היי

noa131

New member
היי

אני וחברה שלי יוצאות להדריך יום שדה פעם ראשונה ביום חמישי ויש לנו לעשות הדרכה על ההבדלים בין בור מעיין ובאר, וגם על טרסות וחקלאת שלחין.. אז יש לנו כבר קצת מידע על בור מעיין ובאר אבל חסר לנו על טרסות, חקלאות שלחין.. וגם רצינו לדעת אם מישהו מכיר הדגמה של מי תהום או משהו כזה עם בקבוק שממלאים באבנים או קמח... תודה..! נועה

gorck

New member
מה את צריכה?

שמעתי על עזר כזה....אבל הוא ממש מבולגן ומעצבן... אני אוהב את העזר באותו נושא רק עם סנדויץ' וחסה...

noa131

New member
סנדוויץ וחסה?

ואני עדיין מעדיפה את הבקבוק אם מישהו יודע.. אבל מה זה עם הסנדוויץ והחסה?

gorck

New member
אותו רעיון...

הלחם שכבה חדירה (אבנים/חול לצורך העניין) החסה שכבה לא חדירה (קמח לצורך העניין) וככה מראים....

noa131

New member
נחמד אבל לדעתי החסה לא תהיה אטימה

לא? וגם זה מסובך להראות... עם הבקבוק הוא שקוף אז רואים בבירור..

gorck

New member
ניסיתי את זה פעם...

היא אטימה.... פעם גם גרמתי לחניכים שלי לחשוב שאני אוכל גללי עיזים (קליק שחור עם קצת אבק)

ophirein

New member
בקשר לסנדביץ' ולחסה....

אפשר לעשות את זה בתור סיפור.... את יכולה לספר שיום אחד אכלת ארוכת בוקר. יד אחת סנביץ עם חסה, וביד השניה שקית שוקו. עכשיו את מספרת להם שהסתבכת קצת, ו.....אופס, יצא שפריץ בקשת מהשוקו, ישר על הסנדביץ'! עכשיו את אומרת שהסתכלת על זה, ומסבירה להם גם מה ראית..... אם את רוצה את יכולה לעשות גם את ההדגמה וגם את זה.... בהצלחה
שיקו, שניצ, זוכרים? (בתקווה שגדעון לא יהרוג אותי על הפרת זכויות
)

shikole

New member
חחחחחחח ברור שזוכר!!../images/Emo13.gif

איזה צחוקים זה היה גדעון כמעט נפל איזה מקום נתנו לו להדריך היה מצחייק...עם השוקו שהשפריץ בקשת חחחחחחח חייב לציין שזה היה גדול!

mik mik02

New member
אני מכירה של מעיין שכבה...

תקראי ותראי אם זה מתאים לך..:) מצרכים: 2 מתנדבים\מתנדבות (עדיף מאותו המין, תיכף תביני למה) בקבוק מים של חצי ליטר, עם פקק מסתובב. אופן ההכנה: מבקשים ממתנדב מס' 1 לשכב על הרצפה כשהוא על הבטן, וממתנדב מס' 2 להשכב עליו עם הפנים כלפי מעלה (כלומר לשכב גב-אל-גב...עכשיו אפשר להבין למה עדיף מתנדבים מאותו המין). מסבירים- מתנדב מס 1, ששוכב על הרצפה, הוא שכבת אדמה אטימה למים, ומתנדב מס' 2 הוא שכבה חדירה למים. אפשר להכין שלטים ולהדביק אותם על המתנדבים. מדגימים ירידת גשם ע"י השפרצת מים מהבקבוק על מתנדב מס' 2. מסבירים שהמים מחלחלים עד שהם מגיעים לשכבה האטימה, תוך כדי כך מבקשים ממתנדב מס' 2 להתרומם קצת, ודוחפים את הבקבוק מים בין הגב שלו לגב של מתנדב מס' 1. (כשהוא סגור!) מסבירים שהמים נאגרים בין השכבות, עד שמסיבה כלשהי נגרם סדק והמים פורצים החוצה. תוך כדי כך פותחים את הפקק... והנה פריצת המעיין. נוסה בהצלחה פעמים רבות.. מקווה שהייתי ברורה מספיק :) מיקה.

noa131

New member
תודה..!

הבעיה היחידה שזה ילדים בכיתה ח וזה מצב מביך להיות בו..

ophirein

New member
זה היתרון שאת משצית ולא מורה...

את יכולה לדבר לקבוצה יותר בגובה העיניים, ולא בכבייכול פורמליות כמו מורה. מורה היה צריך להסביר דבר כזה באמצעים שישמרו על "דיסטנס" מהקבוצה. בסופו של דבר, אני רואה את זה שלוקחים מישהו בתור מתנדב לדבר כזה, בתור משהו שיביך אותו בסופו של דבר, לכן אל תקחי איזה ילדים תמימים, אלא תקחי מהבולטים יותר בקבוצה. עוד כמה דברים בשביל הפרוטוקול: - לא לקחת בנות עם חולצה לבנה - לא לקחת כאלה שנראה לך שיעשו בעיות עם זה. ("סיסיות" למינהן) - אסור בתכלית האיסור לקחת מישהו שצוחקים עליו. יענו מה-"שוליים" של הקבוצה.... מקווה ששיכנעתי

noa131

New member
כע יכול להיות נחמד.. רק מוזר.. כמו

שבקורס איתי עשה לנו את המעגל הזה של לשבת אחד על השני...

רעותיק

New member
נעה זה היה אחד המצחיקים!

ואם לא היינו נשפכים שם מצחוק זה היה עובד!

למעלה