היי

היי

אז ככה: גיליתי שמישהי שמה עין רעה על מישהי אחרת שקרובה אלי מאוד. אתם מכירים שיטות להסרת עין רעה? זה די דחוף.

שוב אני מלמעלה

"אז ככה: גיליתי שמישהי שמה עין רעה על מישהי אחרת שקרובה אלי מאוד. אתם מכירים שיטות להסרת עין רעה? זה די דחוף."- אני מבקשת להגיב לי בניק הזה ולא בעליון.תודה.

"אופ שפרעכען"

פעם היו הולכים להרב אריה לוין ואחרי פטירתו לבנו הרב רפאל לוין והוא היה אומר איזה משהו נגד עין הרע וקראו לזה "אופ שפרעכען". היום שגם הרב רפאל לוין איננו, אינני יודע מה עושה את זה.

סם2000

New member
הנאמר בגמרא

נאמר בגמרא שמי שלא מאמין בעין הרע, עין הרע לא יכול לפגוע בו. וזו העצה הטובה ביותר נגד עין הרע - פשוט לא להאמין בו!!! אין דבר כזה עין הרע!!!

אז אולי תענה לי..

למה אתה בדיוק מתכוון כשאתה אומר בברכות השחר כל בוקר בין היתר ..."והצילנו מעין הרע.."

אלי ו.

New member
תלוי בפירוש שלך

ראה למשל את ההסבר של אבות דרבי נתן |הגדש| (א) רבי יהושע אומר: עין הרע ויצר הרע ושנאת הבריות מוציאין את האדם מן העולם. עין הרע כיצד? מלמד שכשם שאדם רואה את ביתו של עצמו, כך יהא רואה ביתו של חברו. וכשם שאדם רוצה שלא להוציא שם רע על אשתו ובניו, כך יהא אדם רוצה שלא להוציא שם רע על אשת חברו ועל בניו של חברו. דבר אחר: עין הרע כיצד? שלא תהא עינו של אדם צר במשנתו של חברו. מעשה באדם אחד שהיה עינו צרה במשנתו של חברו נתקצרו חייו ונפטר והלך לו: במקרה הזה, ברור שר' יהושע מתייחס ל"עין הרע" כאל מידה של האדם, ולא כפגיעה מצד אנשים אחרים.

asaf2000

New member
תגובה

בטח שיש כזה דבר עין הרע. אם כתוב שמי שלא מקפיד אז עין הרע לא שולטת בו סימן שמי שכן מקפיד אז היא כן שולטת בו ואולי יש כאלה אנשים שמפחדים מזה ומקפידים על זה?? בגמרא יש כמה סיפורים על עין הרע והמושג מוזכר כמה פעמים כמשהו שקיים ולא דמיוני וגם יש תפילות וסגולות נגד עין הרע והגמרא גם אומרת שרוב האנשים מתים בגלל עין הרע...

למעלה