היי

היי

אני קורא סמוי בפורום כבר זמן רב נמצא בשלב של מו"מ על דירה. מנסיונכם, כמה אמור לעלות שכר עו"ד לעריכת חוזה? עו"ד המדובר רוצה סכום של חצי חודש לשנה. במקרה הזה זה יוצא כ-1300 ש"ח נראה לכם סביר או גבוה? תודה (אראה את התגובות רק בתחילת השבוע)

NightElf

New member
ברוך הבא ../images/Emo140.gif

אני אישית לא חתמתי על חוזה במעמד עו"ד, כי בעלת הבית שלי עבדה בבית משפט בעבר, ולכן לא היה צורך. אבל היא סיפרה לי שעו"ד לוקח כמה מאות דולרים על דבר שכזה, ככה שזה נשמע שכר הגיוני. מנגד אולי שווה לבדוק מחירים אצל כמה עורכי דין.

רגע, שאני אבין משהו ../images/Emo176.gif

עורך דין של בעל ה
, מכין חוזה לבעל ה
, שמתאים לדרישות של בעל ה
ואתה משלם
על זה? למה לא לקחת חוזה סטנדרטי, או למצוא דירה שלבעל
כבר יש חוזה למשל עם הדיירים הקודמים וכל מה שצריך לעשות בו זה לשנות את השמות עליו?

הערה קטנה.

יהיה הרבה יותר נוח לקריאה והבנה. הן לך והן לאחרים, אם תוותר על האייקונים במקום מילים. לאחר אלפי שנות גלות, העברית קמה לתחייה, נצל את זה.

הבנת נכון

אגיד לך כך. אני במקומו לא הייתי נוהג אחרת. השכרת נכס זה לא עסק חובבני של לקחת נייר ולשנות בו את השמות, אחרת מה הטעם בכל זה. הדבר ההגיוני הוא שהמשכיר עורך חוזה ע"י עו"ד. מקסימום אני יכול להעיר על סעיפים שלא נראים לי או אם תרצה-לקחת את החוזה לעו"ד משלי. כל זמן שהחוזה הגיוני, זה בסדר. לא כך?

L o r i

New member
באמת לא מבינה למה האחריות למימון

העו"ד של בעל הדירה צריכה ליפול עליך. עם כל הכבוד זה חוזה של בעל הדירה, לא שלך! ואם הוא כ"כ משתוקק לחתום במעמד של עו"ד הוא זה שצריך לשלם עבור העו"ד!

צודקת

הסכום שדיברתי עליו הוא חצי משכר העו"ד. בעל הדירה אמר מראש שיש עו"ד ואנחנו מתחלקים חצי חצי. קיבלתי ממנו את החוזה מראש וגם שיניתי והוספתי דברים שלא היו נראים לי כך שאין לי טענות. הכל היה די פייר. רק רציתי לדעת לגבי המחיר.

למעלה