היי

היי

יש לי הרבה במה לשתף אתכם אלא שכרגע אני גמורה מעייפות וזזה לישון(הלוואי שיהיה לי חלום צלול,או חצלול(כמו שמקובל כאן לקרוא לזה)) נדבר מחר לילה טוב מלא בחצלולים

אז ככה

בתור ילדה ואחר כך נערה מתבגרת וגם בשנות העשרים הראשונות שלי היו לי ה-מ-ו-ן חלומות צלולים אלא שאז לא ידעתי להגדיר אותם ככאלה וזה היה לי פשוט מוזר ומדהים! חלמתי שאני אומרת לאנשים לידי שזה חלום והם מסתכלים עליי המומים ולא מאמינים,חלמתי שהתעוררתי בבית והייתי מודעת לזה שזה חלום,חלמתי הרבה שני קופצת מהרים או בניינים גבוהים,עפה ונוחתת בידיעה שאני בתוך חלום ושאני יכולה לעשות מה שאני רוצה.היו פעמים שחשתי בנוכחות של מישהו לידי או מעליי ואותה נוכחות גם לחשה באוזני דברים לא מובנים. בקיצור,מזמן לא היה לי חלום צלול אבל זה בגלל שהפסקתי ליחס חשיבות לחלומות בכלל וגם הפסקתי לזכור אותם. לאחרונה,נתקלתי במאמר ההוא שמדבר על חלומות צלולים ואז נפל לי האסימון והבנתי מה היו כל החלומות ההם ומאד מאד התחשק לי לחוות אותם שוב,אז התחלתי לנהל יומן חלומות ולערוך בדיקות מציאות וכו' וכו' ובאמת די מהר היה לי חצלול קצרצר ביותר-חלמתי שאני ישנה ומתעוררת באותה תנוחת שינה(ידיי מעל לראשי)ומרגישה שידיים קטנטנות נכנסות מהחלון שמעל ראשי ולוחצות לי בעדינות את הידיים.התחושה הזו גרמה לי לנעימות והתעוררתי בחיוך. החלטתי שאני רוצה ללמוד להאריך את החלומות האלה כי זה כיף לא נורמלי ולמרות זה הפסקתי לנהל את יומן החלומות מתוך עצלות ואז(לפני כמה לילות)היה לי חצלול מדהים לגמרי והכי צלול שאני זוכרת אני אספר עליו בהודעה הבאה כי אני לא רוצה להעמיס ולהכביד על מי שלא רוצה לקרוא את כל הרקע הזה

החלום הצלול שלי

לפני שנרדמתי צפיתי בסרט שנקרא-קיוב 2 והסרט מתאר מציאות קוונטית שזו מציאות שמתקיימת בו זמנית במימדים שונים(אולי זה מה שנתן את ההשראה לחלום
) נרדמתי בתנוחה מסוימת וכשהתעוררתי בחלום הייתי באותה תנוחה אך הרגשתי שזה לא אמיתי והבנתי שאני בחצלול.לאט לאט,כדי לא להתרגש משכתי את עצמי מהמיטה והרגשתי שבכל זאת אני מאבדת את החלום אז הבטתי בידיים שלי והסתכלתי עליהן מכל הצדדים(שכחתי שצריך לשפשף אותן,רק זכרתי שצריך לעשות איתן משהו).למרות זאת החלום נמשך עוד כמה שניות ואיבדתי אותו.[ אחר כך שוב נכנסתי לחלום צלול והפעם הצלחתי להגיע עד לחדר בו המחשב שלי נמצא היה לי מאד חשוך ולמרות שניסיתי להדליק אור זה לא קרה אז החלטתי לעשות סחרור במקום ותוך כדי הסחרור אפף אותי מעין שיח מוזר ומרהיב ביופיו וזה גרם לי להבין סופית שאני חולמת(השיח הזה ליווה אותי אח"כ לאורך כל המשך החלום)ואז התיישבתי מול המחשב ונגעתי בעכבר אך במקום ששומר המסך יעלם ראיתי את הפנים שלי משתקפות על המסך החור ומיד אחר כך הטשטשה דמותי והופיעו הפנים של אחי(כנראה שזה ריגש אותי מאד אז התעוררתי) שוב(אחרי שנייה או שתיים)מצאתי עצמי בחצלול והפעם החלטתי לעשות משהו קצת מעניין,לפני שיתפספס החלום אז הלכתי לכיוון המטבח(כי רק שם החלון פתוח)פתחתי את החלון והתבאסתי שזו רק קומה ראשונה אבל בגלל שלא הייתי בטוחה לגמרי שזה חלום החלטתי שטוב שכך כי זה בטוח יחסית.פתחתי את החלון והיה שם חוט משוחרר שהפריע לי בדרך ובכל זאת דחפתי את עצמי מבעדו.הנחיתה הייתה מדהימה אך איטית והכבל שהפריע לי קודם תפס אותי בסוף כמו בקפיצת באנג'י.כשהגתי לרחוב לא הצלחתי ליישר או להרים את המבט וראיתי רק חלק מהרחוב(כנראה מהתרגשות)אז התבאסתי והתעוררתי הפעם סופית.

ועכשיו שאלה

הייתי רוצה לחלום חצלול שיתרחש מחוץ לבית(בבית זה משעמם).איך אפשר לעבוד על זה ולהגיע למקומות אחרים(ים,יערות,בתים של אחרים וכו') יש לכם רעיונות?

pilpelmemule

New member
שלום לך אילנה! ../images/Emo3.gif

אחלה חצלולים..!! ממ.. את יכולה להסתחרר ולרצות מאוד מאוד להיות במקום אחר ולדמיין את המקום הזה... זה יכול לעזור.. נראה לי. בהצלחה ומלא!

pilpelmemule חמודה../images/Emo13.gif

רק עכשיו קלטתי כמה לא מנומסת הייתי.בירכת אותי וייעצת לי כ" יפה ואני אפילו לא הגבתי. אז תודה על הברכות ועל ההתייחסות. ואיך מברכים פה? שיהיו לך חצלולים לילות שלמים

silverhawk

New member
שלום לך אילנה ../images/Emo140.gif

ברוכה הבאה לפורום! אני אגיב כאן בכלליות לשלל ההודעות שלך.
התופעות שתיארת מעברך נעות בין חצלולים רגילים לבין תופעות המיוחסות בד"כ לווילד לא רצוני או לשיתוק שינה. אם תפרטי יותר על תופעה כל שהיא, אוכל גם אני להרחיב. הארכת החצלולים - לצורך כך קיימות השיטות להגברת הצלילות. שיטות אלו פועלות על עיקרון גירוי החושים ופעולתן כשמן כן היא - הגברת הצלילות בחלום. בשילוב עם בדיקות מציאות (להגברת המודעות) מתקבל המתכון המנצח לחלומות הצלולים. את מוזמנת לקרוא על כל השיטות הנ"ל בשאלות הנפוצות ובאתרים המקשורים. בנוגע לשרשרת החצלולים שתיארת - איבוד המודעות היה יכול להמנע ע"י שילוב בדיקות מציאות ושימוש בשיטות במהלכן. [אגב, קיוב הראשון היה טוב בהרבה מהשני, לטעמי.
] יציאה מהבית - הדרך הפשוטה ביותר לעשות זאת היא פשוט ללכת לדלת, רצוי לדלת הכניסה לבית. כעת יש לך 2 אפשרויות - לצאת לרחוב כרגיל, או לעשות משהט מעט יותר מעניין - דמייני שמאחורי הדלת קיים מקום רצוי כל שהוא (עיר אחרת בעולם, אתר כל שהוא או סתם כר דשא נרחב). האמיני בכך בכל ליבך ואז פיתחי את הדלת. הסיכויים טובים מאוד שהמקום יתגשם לנגד עינייך. דרך נוספת היא פשוט לעוף לאותו מקום. הדרך שסתיו תיארה לך יכולה לעבוד גם היא (סיחרור מוביל פעמים רבות לשינוי סצנה). עוד דרכים - זיפזופ בטלוויזיה וכניסה לתוכה, כניסה למראה, עצימת עיניים תוך דימיון המקום הרצוי (שיטה לא מומלצת - עלולה להוביל להתעוררות) ועוד ועוד - כיד הדימיון. בהצלחה!

תודה לך על הרעיונות

בקשר ליציאה מהבית. אני די מתקשה בבדיקות המציאות,אולי כי אני מאמינה שהמודעות שלי מספיק גבוהה ואדע להבחין בין מציאות לחלום.אשמח אם תאיר את עיניי בעניין זה ותתן לי רעיונות נוספים לבדיקת מציאות מלבד אלו שיש בקישורים שוב,תודה

silverhawk

New member
האמונה הזו תפיל אותך

כאשר את מקבלת את המודעות בתחילה, פעמים רבים היא גבוהה מאוד ואת בטוחה כי היא לא תאבד, אך זה לא המצב. במרבית המקרים את תאבדי אותה ותגלשי לתוך החלום במהירות. מומלץ בחום לשלב במהלך החלום בדיקות מציאות, מעבר לשימוש בשיטות להגברת הצלילות. השיטות המובאות בקישורים הן מרבית השיטות הנפוצות, אך כמובן שאת יכולה להמציא עוד שיטות רבות - כל דבר אשר פועל על גירוי החושים יכול לעבוד. לדוגמה, מחיאת כפיים (במקום שפשוף ידיים), שטיפת הפנים במים (שיטה שנהגתה ע"י גולש לשעבר בפורום אשר טען כי היא עבדה לו מצויין) ועוד ועוד. עם זאת, זה קצת מיותר להמציא שיטות חדשות. נסי קודם את הרגילות - אני בטוח שחלקן יעבדו לך.

למעלה