבצפר שלי עשו את קן הקוקיה, הם לקחו את הדמויות של הבנים והפכו אותם לבנות ויש גם את ההצגה 8 נשים אבל היא די משעממת או להפחות איך שהיא הוצגה אצלנו

x0x0x0

New member
../images/Emo26.gif

rock is life את מאוהל שם...? מה את אומרת על פופקורן וכולם רוצים לחיות שגם העלו אצלכם השנה?

x0x0x0

New member
אני גם ראיתי קן הקוקיה...

מממש מדהיםםםם במיוחד אהבתי את זאת עם החבר הדמיוני- תמרה אם אני לא טועה נכון..?

•silly•

New member
את לא טועה../images/Emo3.gif

והוא לא דמיוני!!! פופקורן לעומת קן הקוקיה היה מזעזע, היה יותר מדי בלגאן על הבמה והשמלה של ברוק היתה חשופה מדי ולא קשורה. סתאאאאאאאאם
אני צריכה בכלל להגיד מה אני חושבת על ההצגה? כבר אמרתי לכם מיליון פעם שהיה מ ד ה י ם. גם אמציה, שוש, תרשיש ואזדרכת אמרו שהיה נחמד
.

rock is life

New member
אז ככה...

פופקורן היה נחמד בסך הכל, כאילו היה ממש מצחיק וחמוד, אבל הוא היה יותר להנאה ולא הרגשתי שהיא הייתה הצגה מטורפת, זאת אומרת כולם אהבו אותה וגם אני בסך הכל אבל הרגשתי שהיא לא העבירה מי יודע מה משהו אבל היא הייתה ממש חמודה כולם רוצים לחיות זה כבר סיפור אחר, אני חושבת שלתמר (הבמאית) יש המון אבל המוןןןןן כישרון, זאת אחת ההצגות הכי מדהימות שראיתי, היא פשוט קלעה בול לחנוך לוין ואני יכולה להגיד בקלות שהיא לא מביישת אותו אפילו בקצת, ראיתי את אשכבה וכשראיתי את כולם רוצים לחיות חשבתי לעצמי שאם לא הייתי יודעת שחנוך מת הייתי יכולה לחשוב שהוא עזר בבימוי, ואני חושבת שזאת מחמאה ענקית למישהו שעושה הצגה של חנוך לוין. מה גם שהמשחק שם היה תותח, באיחוד סיוון(מלאך המוות) עם איך שהיא פתחה את העיניים היא הייתה ענקית, הרבה אנשים פחות אהבו אותה ולפי דעתי זה בגלל זהם לא הבינו אותה ולא מכירים את הסיגנון של חנוך את הבגרות של קן הקוקיה לא ראיתי, ראיתי רק את המגן אבל הוא היה סבבה למרות שאני ועוד כמה אנשים הרגשנו שלדורין פשוט לא הייתה דמות ושבטרום מגן הייתה לה דמות הרבה יותר טובה, חוץ מי זה ההצגה ממש סבבה, תגובות של אנשים אחרים עליה אני לא יודעת נשים- אני לא יודעת, הרגשתי שהיא לא זזה הרבה, ולא נראה לי שזה היה ספציפית בגלל המשחק או אפילו בגלל הבימוי, פשוט הייתה הרגשה שההצגה כאילו תקועה, שזה לא זורם במיוחד, חבל לי באמת, אבל אין מה לעשות, גם הרגשתי שהיא לא הכי העבירה משהו למרות שהיא הייתה אמורה כביכול אבל יכול להיות שרוב ההצגות לא העבירו כלום בגלל שהעבודה הייתה עם יובל שמתעסק בעיקר עם המיזנסצנה ודואג שהכל עומד במקום, הוא עובד דרך הפעולות הפיזיות ולא הדרמתיות או התהליכים ומקווה שהדברים האלה יבואו אחר כך אבל אז שוכחים אותם והם נאבדים והכל הופך להיות מעוד רובוטי(לא מבחינה רובוטית אלא שהכל מתוכנן בדיוק לפרטי פרטים ולא בא מהרגש) וסליחה אם אני נשמעת פלצנית

x0x0x0

New member
כמה הערות...

חחחחח טוב... דבר ראשון- זאת נופר (הבמאית של פופקורן...) מסכימה איתך בקשר לכל דבר שאמרת על כולם רוצים לחיות פשוט מדהיםםם העבודה מממממש לא הייתה עם יובל.... אני חייבת להגיד לך שההתערבות שלו הייתה באמת מינימלית והדברים היחידים שהוא עשה זה לתת לבמאיות כל מיני טיפים כללים ועצות אבל לא יותר מזה, כל במאית עבדה בדרך שהיא בחרה בלי שום קשר לשיטת עבודה שלו... עכשיו... בקשר למה שאמרת על פופקורן- בכוונה לא אמרתי שזאת אני כי רציתי שתגידי באמת מה את חושבת ואני שמחה שאמרת, אבל אני חושבת שיש שם באמת הרבה מסר מאחורי הצחוק והכל, אני לא משווה את עצמי לכולם רוצים לחיות כי זה שני דברים ממממממש שונים אבל אני בטוחה שיש שם כמה דברים שבטוח לא חשבת עליהם כשראית את ההצגה (אם ממש בא לך אני יכולה לשלוח לך את העבודה העיונית שלי ואני בטוחה שזה יגרום לך להבין הרבה מאוד דברים שפיספסת...)

rock is life

New member
חח ברור לי שהיה מסר

חייב להיות מסר אין כזה דבר הצגה שלא מעבירה מסר, אם הצגה לא מעבירה מסר אז היא לא עשתה את תפקידה כהצגה ואני חושבת שהבנתי פחות או יותר את המסר, על הקטע של התקשורת והכל אבל אני מתכוונת שכהצגה (וזה לא בהכרח תלוי בעבודה שלך) המסר הוא די אידיוטי כזה ולא ספציפית בגללך מה שכה אני יודעת וגם ראו שהיה לכם כיף לעבוד ושהכנסתם הרבה צחוקים אישים להצגה, אני רק חייבת לציין שאני לא יודעת מי החליט על העישון אבל היה לי ברור שזה לא היה הכי נחוץ והם פשוט רצו לעשות דפקה למהירה ולהיות מגניבים ולעשן על הבמה, אז אותי לפחות זה הצחיק בקשר למה שאמרתי על יובל, אנילא יודעת איך זה היה בדיוק, אבל אני מניחה שכה יובל הנחה אותכם בהתחלה, אולי הסביר לכם את תפקידי הבמאי או משהו כזה, מה גם שזה קשור לאוסנת שלמדה אותכם שנה שעברה, כולם לימדו אותכם לעבוד דרך המיזנסצנה, לעומת זאת יש עכשיו את ליהי שמלמדת לעבוד דרך פעולה דרמתית(2 מילים שכל החיים שלה היא רק אומרת את זה) ודרך דמות ככה שזה שונה ורואים שהייתה פה ולא רק אצלך, בכלל אצל כל ההצגות השקעה יותר במיזנסצנה מאשר בדמויות, לא שזה היה רע כי בסך הכל הכל עמד אבל זה לי לפחות בלט (אבל זה רק כי ליהי תוכנת לנו עם זה במוח שוב ושוב ושוב)

x0x0x0

New member
../images/Emo202.gif

או קי.... הקטע עם התקשורת והכל הוא רק אחד מהמסרים של ההצגה, ולא של ההצגה בכלל אלא של המחזה- זה לא מסר שאני הכנסתי אלא מסר שהיה קיים שם כבר, אבל זאת בדיוק הנקודה בגלל שהמחזה הוא בעיקרון לא יותר מדי עמוק הכנסתי שם המון דברים שלי, כמו למשל- תחשבי מה המשמעות של זה שהכל מתרחש בתוך סרט כי יש בזה הרבה מעבר למה שאת רואה... העישון- אני לא יודעת אם שמת לב אבל יש הרבה מאוד עשן על הבמה וזה רק מתגבר לקראת הסוף- עשן שבא מסיגריות מהאפקטים של "הסרט" או מהיריות, העשן מייצג את האשמה, כל אחד מעיף אותו על אנשים אחרים ולא מסכים לקחת אותו על עצמו זה כמו בביטוי "אין עשן בלי אש" אין אשמה בלי מעשה שגרם לזה רק שאף אחד לא מסכים לראות את זה, העשן מערפל, מבלבל גורם לאנשים לראות דברים לא באמת כמו שהם- מפה באה הבחירה דווקא בעשן ככה שזה לא סתם בשביל הכיף שלהם... את לא יודעת כמה זמן לקח לי לגרום להם לעשן, הם מממש לא נהנו מזה זה מוזר שאת אומרת את זה על יובל כי הוא ממש לא עובד ככה... תמיד היינו אומרים על אוסנת שהיא עובדת לפי המיזנסצינה אבל אצל זה יובל בדיוק ההיפך לדעתי...

b a z 0 0 k a

New member
היי! זאת טל {ברוק} מפופקורן../images/Emo37.gif

אני רוצה להבהיר כמה דברים. אם מישו חשב שפופקורן זו הצגה שטחית ונועדה רק להצחיק אז הרי שאין לו מושג על מה הוא מדבר. כל העניין בהצגה היא שהיא מבחינה חיצונית נראית כקומדיה קלילה והכל אבל יש כל כך הרבה מתחת לזה. יש המון מוטיבים ודברים סימבוליים שהתרחשו במהלך ההצגה שאני לא אתחיל לפרט עליהם כי זה לא יגמר. חוץ מזה שהמסר של התקשורת הוא לא המסר העיקרי בהצגה ואולי אם היית מסתכלת יותר לעומק ומנסה להבין את משמעות הדברים מעבר לצחוקים אז היית מבינה.

rock is life

New member
סבבה

כנראה שבאמת לא הבנתי הרבה דברים טל אני חייבת רק להגיד שהיית תותחית, חחחח את אחללללללה שחקנית, ממש אהבתי את המשחק שלך חוץ מי זה כשעמית הרים אותך כולם היו בשוק, הבן אדם ממש תותח

b a z 0 0 k a

New member
חחחח../images/Emo37.gif

כן...תראי מה הקרבתי בשביל ההפקה... אבל לא נורא הכחולים והשברים כבר מתחילים להחלים

hadasusha

New member
אני ביא'

בגרות ב-23, אני אישית עושה מונולוג אבל יש זוגות של בנות שעושות דיאלוגים והכי יפים לדעתי זה: "לילה טוב אמא" ו- "בטולות שידוך"

למעלה