היי

Buba88

New member
היי

אני נמצאת באיזשהיא בעיה .. אני מקווה שתוכלו לייעץ לי מה לעשות... אוקי.. אז המסע אצלנו הוא בקיץ ואני ממש ממש רוצה לצאת.... לא כי זה חו"ל כי אני חושבת שזה מאוד מאוד חשוב לבני נוער לנסוע כדי לקבל מושג יותר גדול ולהבין בצורה יותר רחבה מה קרה... עכשיו... הבעיה שלי היא שכשאני רואה מי יוצא מהשכבה למסע זה בעיקר פרחות (לא עושה שום סוג של הכללה) שיוצאות כי זה חו"ל וכי זה חו"ל עם השכבה... מעטים האנשים שיוצאים מאותה סיבה שלי ואני די מפחדת שהעניין של "סוג" האנשים יעיב לי על המטרה שלי בנסיעה הזאת ויפריע לי ... ובגלל זה ההתלבטות שלי בקשר לצאת או לא לצאת מאוד מאוד גדולה ... אז אנא אם אתם יכולים לייעץ לי מה לעשות... לצאת או לא לצאת אני אודה לכם מאוד אז תודה רבה מראש לכל המגיבים והעוזרים!

תצאי, תצאי, תצאי, תצאי!!!!!!!!

מה זה משנה לך בכלל למה אנשים יוצאים? תצאי כי זה הדבר הכי משמעותי בחייך!!! אם יש לך את היכולת אז תצאי, אל תחשבי פעמיים...

Buba88

New member
אני אצא... חח..

לא משנה לי למה הם יוצאים... אבל הקטע הוא שהם יוצאים לא בגלל איזשהיא מטרה חשובה.. הם יוצאים סתם.... וכמו שאני מכירה את רוב הילידים שיוצאים אז אם אין להם ממש סיבה טובה ומוצדקת לצאת אז גם היחס שלהם יהיה כזה כשנגיע לשם.. וזה מאוד מפריע לי

wommer

New member
אבל אנשים...

באמת שכדאי שתצאי...כי זה באמת החוויה הכי טובה בעולם שחייבים לעבור אותה. אבל את החוויה הזאת קשה לעבור בלי האנשים המתאימים. ואת זה הבנתי במסע שלי, כי המורות היו מדהימות והמדריך היה מצוין, אפילו השב"כניק וה מדריך הפולני היו נחמדים. והמשלחת אוך איזו משלחת!!! אז שוב, יכול להיות שלך יהיה טוב לצאת עם אנשים שאת לא מרגישה בטוח כל כך איתם, אבל זה יכול לפגוע גם בך... \=

Buba88

New member
אני יודעת שזה יכול לפגוע בי..

מכאן באה ההתלבטות הגדולה הזו... אני ל-א רוצה לפספס את ההזדמנות הזאת לנסוע... אבל מצד שני אם אני יודעת שלא תהיה לי קבוצה טובה עולה השאלה הם באמת כדאי לי לנסוע... ושיהה ברור לכולם אני חושבת שהמסע הזה חשוב מאוד מאוד מאוד!

danazi

New member
אני חושבת ככה......

לדעתי את חייבת לצאת זה באמת חוויה של פעם בחיים והקבוצה שאת יוצאת איתם לדעתי אחרי שהם ראו מה הולך שם הם גם היכנסו לזה ותעזרו אחד לשני זה מה שקרה אצלנו בקבוצה.....

טיפקסית

New member
לצאת-זו חוויה של פעם בחיים

כבר כתבתי את זה כמה פעמים בתקופה האחרונה [עייני בדפי הפורום לאחור ותיתקלי בדיוק בדיבורים בעד ונגד המסע]. פולין חוויה של פעם בחיים,ואת רוצה להבין,רק שתדעי שלי למשל היה נורא קשה להבין, בעצם לא הבנתי שאני בכלל באמת נמצאת שם,זה התחיל לחלח לי רק כשחזרנו ארצה. אסור לוותר על חוויה כמו פולין,אתה עובר המון עם עצמך ועם הקבוצה ועם כל המשלחת. אתה משתנה,אתה לומד המון,אתה חווה המון,אתה בוכה,אתה צוחק,אתה משתנה. וכדי להכניס אותך לאווירת המסע הזה עוד תמונה שצילמתי

taltal3001

New member
תצאי אל תחשבי פעמיים!!!

במשלחת שלי היו פול פאקצות ופרחות.. וגם לי היו חששות לצאת איתם.. והם התגלו ילדות חמודות,פשוט לא למדתי להכיר אותן טוב! ואחרי המסע למדתי להכיר אותן,והן חמודות! שזה לא ימנע ממך לצאת למסע כזה חשוב!

תעלי את זה באחת מפגישות ההכנה

תדברי על זה עם המורה שיוצא אתכם, תגידי לו שאת רוצה לעשות איזשהו דיון עם מי שיוצא על למה בעצם הם יוצאים. תביעי את דעתך - תגידי שלדעתך מי שלא לוקח את זה ברצינות, אין טעם שיצא. תיהיי פעילה בדיון ותרמזי כל הזמן שנראה לך שיש פה כמה לא רציניים (אל תאשימי אף אחד, כי סתם יריבו איתך) שאולי לא שווה שיצאו.

LadySpeedStick

New member
כשישאלו כל אחד לפני שהוא יוצא

לפולין למה הוא יוצא אז הוא יגיד: כי צריך לזכור בלה בלה. כי זה נושא רגיש ואני לא חושבת שאף אחד שלא מרגיש ככה יגיד את זה באמת. אני חושבת שאת יכולה לגלות צדדים מקסימים אצל חברי המשלחת שאת עתידה לצאת איתם לפולין, וגם אם עכשיו פגשת אותם בהפסקה והם נראו לך שיטחיים, הרבה פנים חיוביים מתגלים אצל אנשים ב"רגעים כאלה". ובמקרה הכי גרוע, לא תתחברי שם לאף אחד, אפשר לחיות עם זה, זה קרה לי. אולי זה גרע קצת מהכיף במסע אבל לא רגע מהמשמעות. גם הפרחות הכי גדולות והערסים הכי כבדים :) ידעו לכבד את הרגע כשצריך. אל תתני לזה להטריד אותך.

אני לא חושבת שזיכרון זו סיבה מספיקה

אני לא חושבת שצריך לצאת למסע הזה בשביל לזכור. לזכור אפשר גם מישראל. דרך התמונות. דרך הספרים. דרך הטכסים בימי הזיכרון. לזכור זה לעמוד דום בצפירה ולכבד את הנספים. לדעתי, מי שכבר יוצא למסע ועושה את ההשקע צריך שתיהיה לו התעניינות יותר עמוקה בנושא. לא רק לזכור, אלא גם להבין. לא רק לרצות לזכור בשבילך, אלא לרצות לדעת הרבה, מספיק בשביל שתוכלו להעביר את זה לאנשים אחרים. לא סתם לזכור, אלא להבין - ואחרי שמבינים, כבר אי אפשר לשכוח...

ברור שלצאת

גם אצלי יצאו פרחות שרצו רק חו"ל אבל לא שמים עליהם רוב הזמן מרוכזים במראות ובאינפורמציה שמקבלים שם...

Pukipsey007

New member
../images/Emo24.gif ברוכה הבאה, אודליה ../images/Emo9.gif

כמו שאמרו לפני, צאי
ושיהיה מסע מוצלח

Buba88

New member
תודה רבה לכולם!!

אני שוב אומרת תודה כי באמת עזרתם לי מאוד בהחלטה שלי.. החלטתי לצאת ... למרות כל מי שיוצא ואני לא ממש אוהבת... המסע יותר חשוב מהכל.. ופה ושם כן יש כמה ילדים שאני כן אוהבת.. אז בפעם ה-3 תודה רבה!! והמסע שלנו יוצא רק בקיץ אבל בנתיים יש מפגשי הכנה... אני מקווה שאולי הם יעזרו בגיבוש הקבוצה..

החלטה נכונה../images/Emo45.gif

האמת, אני כתבתי לך שלוש פעמים תגובה, אבל משום מה זה פשוט סירב להשלח. בכל אופן, למרות שכבר החלטת, אני רק אחזק את ההחלטה שלך- הייתי במצב זהה לשלך. אני הייתי בהלם עד כדי דכאון כשהתבררה לי הרשימה המלאה של כל הילדים שיוצאים למסע. זה יכול היה להיות נורא נחמד אם אפשר היה פשוט לבחור את האנשים שרוצים לצאת איתם, נכון? אבל בכל זאת יצאתי, ואחד הדברים הכי חשובים שלמדתי- זה שאנחנו פשוט לא יכולים לדעת. את לא יכולה לדעת איך מישהו יגיב על משהו. מישהו שציפית ממנו להגיב בצורה מסוימת בהחלט יכול להפתיע אותך ולהגיב בצורה שונה לגמרי (לטוב ולרע). אנשים כל כך השתנו שם, זה היה פשוט מדהים לראות את זה בעיניים. אנשים חזרו משם שונים לגמרי, כן כן, אפילו הפרחות הסתומות ביותר הצליחו להפתיע אותי
כשאת נמצאת שם- תסתכלי עליהם. תסתכלי על כל האנשים שיהיו איתך, מקטן עד גדול (מכל הבחינות). תנסי לחוות את המסע הזה גם דרכם. זו פרספקטיבה אחרת לגמרי, ואת לא מתארת לעצמך כמה אפשר ללמוד על אדם אם פשוט מסתכלים עליו. את לא מתארת לעצמך כמה אני מקנא בך, תסעי. תהני. תחשבי. ליאור

Buba88

New member
היינו כל השכבה ביד ושם

ומכאן הגיע בכלל החשש שלי.. ראיתי איך הן הגיבו בזלזול ובחוסר אכפתיות מוחלט.. לעומתי שאני הייתי ממש מרותקת למה שהמדריכה הסבירה למרות שזו הפעם השישית שאני שם וכל פעם שומעת את אותן הרצאות ואותם הסברים ..ואני יודעת שאי אפשר להשוות למה שראינו ביד ושם למחזה עיניים אמיתי.. אבל איך אני אדע אם הן באמת יתנהגו אחרת כשנגיע לשם? אבל מי יודע... אולי הן באמת יפתיעו אותי לטובה...

למעלה