היי...

dawadi

New member
היי...

קראתי עכשיו בכניסה לפורום את מה שכתבת לגבי למידה מספרים, ואהבתי את הצורה בה כתבת בה, אות הצורה היפה בה הדגשת את העובדה שפנג שואי זה יותר מרק לשים מיטה פה, קריסטל שם, וכו'. מהיכרותי עם הפנג שואי, לא מצאתי הרבה אנשים שמסוגלים לתת כאלה תשובות, ולכן הייתי רוצה לדעת איך את התחלת את התעניינותך בפנג שואי ובאיזה מוסד, אם בכלל, למדת... מקווה שלא הגזמתי עם השאלה, ותודה...

אייי.........איזה שאלה....

התעניינותי בפאנג שוי החלה במקרה.אני לומדת כל החיים, מאז שאני זוכרת את עצמי אני לומדת כל הזמן ומעשירה את תחומי חיי.יש באמתחתי תעודות אקדמיות וגם לא. ביניהם מקצועות כמו...מוסיקולוגיה, פסנתר,אומנות, ציור, פיסול,רפלקסולוגיה, קריאת כף יד,ריקוד (מקצועי בהרבה סוגים) הילינג, רייקי,תורת צבעים,עיצוב פנים ועוד מקצועות איזוטריים ואני בטוחה שיש עוד ששכחתי כרגע.בכולם עסקתי. ובכן, לפני כ-5-6 שנים, מצאתי את עצמי צמאה ללמוד משהו. משהו שלא אצטרך "לעשות" ממנו כסף...(כמה אירוני). משהו, שאלמד בשביל הנשמה והכי חשוב...משהו שאפשר להתחיל ללמוד ממש מחר. לא בסמסטר הבא, לא בעוד חודש, לא בשבוע הבא אלא עכשיו!. מקסימום מחר... הרמתי טלפון לאחת המכללות, קרוב למקום מגורי דאז. שאלתי איזה קורס מתחיל מחר? אמרו לי פאנג שוי. שאלתי מה זה? אמרו לי שזה קשור לצבעים/חומרים /בית ואני מוזמנת למפגש הראשון ללא התחיייבות. הלכתי. מהרגע הראשון היה לי ברור שאני בתוך זה. עד כאן הלימודים.במאמר מוסגר אומר, ששנים לפני כן, רכשתי לי "סתם כך" ספר פאנג שוי, "סתם" מתוך התעניינות בבית, יופי, אסטתיקה. אחד הדברים החזקים ביותר שחוויתי כתוצאה מלימודי הפאנג שוי הוא ספר האי צ'ינג, שליווה אותי תקופה ארוכה, גם לאחר הלימודים ואני מוצאת בו בעצם את הבסיס לגישתי לפאנג שוי ולחיים בכלל. אין קיצורי דרך, יש עבודה קשה ועמוקה. מי שחושב שתליית קריסטל, תעשה לו את העבודה...מחמיץ ובגדול! התובנות? ההבנות, הלמידה האישית, וכל מה שמשתמע מדברי... זה כבר סיפור אחר. תודה לך על ההזדמנות, לספר קצת מעצמי למרות שהמבוכה שלי גדולה מאוד כאשר אני עושה זאת... ערב טוב

dawadi

New member
אכן עבודה פנימית היא עניין...

של אומץ והקשבה. אני מתעסק המון עם עבודה פנימית שכן אני מתאמן בקונג פו וטאי צ'י. יחד עם זאת ישנם פנים של עבודה אישית בפנג שואי אותם אני מחפש. כפי שהצלחתי להבין מדברי מאסטר באולין, ישנם 5 סוגי מדיטציות הנוגעות ל 5 מרכזים אנרגטיים של האדם, אשר על המתאמן בפנג שואי לתרגל על נת להגיע להבנה העמוקה של הפנג שואי. ד"ר באולין הסביר כי הפנג שואי בו המערב מתעמק היום - זה בו הפנג שואי סובב בעיקר את הסביבה הוא חלק אמיתי אך קטן מכל התורה בפנג שואי. כל פי השיטה הנלמדת במנזר הענן הלבן, האדם הוא חלק נרחב מהפנג שואי, וכאשר הוא מגיע אל המרכזים שלו על פי הפנג שואי הפנימי האנושי, אז הוא כבר מרגיש, יודע, וחי את הסביבה, ומתחיל להיות יכול באופן פנימי להבין את זרימתה ולדעת את כל מה שמוצג בה ואת הנסתר מעינו. לכן שאלתי על התפתחותך ומקום לימודייך, שכן ניחן לטעמי שאת רואה את התרגול הפנימי כדבר חשוב, וגם אם לא באותה הדרך כפי שציינתי, עדיין יש בזה יותר מכל מקום אחר אשר עד עתה מצאתי ללימודי פנג שואי. בכל אופן, רוב תודות לך!

האדם הוא חלק אינטגראלי בכל מה שנקרא

יקום, טבע, חיים. כל הפרדה שתעשה על פי כל שיטה שהיא תהה מלאכותית. לא חושבת שאפשר לעשות אבחנה לאדם ולהגיד שלפני הוא לא הרגיש או לא חש... אולי לא היה מודע לכך קודם כמו שלאחר ההתנסות שלו בכך. התפתחותי האישית נובעת מכמה מקומות שאחד מהם והעיקרי הוא mentor, מורה רוחני שיש לי שנים רבות.הוא אינו קשור לפאנג שוי, לא בקשר המעשי בכל אופן ובעצם, לימד אותי את מה שהייתי מוכנה ללמוד. למידה היא עניין שנמצא בתוך האדם עצמו ולאוו דווקא קשור למקום הלימודים.מקום של הכנעה, חוסר ידע ובעצם התגמדות לעומת מישהו אחר, זה היודע. תרגול, באשר הוא, הוא דבר חשוב ביותר וכשהוא בא ביחד עם סבלנות...הוא מביא תוצאות מצויינות.את זה אגב, למדתי, כשלמדתי נגינה על פסנתר במשך יותר מ-20 שנים והיו שנים שלמדתי באקדמיה למוסיקה שבהן תרגלתי כ-8 שעות נגינה ביום. זה גם לימד אותי משהו.בעצם הרבה. אני מלמדת פאנג שוי, גם את הדרך, רק למי שרוצה ומוכן ובעצם, לדעתי, הדרך ביחד, הלמידה ביחד, האינטראקציה,התהליך שמתחולל בין אנשים, הם שמלמדים הכי טוב. לאו דווקא החוקים ויסודות כמו המפגש האנושי אישי ביחד. לא מכירה דרך טובה יותר ללמוד ולא משנה מה. רוב תודות לך על האפשרות לדבר על דברים אלה.

dawadi

New member
ורוב רוב תודות לך...

אכן, אני מבין וחי כל מילה ממה שאת אומרת. לטעמי אמרת ל כספר שלם במספר משפטים מועט. שוב תודה רבה. מעבר לזה אשמח ללמוד ממך, אם הדבר אפשרי. אוהב המון!!!

גם...לך...

כמה טוב שאפשר להגיד מעט ומבינים כל כך הרבה... למידה תלויה בך.אתה (כל אחד) בוחר את המורה שלו/ה...אני כאן. השאלה הראשונה שכדאי לך לשאול את עצמך היא...למה לך ללמוד בעצם? החיים לא יותר קלים (בהמעטה) אחרי שיודעים כמה דברים יותר.לפעמים זה סבל גדול, כן כן, אבל...תמורת כמה רגעים של אמת...כדאי לסבול. לפחות כך אני חושבת.

dawadi

New member
הרצון שלי ללמוד פנג שואי...

נובע מהרצון ללמוד פנג שואי. אני נהנה מאוד מלמדוט. אני נהנה מאוד מלסדר את הבית ולנקות אותו. לפעמים אני מצחיק את אחי עם שעת ההקשבה שלי - כל פעם שאני עושה סדר יסודי בחדרי, אני מסדר את מדף הנוי מחדש. ואז אני מקשיב לכל חפץ ושם אותו איפה שאני שומע שזה נכון (אנרגטית). נתקלתי בספר של קארן קינגסטון על יצירת מרחב מקודש, ואז הזדמתי לד"ר באולין וו, וראתי את ספרו של לאם קאם צ'ואן, והיות ואני מתחבר לכל העקרונות עוד מלימודי בקונג פו (והאמת שגם מצאתי הקבלה יהודית לעניין חמשת החיות), ומאז אני קורא על פנג שואי, חוקר קצת לבד, ואני אמנם מאמין שאפשר ללמוד כך, סתם, לא כל כך יודע מה לשאול... פשוט מתעניין אם יש איזשהם אימונים מיוחדים, או מדיטצות מוכוונות. סתם לכיף... יום נפלא!

לא חושבת...

רצון הוא תוצאה של צורך, תמיד.אין רצון, אם אין צורך במשהו. חפש עוד, מדוע לך לדעת פאנג שוי או כל דבר אחר שאתה רוצה לדעת? שים לב, אינני אומרת שום דבר שלילי לגבי זה אבל... הדבר אמור להיות לך מאוד ברור והדרך ל"למה" הזה, מאוד קשה.התשובה מגיעה מאוד מאוד מאוד לאט. כן, יש הרבה מאוד דברים דומים בקבלה, ואת מתעמקים בעוד "תורות"/"שיטות" שקיימות מוצאים הרבה מאוד דברים דומים כי... באיזה שהו מקום כולנו דומים, למרות השוני הפיסי, למראית עין.

למעלה