רק עכשיו קראתי את הודעתך הארוכה...
קודם כל, אני פשוט רוצה להגיד שמאוד עצוב לשמוע שכך את מרגישה. ללא ספק חייך לא מאוד קלים או מאוד נעימים כרגע. אבל עם כל הקושי, יש כמה דברים שהייתי רוצה לומר לך. ראשית, מות של אם או של אדם קרוב הוא אף פעם לא קל. רק שאותך כל הקושי הזה פגש כשהיית בצומת משולש של גיל ההתבגרות, בחינות הבגרות, והגיוס לצבא. לרוב האנשים זה לא טריביאלי, זו תקופה שצריך בה תמיכה והכוונה. אז על אחת כמה וכמה לך, שאין לך את התמיכה הנחוצה, ועליך להתמודד עם כזה כאב. שנית, הצטערתי לקרוא על כך שבני משפחתך מטיחים בך שלא הסתדרת עם אימך. והרי את היית בגיל ההתבגרות כשהכל קרה [ובמידה מסויימת, עדיין]. אך טבעי הוא שהיחסים עם ההורים בתקופה הזו מתערערים. מה שקורה בד"כ הוא שאחרי שגיל ההתבגרות חולף, נרגעים, והקשרים עם ההורים משתפרים ומתהדקים ומקבלים נופך חדש. אצלך עם אמא זה פשוט לא הספיק להגיע לשלב הזה. אבל אין ספק שאימא הבינה שזה מה שעובר עליך. אני בטוחה שגם כשאחותך הייתה בגיל הזה היו ביניהן אי אילו חילוקי דעות. הורים מבינים מה קורה לילדיהם, וממרחק של זמן גם את תביני שאי אפשר 'להאשים' אותך על שעברת מה שבד"כ ילדים בגילך עוברים. אני לא יודעת אם יצא לך לקרוא את ספרה של הופ אדלמן, 'בנות ללא אם', שם היא מספרת שאיבדה את אימה בדיוק בעיצומו של מרד גיל ההתבגרות. במקרה שלה לא מישהו חיצוני הטיח בה 'האשמות' כפי שאת תיארת, אלא היא הייתה השוטר הפנימי שעשה את זה לעצמו. עד שהבינה שאין טעם בהאשמות האלה. שלישית. אני קוראת את הכאב והזעקה שבהודעה שלך. את מתארת את חולשותיך, אך בין השורות ניכרות חוזקותייך. תראי כמה דברים עומדים לזכותך: למרות הקושי, יצאת למסלול קרבי. הקרקל הוא מסלול מאתגר גם לבנות שהכל בסדר בחיים שלהן. ואת, למרות הקשיים שלך, יצאת לקורס. קראתי גם בהודעה אחרת שיש לך 100 חיילים ת"פ. תשמעי, עצם זה שהופקדו בידיך כאלה סמכויות, זה אומר עליך משהו, לא? חוצמזה, התרשמתי שיש לך יכולת ליצור תקשורת טובה עם אחרים. הקשר עם המפקדת הקודמת הוא דוגמא לכך, למשל. ואל תתלי את זה רק בה. צריך שניים לטנגו. כנראה שגם את הצלחת לתקשר איתה טוב, ולקשור אותה אליך. וגם כאן, כמו שאת רואה, מייד יצרת הרבה אמפתיה. ותראי איזה סמיילי אופטימי יש בכרטיס האישי שלך!!! אז מה אני מנסה לומר לך כאן בעצם, יקירתי? מה שאני מנסה לומר לך שבעצם המצב לא קל, אבל נורמאלי. חוץ מחוסר התמיכה של המשפחה, כפי שאת מתארת, שזה מצב מצער, בסה"כ טבעי שקשה לך עכשיו. את זמן כה קצר אחרי האובדן, ונתונה בתוך תנאי חיים סוערים כרגע. עצתי לך היא לא להרפות ולא להרים ידיים. בהתבסס על החוזקות שלך, עשי את מה שאת יכולה כדי לצלוח בהצלחה את השרות הצבאי. השרות הצבאי יכול להיות חוויה אמיתית, ואפשר ללמוד בו המון. כמו שאני קולטת אותך את קצת 'מורעלת', אוהבת את האתגר שבשרות. לא חיפשת לעצמך משרה פקידותית קל"ב [למרות שאם היית מבקשת, מן הסתם היית מקבלת, בשל תנאי המצב]. אז מצי עכשיו את השירות, וכשתגמרי את השירות, אני מציעה לך לטפל באופן קצת יותר יסודי בתחושות, באמצעות מטפל שתסמכי עליו. לבינתיים, היתמכי במי שאת יכולה. ציינת שיש לך חברה [שהזמינה אותך ללון אצלה], אם המפקדת לשעבר מוכנה לתמוך מידי פעם - קחי את זה. אל תעשי בשבילה את החשבונות אם היא עושה את מתוך מחוייבות. היא ילדה גדולה, והיא יודעת מה היא עושה. בנסוף, הכנסי כאן לפורום. כמו שאת רואה, אנחנו אמנם פועלות בשעות שונות, אבל כמעט תמיד יש מישהי שבזמן קרוב תראה ותגיב כמיטב יכולתה. הבנות כאן הן ממש משפחה קטנה, ותמיד נכונות לעזור. אני אשמח לשמוע ממך עוד. סקאלי