היי

• פותח הנושא flia
  • פורסם בתאריך

flia

New member
היי

שלום. אני עומדת בקרוב מאד להפוך לגרושה ונראה לי שזה המקום הנכון לקבל בו קצת עצות ותמיכה כי ממש לא בא לי לדבר על זה עם החברות שכולן או נשואות או עדיין רווקות ולא ממש יכולות לעזור לי. אני נשואה כבר 4.5 שנים לגבר המבוגר ממני ב 15 שנה ומרקע מאד שונה ממני מכל הבחינות - מנטליות, השכלה, רקע דתי ועוד. אנו הורים לילד בן 3. האמת שנגמר לי מהקשר די מזמן אך בגלל שחשתי מחויבת לבעלי כי הוא עזר לי ותמך בי בהרבה מהקטעים היותר קשים שלי - לצערי, לא היו חסרים כאלה - וכי הוא מאד אוהב אותי התקשתי לעשות צעד משמעותי בכיוון של פרידה. היום, לאחר שהעליתי את הנושא מספר פעמים בחצי השנה האחרונה וכל פעם זה לא זכה לשום התייחסות מצידו, הוא (תוך צפייה במשחק כדורגל) התחיל לדבר על זה שהוא מרגיש שאני מרוחקת וסגורה ושהוא מבין שאני לא אוהבת אותו יותר ושכדאי שניתגרש. כל זה נעשה ברוח טובה עם הבנה שבשביל הילד עדיף שנישאר חברים וכו' וכו'. בקיצור, הכל נעשה מבחינתו עם הרבה הבנה ואהבה וזה גורם לי להרגיש עוד יותר אשמה ומגעילה אבל מה לעשות, אני באמת לא אוהבת אותו יותר ואנחנו מאד שונים, שונים מכדי שיהיה על מה לעבוד. בקיצור, אני רוצה להתגרש אבל לא רוצה שזה יהפוך למכוער -האם יש לכן עצות איך לעבור את זה בלי עורכי דין, בתי משפט (כמובן חוץ מהרבנות בשביל טקס החליצה, או איך שלא קוראים לזה) ובקיצור איזה דברים לא נעימים ניתן לרכך ועל מה בכל זאת לא כדאי לוותר. ואיך לעזאזל אני מסבירה את המצב החדש לילד שמעולם לא ראה אותנו רבים, מתווכחים או בכלל, מביעים איזושהי הסתייגות אחד מהשני?! תודה

ניתן לפנות

למגשר על מנת לערוך הסכם אשר יסדיר את כל הנושאים הדרושים - מזונות פירוק שיתוף, משמורת הסדרי ראיה. יש בכל בית משפט לענייני משפחה יחידת סיוע שעוזרת להגיע להסכם במידה ויש הענות. הליך הגישור הוא הזול ביותר וזה כמובן שאף צד אינו מעוניין במלחמות ובהוצאת כספים רבים על מימון מלחמות אלה. בכל מקרה, הייתי מציעה לך גם אם אתם מגיעים להסכם אצל מגשר, לפנות לעו"ד מטעמך על מנת שיבדוק את ההסכם, בכל זאת מדובר בהסכם שיש לו השלכות רבות לעתיד. לעניין איך מסבירים לילד- בגובה העיניים, אמא ואבא אוהבים אותך הכי בעולם אבל הם לא יגורו יחד ובכל מקרה ימשיכו לאהוב אותך. יש ספר טוב לילדים "אבא ואמא של טל נפרדים", ספר שמדבר על הנושא בשפה שילדים יכולים להבין ועוזר לילד להבין שהשד לא נורא כל כך. בהצלחה

m i c h a l i

New member
וקישור מתוך השאלות הנפוצות שלנו

מה עושים כש... (יש להיכנס לקטגוריית יחסי הורים ילדים) ובמאמרי הפורום יש רשימת ספרים מומלצת לגילאים שונים. ומצטרפת לדעתה של נקלעת, אם הגעתם להסכמה ולהבנה פנו למגשר מקווה שהתהליך יעבור לכם בדרך הקלה ביותר

למעלה