היי

yonia3334

New member
היי

אני רואה שכל אנשי הפורום של ytsejammers נמצאים גם פה...מה זה אתם בכל מקום :) (אולי אני מגזים, אבל הייתי צריך לכתוב משהו ) יוני.

RamiSun

New member
טיבעי , לא?

די נדיר לדעתי מצב שבו מישהו אוהב את דרים ולא אוהב פרוג...

yonia3334

New member
אבל יש כאלו ש...

אוהבים פרוג ולא ממש מתים על דרים. אולי בגלל השילוב עם המטאל. יוני.

RamiSun

New member
זה נכון,

אפשר להבין את זה כי דרים היא להקת פרוג מטאל, שזה תת-ג'אנר עם מאפינים משל עצמו. השורשים של דרים נמצאים ברוק המתקדם...ולא להפך.

pink floydror

New member
מכיר המון אנשים

שמעריצים בעיוורן את דרים ואין להם מושג מה זה פרוג.

Rudess

New member
מכיר המון אנשים

רוב אלו שמעריכים את דרים יש להם מושג מסוים בפרוג. (אולי לא בריו, ואולי הם לא מנסים למצוא להקות שרק הם מכירים). מי ששומע דרים ברצינות,חייב לדעת מה הם השורשים של המוזיקה הזאת. אני אמנם התחלתי עם דרים, אבל מייד עברתי ללהקות המשפיעות של הרוק המתקדם, כי זה פשוט חובה.

epitaph

New member
מצד שני...

יש גם כאלה שמעריכים מאוד רוק מתקדם אבל לא מעריכים את דרים. זה לא בהכרח עובד לשני הכיוונים.

RamiSun

New member
יש כאלו,

אבל מניסיון זה דווקא לו אלו שמעריצים בעיוורון, אלו שמעריצים בעיוורון קוראים ראיונות, ושומעים כל הזמן את חברי הלהקה ממליצים לשמוע את יס ראש פינק פלוייד ועוד בגלל שאלו ההשפעות הגדולות ביותר עליהם, ואני מניח שהמעריצים העיוורים מקשיבים.... עכשיו ברצינות, ברור שיש מעריצים שבאים ממטאל נהננים מדרים וחוזרים למטאל, בלי שיעניין אותם הרוק המתקדם הקלאסי, אבל רוב המעריצים של דרים מגיעים לדרים דווקא בגלל האינטליגנציה המוזיקאלית של הלהקה ופחות בגלל המאפינים המטאלים (חחח... מאזין מטאלי טיפוסי די ישתעמם מיס כנראה) ואז הם פתוחים לשמוע רוק מתקדם קלאסי, ואם זה לא קורה בטוב, אז אני ורודס (טל) כבר דואגים לזה... כמו כן YES הינה הלהקה היחידה שדרים הסכימה להופיעה בהופעת חימום שלה בתור ומתוך כבוד, זה היה בסיבוב האחרון של יס בארה"ב , דרים חיממה אותם והצהירה שזה חד פעמי ורק מתוך היותם הלהקה שכל כך השפיע עליהם.

yonia3334

New member
אני חושב...

שדרים עושה עבודה יפה בקירוב אנשי המטאל לפרוג, דרך ראש קיונסרייך מרליון ועד ליס ג'נסיס ושות' מה שחבל שהתהליך ההפוך כמעט ואינו קיים ( ככה נראה לי ) אני לא חושב שהרבה אנשי פרוג מתקרבים למטאל דרך דרים ( יש דרך אחרת? ) תקנו אותי אם אני טועה... יוני.

epitaph

New member
האמת שיש...

להקות כמו Opeth שיותר מקצינות את המטאל מדרים ולדעתי הם מאוד מעניינים. יש גם את כל הדת' מטאל טכני, להקות כמו Cynic ו-Atheist לדוגמא שלא יודע אם אפשר להגדיר אותם פרוג (וגם לא ממש אכפת לי) אבל אני מכיר אנשים שהתחילו לאהוב מטאל דרכם.

orbiti

New member
לא כ"כ הבנתי

למה אופת' מקצינים את המטאל יותר מדרים ת'יאטר. אני אמנם מחבב כמה דברים שאופת' עשו (במיוחד את still life), אבל כל מה שיש אצלם זה כמה מלודיות מעניינות ו10 דקות של מהלך אקורדים על 6 שמיניות.

epitaph

New member
אני אסביר את זה בפשטות...

דרים זה פרוג עם נגיעות מטאליסטיות פה ושם, אופת' זה דת' מטאל עם קצת פרוג מעורב בפנים.

מורנא007

New member
שאלה

למה חשוב לקרב אנשי פרוג למטאל? אם כבר מקרבים, אפשר לנסות את ליקוויד טנשן אקספרימנט (הקרובה לדרים).

למעלה