היי

היי

היי כולם, יש לי שאלה קלה. אני שייכת לדור מיושן משהו, שרק התחיל את נושא ההקלטות הביתיות. בזמנו (שנת 94) הכרטיסים ה'נחשבים' היו אלו של turtle beach (כרטיס ה MultiSound הראשון, כרטיס ISA ענקי שהכיל עליו סינטי Proteus 1 מלא, וההמשך הקטן יותר שלו - MultiSound Monterey - שהיה לי). גם מבחינת תוכנות, אז עבדנו עם תוכנות כמו Quad (טיפ 4 ערוצים), SAW (טיפ 16 ערוצים), ומה רבה ההתרגשות היתה כשיצא CakeWalk ProAudio 4 (הגירסא הראשונה של קייקווק שתמכה באודיו, והראשונה בכלל בעולם למשתמש הלא-אולפני) ובעקבותיו... חברה גרמנית קטנה "סטיינברג" הוציאו גירסה שגם בדקה אפשרות לתמוך באודיו בשם cubasis audio... היום, 10-12 שנה אחרי, אני רוצה לחזור להקליט. העולם נראה אחרת לגמרי. השחקנים במשחק השתנו (Twelve Tones שיצרו את קייקווק כבר לא בחזית, ועושה רושם שהסטנדרט VST של סטיינברג, ממקם אותם די בפרונט), כרטיסי הקול אחרים (turtle beach לא ממש נחשבים, והיום יש אפשרויות כמו RME או M-Audio). אז נשאלת השאלה (הראשונה) מכם, המומחים: איך יודעים איזה סיקוונסר/תוכנת הקלטה לבחור? (Steinberg? Magix? Cakewalk? Sony Media? ואולי Protools?) מה ההבדלים העיקריים בין התוכנות היותר "יוקרתיות" - MEDIA production כמו - Steinberg Nuendo, Magix Squoia, Cakewalk Sonar, Sony Vegas לבין אלו שמוגדרים כ Music production או personal studio, כמו - Steinberg Cubase, Magix Samplitude, CakeWalk Home Studio/Music Creator, Ableton Live, וכו'? (וספציפית לפורום קיובייס - Nuendo מול Cubase?) תודה...

HeavenlyB

New member
תשובה

אני עד כמה שזכור לי, turtle beach פשוט כבר לא קיימים. אני כבר לא זוכר אם היה לי כרטיס שלהם או לא, אבל כן, אז הם היו נחשבים. לגבי ההבדל בין MEDIA ל-MUSIC, הוא בעיקר בעניין תאימות ועבודה מול וידאו. הרבה תוכנות שנועדו יותר לעבודת פוסט (מול וידאו) כוללות הכל (כמו הנואנדו והפרוטולס לדוגמא) שזה אומר שהן כוללות כל מה שצריך גם למוסיקה, עומת התוכנות שנועדו למוסיקה שחסרות כלי עזר לעבודות מול וידאן. NUENDO מול CUBASE - ההבדל הוא בעיקר כלי עזר נוספים בנואנדו לעבודה מול וידאו. אין שום שיפור לעבודה במוסיקה.

dmt4me

New member
אני חושב שקיובייס תענה לך על השאלה

היא מקצועית לא ככ מסובכת ,והעבודה עליה נוחה מאוד,במקביל את יכולה לעבוד על סיקוונסרים ותוכנות עריכה שונות. בהצלחה!

ו.....

ומה באשר לסקויה מול סמפליטוד? קייקווק סונאר מול home studio ומול music creator? מה אתם אומרים על Ableton Live ועל Sony Vegas?

alt loc

New member
מבחינה מקצועית ליצירת מוזיקה ..

לא היתי עובד עם תוכנה כזאת או אחרת כי המנוע שיש לקיובייס מאוד חזק ומה שנקרא השמיים הם באמת הגבול .

dmt4me

New member
בתכלס יש עוד מיליון תוכנות עריכה ..

חוץ מאלה שהזכרת פה..למה לך לטבוע בים של אופציות -עדיף לך להשען על תוכנה אחת איכותית וללמוד אותה כמו שצריך ואחכ תוכלי לעבוד על עוד כמה אם תצטרכי.

alt loc

New member
תכ'לס אתה צודק...

הכל אותו הדבר רק ערוך אחרת כל תוכנה פשוט בצבע אחר

את הקייקווק אתם לא מכירים?

בזמנו עבדתי עם cakewalk proaudio4 עד גירסה 8 (האחרונה שיצאה היתה 9.03)... היא היתה יותר ידידותית מהמתחרות... מענין אם היום יש להם מה להציע. אני יודעת שאין להם תמיכה ב VST ויש להם ממיר VST to DX כדי להפוך את כל ה VST ל DirectX...

כבר טבעתי...

לא יודעת אם ללכת על קייקווק סונאר/הום סטודיו שנראה מזכיר משהו שאני מכירה (אבל אין לו תמיכה של VST בכלל), או על ה"סטנדרט" היום - קיובייס/נואנדו... ומי שכתב פה שאותו פרוייקט כשהוא על נואנדו נשמע יותר טוב... לנואנדו יש אפשרות למיקום מוזיקה במרחב (5 ערוצים ולא רק ימין שמאל) ויכול להיות שבהגברה מסוימת זה באמת נשמע הרבה יותר 'מקיף'...

HeavenlyB

New member
היום כבר אין הרבה הבדל

בין התוכנות שכוללות אודיו ומידי יחד. רוב בתוכנות הגדולות כוללות את אותן אפשרויות. חלק טיפה יותר מורכבות לכיוון מסוייים, אבל בד"כ רובן יכללו את כל מה שצריך. יש תוכנות שמתרגמות VST ל-DX, או בשביל פרוטולס, מ-VST ל-RTAS. ורוב הפלאגים המקצועיים תומכים ברוב הפורמטים כמר מההתחלה, כן שלא צריך לתרגם אותם. כן שמה שנשאר זה לבדוק אילו תוכנות כוללות את מה שאת צריכה לעבודה שוטפת, ואז לבחור את מה שנראה הכי נוח וידידותי. אם את עבדת על סונאר בעבר, ונראה שהממשק הבסיסי לא השתנה הרבה, אז יכול להיות שהיא זו שתתאים. רוב התוכנות כוללות גרסאת דמו, כדי שתוכלי לנסות ולראות מה הכי נוח. בהצלחה!

../images/Emo9.gif לא עבדתי עם סונאר...

בתקופה "שלי" (אמרה קרניאלה בטון סבתתי במיוחד) הגענו עד Cakewalk ProAudio v9.03. לפי מה שכתב לי ידיד שלי, Cakewalk Home Studio הוא ההמשך של אותה תוכנה, כש Cakewalk music creator פחות טובה ו Sonar היא המקבילה לנואנדו (כלומר היותר משוכללת)

L25

New member
לא ממש משנה

לא ממש משנה עם אישה תוכנת עריכה את עובדת ולא ממש משנה עם איזה כרטיס את כותבת , אישית הכרתי אנשים שכתבו מוזיקה בפאקינג פרוטי לופס וכרטיס ביתי מעפן שבא אונבורד... הכל עניין של ידע והכי חשוב כמובן... אוזן

kundara

New member
לדעתי חשוב התוכנה

יש את הליגה המקצועית שזה קיובייס, לוג'יק, פרוטולס ויש את הליגה החובבנית שזה פרוטילופס, ריזון ושאר צעצועים צריך למצוא את התוכנה שלא תגביל אותך. קיובייס, לוג'יק, פרוטולס נותנות חופשיות

dmt4me

New member
בקיצור,תתקיני קיובייס זה יחסוך לך..

המון כאבי ראש,תשבי עליה את גם ככה מכירה את שיטת העבודה(לפי מה שסיפרת) לא חושב שתהיה לך בעיה,וזה גם יחסוך לנו כאב ראש עם השרשור הלא נגמר הזה. בהצלחה נשמה!

למעלה