היי

אור פה

New member
היי

אני בת 18 וכמעט כל הכיתה שלי לומדת נהיגה/הוציאו רישיון. שואלים אותי אם כבר התחלתי ללמוד ואני אומרת שלא בוער לי כרגע אבל מנדנדים לי שזה חשוב ושעדיף להתחיל עכשיו ולגמור עם זה כי אחרי י"ב לא יהיה לי זמן. הקטע הוא שאני ממש מפחדת! אין לנו רכב ואני ממש לא מבינה כלום במכוניות (איך הם פועלות וכו') אני נורא מפחדת לקחת שליטה על רכב ולנהוג במהירות כי צריך כל הזמן להתרכז..הפחד שלי הוא בעיקר טכני (לסובב את ההגה כמה שצריך, לדייק ולנסוע בנתיב שלך, ומפחיד אותי גם שבא רכב ממול ובדיוק יש סיבוב וצריך לתמרן) ברור לי שמתישהו אני אצטרך ללמוד אבל אני ממש מפחדת!

MrJacKasS

New member
מה השאלה פה ?

רישיון נהיגה הוא לא חובה, אם את פוחדת לנהוג את לא חייבת להוציא רישיון. לכי לפי תחושות הבטן ..תיקחי מספר שיעורי נהיגה מעשיים ותיראי אם זה מוצא חן בעינייך או לא ..

M o l

New member
הפחדים הטכניים של כמה לסובב את

ההגה, איך להשיאר בנתיב וכדומה יעברו לך. את פשוט צריכה לנסות. זה מגיע עם הזמן ועם התרגול כשנוהגים. זה לא צריך להטריד אותך. לרוב הנהגים החדשים לא היה מושג במכוניות או בנהיגה לפני שהם החלו את הלימודים.

miracle16

New member
אמם.. אני בדיוק בדיוק כמוך...

ממש ממש פחדתי ולא רציתי להתחיל ללמוד כי אני פחדתי מהכל.. מההשתלבות מהעצמאות ומהקטע הטכני. החלטתי לדחות את הלימודי נהיגה עד שאני אסיים י"ב כי ידעתי שאני אתגייס לצבא רק אחרי אוקטובר (שבו היה לי 18) חשבתי שאז יעבור לי הפחד אבל לימודים סיימתי ועדיין לא רציתי להתחיל ללמוד כי פחדתי.. אבל ברור לי שאני חייבת להשיג רשיון כי אין מצב להיות בלי. יום אחד ההורים שלי לקחו יוזמה ואמרו די.. הם פשוט קבעו לי שיעור עם מורה שהם שמעו המלצות עליו וכשאני שמעתי בכלל פחדתי. לפני שיעור הראשון כל כך פחדתי שכל שנייה הייתי חייבת לשירותים לא ידעתי מה לעשות עם עצמי. בשיעורים הראשונים בכל פנייה הייתי אומרת אמאלה כי לא שלטתי טוב על ההגה ובכלל המורה שלי היה מדבר איתי ואומר לי מה לעשות ואני הייתי אומרת לו שאני בלחץ ובכלל לא מקשיבה לו. בסופו של דבר קיבלתי ביטחון עצמי... גם את השליטה על ההגה והדברים הטכניים מקבלים.. זה עניין של אימון וכיום אני רואה שאין מה לפחד מזה. המורה שלי באמת טוב והוא פשוט רואה הכל וצופה כל טעות שאני עושה ולמדתי לבטוח בו שאם אני אטעה הוא יתקן. תראי הסיפור אצלי לא נגמר כי אני בשיעור 68 ועוד לא ניגשתי לטסט בכלל.. אבל פתאום כבר רואים שיפור רציני אצלי אני מרגישה כמו נהגת ונפטרתי מהפחד. מקווה לגשת בקרוב וכמובן.. לעבור ולהיות נהגת טובה! אז.. אל תפחדי.. את לא צריכה לבוא עם שום ידע לשיעורי נהיגה.. אפילו תאוריה עשיתי בשיעור 10 ככה.. המורה מסביר הכלללללללל וכל מה שהוא לא מסביר כי אי אפשר מגיע אחרי אימון טוב בהתחלה.. לך ולי:)

ET2k

New member
גם לי זה קרה...

זה שרוב האנשים צריכים 40 שעורים,לא אומר כלום.

miracle16

New member
עברת כבר טסט?

יש לך רשיון? בכמה שיעורים? איזה טסט? אגב אני שיעור 60 58 ולא 68.. מקווה עוד להשתפר

ET2k

New member
לא

לקחתי בערך 70 שעורים במשך שנתיים בגלל הצבא.זו היתה שיטה גרועה לקחת שעור אחד בשבוע...

Bad Girl 15

New member
תכלס גם אצלי זה היה

ובאמת בי"ב חשבתי לא למה להתחיל לא בטוחה וזה...ואחר כך התחלתי ביולי לקחת שיעורים וממש לקחתי כפולים ..ואיזה 3-4 פעמים בשבוע ועברתי טסט שני(ב16 באוקטובר) ועוד לפני שהתגייסתי שזה עוד 10 ימים. תכלס אם את לא בטוחה -אל תלמדי בינתיים..עד שתחשבי שאת מוכנה ויכולה לחשוב על לקחת אחריות ולהסיע אחר כך אנשים במכונית תתחילי...יש המו ןאנשים שעושים אחרי צבא וזה לא אמור להפריע לך ואל תתני לאנשים הללו להשפיע עליך כי הם לא את והם לא יודעים את את מרגישה...וזהו.. בהצלחה ..

אור פה

New member
אתם ממש מעודדים אותי../images/Emo13.gif

לא סיפרתי על זה לאף אחד כי אני מתביישת, ברור לי גם שאני אצטרך ממש מלא שיעורים כדי לתרגל וזה מן הסתם יעלה לי מלא כסף. בכל אופן תודה ובהצלחה לכולם!

shalgona

New member
לחברה שלי הייתה אותה בעיה

היא גם הייתה מתה מפחדד, אין להם אוטו והיא גם פחדה לנהוג אבל שמעי, בשביל זה יש מורה, תכלס, אף אחד לא יודע לנהוג אל תדאגי המורה הרי ילמד אותך כל מה שאת צריכה לדעת ואל תפחדי אחרי שתתחילי ללמוד לנהוג את תפסיקי לפחדד! בהצלחהה

למעלה