היי

היי

אני מכינה כתבה לעיתון ביה"ס על נוער ישראלי שמתגורר בחו"ל. לצורך העניין עליי לראיין 3 בני נוער שמתגוררים בחו"ל. יש מתנדבים?
אם כן, אשמח אם תענו על השאלות הבאות: 1.מה היו הסיבות שגרמו להוריכם לעבור לחו"ל? 2.מה הייתה תגובתכם למעבר? 3.מה הייתה תגובת הסביבה למעבר שלכם? איך הגיבו הילדים בביה"ס, החברים וכו'?. 4..האם נתקלתם בגילויי אנטישמיות במקומות בהם אתם גרים? 5.מהם ההבדלים העיקריים בין המדינה בה אתם חיים לבין ישראל? 6.איפה החיים טובים יותר, בארץ או בחו"ל? האם אתם רואים את עצמכם משתקעים מחדש בישראל בעתיד? נ.ב: מי שהחליט לענות, בבקשה שיציין בתשובה את הפרטים הבאים: 1.שם פרטי 2.גיל 3.מקום מגורים בישראל 4.שנת מעבר לחו"ל 5.עיר+ארץ מגורים נוכחית תודה מראש!

faland

New member
אוף...

קודם שואלים אותנו אלפיים פעם את אותם השאלות אחר כך מראיינים אותנו... נו טוב לפחות אני יהיה מפוסם!!! 1) הסיבות הרגילות טרור, צבא וגם חשבו שתיפרוץ מלחמת אחים בגלל ההיתנתקות 2) המעבר היה נורא שקעתי בדיכאון ובמשך איזה חצי שנה שקלתי להתאבד כל יום... עכשיו פחות או יותר התאקלמתי ואני בסדר... 3) החברה בבצפר מאוד התלהבו מזה שאני ישראלי אותנטי ובאמת עזרו מאוד (יש לציין אני הולך לבצפר יהודי פרטי), החברים בישראל עשו מסיבה על זה שסוף סוך אני עוזב... מתוך איזה חמישה חברים טובים שהיו לי אני עדיין שומר על קשר עם 2... 4) מיקריי אנטישמיות? חבורה של איזה ילדים צעקו עליי ועל עוד אחד דברים אנטישמים פעם... כמעט קראתי להם את הפרצוף... והבוס שלי פעם עשה בדיחה אנטישמית אבל שלחתי לו כי היא הייתה כ"כ מוצלחת... 5) הבדלים עיקריים? את צוחקת עליי? מה דומה? השפה שונה, האקלים שונה, סוג האנשים שונה, ערכים שונים... הכל שונה!!! 6) אני חושב שבח"ול החיים טובים יותר... אבל זה באמת עיניין של דעה... ויכול להיות שעוד אשתקע בישראל... כן החלק של הפרטים... נו טוב... 1) איליה 2) 16 3) קריית ים 4) 2004 5) ריצ'מונד היל, קנדה. ואם את רוצה לקרוא עוד על החיים היום יומיים שלי את יכולה להיכנס לבלוג שלי... יש שם פרטים על המיקרים האנטשימים ועל כל השאר..

היי!

1.שם פרטי: קרן 2.גיל: 15 וחצי 3.מקום מגורים בישראל: ראשון לציון 4.שנת מעבר לחו"ל: 2004 5.עיר+ארץ מגורים נוכחית: ריצ'מונד, קנדה הערה: אני לקויית שמיעה ולשאלות... 1.מה היו הסיבות שגרמו להוריכם לעבור לחו"ל? ההורים שלי רצו חופש מהמצב ביטחוני בארץ. 2.מה הייתה תגובתכם למעבר? לא רציתי לעבור. היה לי טוב בארץ. חברותצ טובות, חבר, סבא... 3.מה הייתה תגובת הסביבה למעבר שלכם? איך הגיבו הילדים בביה"ס, החברים וכו'?. בבית ספר לא היה ממש אכפת לי מה הם הרגישו. לא הייתי מקובלת שמה אבל, הם הכינו לי אלבום. אני זוכרת שבאותם ימים שהם הכינו לי את האלבום, הם סילקו אותי מהכיתה. יש את החברות משמע שזה מקום לילדים לקויי שמיעה וחרשים ששמה כולם היו עצובים וניסו לבלות איתי כמה שיותר. 4..האם נתקלתם בגילויי אנטישמיות במקומות בהם אתם גרים? במילה אחת, לא! האנשים כאן מקבלים אותי איך שאני ויש כאן די הרבה יהודים. 5.מהם ההבדלים העיקריים בין המדינה בה אתם חיים לבין ישראל? התרבות, השפה והאיכות חיים. 6.איפה החיים טובים יותר, בארץ או בחו"ל? האם אתם רואים את עצמכם משתקעים מחדש בישראל בעתיד? לכל מטבע יש שני צדדים וככה גם בקנדה ובישראל. בקנדה די שקט וההורים מרשים לי יותר לצאת ולבלות בלי שהם יפחדו שאני אפצע או איהרג ומצד שני בישראל, יש את החברות הטובות שלי והמשפחה שלי. אני בלי בעיות יכולה להישתקע בישראל רק צריכה את הזמן. מקווה שעזרתי קרן

Obi Dan Kenobi

New member
בשמחה :)

לא כתבתי פה בעבר, תמיד יש פעם ראשונה. קוראים לי דן, ואני גר בקנדה, כמעט ארבעה חודשים. 1.מה היו הסיבות שגרמו להוריכם לעבור לחו"ל? - אני בטוח שכמעט כמו הסיבות של המהגרים האחרים לחו"ל: המצב הכלכלי והביטחוני. בנוסף, שמענו מחברים רק כי קנדה היא ארץ נהדרת לגדל בה ילדים. 2.מה הייתה תגובתכם למעבר? - מכיוון שההודעה למעבר הגיעה בגיל צעיר, לא הייתה לי תגובה נרעשת יותר מדי. רק כשהתחיל התהליך עצמו, הבנתי "מה. באמת עוזבים את הארץ?" 3.מה הייתה תגובת הסביבה למעבר שלכם? איך הגיבו הילדים בביה"ס, החברים וכו'? - החברים בביה"ס הופתעו מאוד לשמוע על העזיבה. יותר מכך, הם הכינו לי מסיבת פרידה-הפתעה, ובה הכינו לי אלבום פרידה, קנו אוכל ושתייה, וכמה מתנות (משחק מחשב חדש ומקרופון למחשב, על מנת שנוכל לשמור על קשר). בנוסף, הם גם צילמו את המסיבה וצרבו לי אותה על DVD. גם החברים לא מבית הספר היו המומים, אבל קיבלו זאת בברכה, ובשומר הצעיר, תנועת הנוער בה הייתי חבר, הכינו לי גם כן מסיבה. 4..האם נתקלתם בגילויי אנטישמיות במקומות בהם אתם גרים? - עד עכשיו, עוד לא. למרות שאני גר בשכונה יהודית, שמעתי כי מסוכן להסתובב עם כיפה ברחובות. נקווה כי לא נתקל באנטישמיות במהלך הזמן הקרוב. 5.מהם ההבדלים העיקריים בין המדינה בה אתם חיים לבין ישראל? - לא נעים להגיד, אבל בעיקר ההתנהגות. בתורים לא דוחפים, מקללים או צועקים ; דבר ראשון נותנים לאנשים אשר עמדו במעלית לצאת, ורק לאחר מכן נכנסים למעלית - לא נדחפים אחד בשני (כנ"ל לגבי אוטובוסים) ; בכביש לא צועקים, וכמעט ולא צופרים. 6.איפה החיים טובים יותר, בארץ או בחו"ל? האם אתם רואים את עצמכם משתקעים מחדש בישראל בעתיד? - לדעתי, בחו"ל. אני כמובן מתגעגע למשפחה ולחברים שבישראל, אבל החיים כאן מאוד מהנים. אני מקווה שלא נחזור לגור בארץ, אלא נשאר לגור כאן. אני בהחלט רואה את עצמי משתקע בחזרה בארץ, אך אני מעדיף להשאר בקנדה. דן, בן 14, גרתי בישראל בתל אביב, עברתי לקנדה ב-1 ביולי 2005, וכעת אני גר בעיר וויניפג, בירת מניטובה.

Obi Dan Kenobi

New member
בשמחה :)

לא כתבתי פה בעבר, תמיד יש פעם ראשונה. קוראים לי דן, ואני גר בקנדה, כמעט ארבעה חודשים. 1.מה היו הסיבות שגרמו להוריכם לעבור לחו"ל? - אני בטוח שכמעט כמו הסיבות של המהגרים האחרים לחו"ל: המצב הכלכלי והביטחוני. בנוסף, שמענו מחברים רק כי קנדה היא ארץ נהדרת לגדל בה ילדים. 2.מה הייתה תגובתכם למעבר? - מכיוון שההודעה למעבר הגיעה בגיל צעיר, לא הייתה לי תגובה נרעשת יותר מדי. רק כשהתחיל התהליך עצמו, הבנתי "מה. באמת עוזבים את הארץ?" 3.מה הייתה תגובת הסביבה למעבר שלכם? איך הגיבו הילדים בביה"ס, החברים וכו'? - החברים בביה"ס הופתעו מאוד לשמוע על העזיבה. יותר מכך, הם הכינו לי מסיבת פרידה-הפתעה, ובה הכינו לי אלבום פרידה, קנו אוכל ושתייה, וכמה מתנות (משחק מחשב חדש ומקרופון למחשב, על מנת שנוכל לשמור על קשר). בנוסף, הם גם צילמו את המסיבה וצרבו לי אותה על DVD. גם החברים לא מבית הספר היו המומים, אבל קיבלו זאת בברכה, ובשומר הצעיר, תנועת הנוער בה הייתי חבר, הכינו לי גם כן מסיבה. 4..האם נתקלתם בגילויי אנטישמיות במקומות בהם אתם גרים? - עד עכשיו, עוד לא. למרות שאני גר בשכונה יהודית, שמעתי כי מסוכן להסתובב עם כיפה ברחובות. נקווה כי לא נתקל באנטישמיות במהלך הזמן הקרוב. 5.מהם ההבדלים העיקריים בין המדינה בה אתם חיים לבין ישראל? - לא נעים להגיד, אבל בעיקר ההתנהגות. בתורים לא דוחפים, מקללים או צועקים ; דבר ראשון נותנים לאנשים אשר עמדו במעלית לצאת, ורק לאחר מכן נכנסים למעלית - לא נדחפים אחד בשני (כנ"ל לגבי אוטובוסים) ; בכביש לא צועקים, וכמעט ולא צופרים. 6.איפה החיים טובים יותר, בארץ או בחו"ל? האם אתם רואים את עצמכם משתקעים מחדש בישראל בעתיד? - לדעתי, בחו"ל. אני כמובן מתגעגע למשפחה ולחברים שבישראל, אבל החיים כאן מאוד מהנים. אני מקווה שלא נחזור לגור בארץ, אלא נשאר לגור כאן. אני בהחלט רואה את עצמי משתקע בחזרה בארץ, אך אני מעדיף להשאר בקנדה. דן, בן 14, גרתי בישראל בתל אביב, עברתי לקנדה ב-1 ביולי 2005, וכעת אני גר בעיר וויניפג, בירת מניטובה.

הנה אני...

יש אנישם שלא חושבים שאמריקה משולמת... 1.מה היו הסיבות שגרמו להוריכם לעבור לחו"ל? עבודה של אבא 2.מה הייתה תגובתכם למעבר? קשה מאוש מאוד. בכיתי הרבה ורבתי עם ההורים 3.מה הייתה תגובת הסביבה למעבר שלכם? איך הגיבו הילדים בביה"ס, החברים וכו'?. היו נורא בבאסה. כל הזמן עודדו אותי, והכינו לי מסביות הפתעה לרוב.. 4..האם נתקלתם בגילויי אנטישמיות במקומות בהם אתם גרים? פעם אחת חזרתי מבית כנסת ותוך כדי נסיעה איזה מישי צעקה משו. לא הבנתי בדיוק אבל הטון לא היה נעים במיוחד... אבל אין פה כמעט בכלל אניטשמים 5.מהם ההבדלים העיקריים בין המדינה בה אתם חיים לבין ישראל? הגודל, השפה והשיעמום פה מול החיים המלאין בישראל.. 6.איפה החיים טובים יותר, בארץ או בחו"ל? האם אתם רואים את עצמכם משתקעים מחדש בישראל בעתיד? בוודאי שבארץ!! ואנחנו חוזרים עוד שנתיים.. נ.ב: מי שהחליט לענות, בבקשה שיציין בתשובה את הפרטים הבאים: 1.שם פרטי: יערה 2.גיל: 14 3.מקום מגורים בישראל: חיפה.. 4.שנת מעבר לחו"ל: השנה 5.עיר+ארץ מגורים נוכחית: אורגון פורטלנד

MissNusha

New member
אוסטרליה..

.מה היו הסיבות שגרמו להוריכם לעבור לחו"ל? שבתון של אבא, לא עברנו לפה, כל 6 שנים אנחנו נוסעים לשנה לחו"ל והאוניברסיטה משלמת על הכל.. בעקבות זה הייתי באיטליה שנה, בלגיה שנה וחצי אוסטרליה שנה בכיתה ב', ועכשיו שוב אוסטרליה (כיתה ט') 2.מה הייתה תגובתכם למעבר? אחלה. אני חושבת שאני זאת שלחצתי לעבור, מאז כיהת ד' נמאס לי מהארץ. 3.מה הייתה תגובת הסביבה למעבר שלכם? איך הגיבו הילדים בביה"ס, החברים וכו'?. הם תמיד ידעו שבגלל העבודה של אבא מתישהו אי שם בכיתה ח'-ט' אני אסע, אבל תמיד זה נראה להם רחוק, אבל זה לא כ"כ נורא אנחנו שומרים על קשר כל יום. 4..האם נתקלתם בגילויי אנטישמיות במקומות בהם אתם גרים? לא, בכלל לא. 5.מהם ההבדלים העיקריים בין המדינה בה אתם חיים לבין ישראל? איכות חיים, אלימות בבית ספר, נימוס. 6.איפה החיים טובים יותר, בארץ או בחו"ל? האם אתם רואים את עצמכם משתקעים מחדש בישראל בעתיד? באוסטרליה הרבה יותר טוב. אם זה היה תלוי בי בחיים לא הייתי חוזרת לארץ. אבל לצערי בגיל הזה זה לא תלוי בי.. 1.שם פרטי - נועה 2.גיל - 15 3.מקום מגורים בישראל - באר שבע 4.שנת מעבר לחו"ל - פעם ראשונה ינואר 1990, פעם שניה 1992, פעם שלישית יולי 1998, ופעם אחרונה ינואר 2005. 5.עיר+ארץ מגורים נוכחית - מלבורן, אוסטרליה

whocaresppl

New member
....

היי נועה יש לך מסנג'ר או איסי אני ממש מעוניינת לדבר איתך...אני נולדתי במלוברן ועכשיו אני חיה בישראל בתקווה שיום אחד אני יעזוב את המקום הזה ויחזור לאוסטרליה... אני ממש אשמח אם תדברי איתי...

MissNusha

New member
239426960

תכתבי לי לשם ואז אני כבר אתן לך מסנג'ר... למה עברתם לישראל? לדעתי הטעות הכי גדולה של ההורים שלי שבסוף כיתה ב' עברנו מאוסטרליה לישראל. זה הדבר הכי דפוק שהם עשו בחיים שלהם.

SoosKatan

New member
רציתי לשתף

אני גרתי בניו-יורק, ואוקלהומה ואבא שלי אמר גם שהטעות הכי טפשית בחיים היה לחזור לארץ, היה לו עבודה טובה המקום היה מדהים, וזהו. אני מתה לחזור.... אוףףףף אבל לא נחזור...

למעלה