היי :)

AKA1

New member
היי :)

אני חדשה אני בת 16 וחצי והשנה יש לנו את הטיול לפולין ואין לי מושג אם ללכתתת אני מפחדת שזה יעשה לי סיוטים כי אני מאד רגישה
אבל מצד שני אני מאד רוצה ללכת מה אתם מייעצים לי לעשות? ושהייתם שם מה עשיתם חוץ מהביקור במחנות השמדה ובטקס אחרי זה בבית ספר זה חובה להשתתף<(סתם שאלה לא קשורה רציתי לדעת אם כולם שיו פה השתתפו בטקס)

L i T a L 1

New member
היי

דבר ראשון ברוכה הבאה
ולגבי לצאת למסע.... תיראי אין אף אחד אני חושבת שאין לו לבטים לגבי לצאת למסע הזה או לא. המסע הוא קשה ואני לא יכולה להגיד לך שלא הוא קשה פיזית ונפשית. זה שבוע עם הרבה חוויות יש גם קשות ויש גם מצחיקות הוא עמוס בכל סוגי הרגשות והכל ליגיטימי והכל נכון. אני מאז ומתמיד ידעתי שאני רוצה לצאת ואז לפני המסע התחילו להגיד לי שמשתנים במסע ושזה קשה ושאני לא יצא ולא ידעתי מה לעשות וגם אני ילדה רגישה והיו לי תקופות קשות אבל תמיד כשהייתי צריכה החברות שלי הופיעו שם והיה בסדר. עכשיו לגבי מה עוד עושים שם... מטילים... בכנסיות בבתי כנסת בערים במכרות המלח יש ערב פולקלור שהוא ערב מעוד מהנה יש משלחות שיש להם ערב חסידי אומות העולם לנו לא היה בעיקר מטילים המסע הוא לא רק שואה יש כמו שאמרתי צחוקים וכיף וזה גם לא בושה לחזור מהמסע ולהגיד שהיה כיף. עכשיו הטקסים במסע הם חלק מאוד חשוב את לא חייבת להשתתף בהם אבל לדעתי גם אם לא להקריא תשיכי את עצמך לאיזה טקס זה מאוד חשוב. בסופו של דבר המסע תלוי בכם אם תעבדו עליו יהיה מוצלח אם לא אתם תפסידו בסופו של דבר... ואני לא חושבת שאת צריכה לקבוע את היציאה שלך למסע לפי זה.... אני באמת מקווה בשבילך שתצאי כי את לא תפסידי מזה!
אם את רוצה את יכולה להכנס לבלוג שלי על המסע כתבתי לפני המסע ועל ההכנה אולי זה יעזור...

תצאי!!

אל תהססי בכלל
לפי דעתי כל יהודי חייב לנסוע לשם, זאת חוויה מדהימה לכל החיים. מבינים הרבה דברים שלא מבינים כל עוד שאת לא שם ולא נכנסת לעומק של הדברים, העולם נראה אחרת, והכי חשוב- מבינים כמה חשובה לנו המדינה שלנו כמו שאף פעם לא תביני. ובכלל, אני לפחות הרגשתי גאווה ללכת שם עם הדגל במחנות השמדה ובכלל ללכת שם בתור יהודיה בתור ניסיתם להעלים אותנו- אלב אנחנו פה. אי אפשר להסביר את זה במילים.
לא רק הולכים במחנות השמדה שם, יש לפעמים שמסתובבים באזורים שגרו ריכוזי יהודים.. ויש גם לפעמים שנותנים זמן חופשי להסתובב באזור מסויים (מאוד מסויים חח) הטיול זה לא רק שואה 24 שעות, והרגשה חרא יש גם צחוקים, יש כייף, יש סתם להסתובב בפולין בתור ארץ ולגבי טקס- בכלל לא השתתפנו בטקס. כמה זמן אחרי זה היה יום השואה, רק באנו עם חולצות משלחת מרצוננו לא איזה טקס.. לסיכום: כדאי לך מאווווד לצאת

nofar 250

New member
בקשר לטקסים...

עושים טקס בכל מחנה השמדה...לדעתי מאוד מאוד כדאי להשתתף כי זאת חוויה שלא תעברי בחיים, לעמוד שם ולקרוא קטע על הנושא זה.. זה שונה במיליון אחוז מלעשות טקס בארץ. ככה שאני חושבת שמאוד כדאי להשתתף למרות שזה לא חובה בכלל שומדבר במסע הזה הוא לא חובה..אז אל תחשבי על זה ככה אם תרצי תשתתפי אם לא אני מאמינה שאף אחד לא יכריח אותך כנ"ל על הטקס בבית הספר אחרי המסע.. אבל אולי עכשיו את לא רוצה להשתתף בו, כשתחזרי את לא תוכלי לחכות שיהיה כבר יום השואה ותעשו את הטקס..זה אחד הדברים היותר מרגשים לעמוד מול כל הביצפר ולנסות להעביר להם טיפ טיפה ממה שאת מרגישה.. בקיצר..מומלץ ובכללל תסעי אל תתלבטי בכלל...זה לא רק שואה שואה שואה וזה גם המון המון כיף חוויה אין מה הלגיד

אופס רק עכשיו הבנתי על איזה טקס

היא דיברה. ממש לא חייבים להשתתף הרוב לא משתתפים .. ח

Johanna1

New member
תראי..

לי לא היו סיוטים ואיך שאני יודעת גם לאף אחד אחר מהמשלחת שלי. האמת, היו לי סיוטים פה ושם לפני שנסעתי במשך שנים, אבל איך שנסעתי הפסיקו הסיוטים האלו. (אולי בגלל שראיתי שזה היה אמיתי ולא סיוט). חוץ מביקור במחנות השמדה היינו בעוד מקומות עם היסטוריה יהודית. ביום שבת עשו לנו יום כיף באתר נופש כזה של סקי.. ובאמת, יש רק כמה ימים קשים במסע. הרבה אנשים מפחדים שזה יהיה מסע דיכאוני ושזה יהיה פשוט שבוע של דיכאון. אז זה לא ככה בכלל... עושים הרבה צחוקים (וכן, מותר), באוטובוס, במלון. וכשיורדים במקום חשוב, אז כן, נכנסים לאווירה, אבל איך שחוזרים לאוטובוס שוב יש צחוקים... ואין בזה שומדבר רע. ולא, אני לא חושבת שזה חובה להשתתף בטקס.

Pukipsey007

New member
../images/Emo24.gif ברוכה הבאה ../images/Emo13.gif ../images/Emo41.gif

את מכירה את עצמך הכי טוב. אני ממליצה לצאת..זה לא רק מחנות השמדה ואתרים שקשורים לשואה, אבל זה בהחלט העיקר במסע. יש קצת הסתובבות בשווקים ויום במכרות המלח [לנו היה]. לא נראה לי שיכריחו אותך להשתתף בטקס, אבל בעיקרון המשלחת עושה אותו.

AKA1

New member
אוקיי תודה לכולכם

נשמע לי שאחרי הטיול חוזרים בצורה אחרת לפי מה שסיפרתם זה נשמע שיוצאים כבנאדם ממש שונה לפחות ככה אני הבנתי וזה נשמע לי רעיון טוב... ובקשר לטקסים אם זה לא חובה אז זה טוב כי אני מעדיפה שלא להשתתף... ושוב תודה לכולם

../images/Emo45.gif וממש אל תדאגי מהטקס.. חח

את לא חייבת להשתתף בכלום שזה לא מה שיקבע לך אם תצאי או לא

taltal3001

New member
תסעיייייי..

גם אני מאד מאד רגישה.. ועברתי את המסע בשלום!!! אל תדאגי לזה.. אם לא תצאי תתחרטי!!!!! אני כ''כ שמחה שאני יצאתי... וברוכה הבאה לפורום!

noa murray

New member
תראי גם אני מאוד רגישה..

ואני נסעתי אפילו לפני שהייתי בת 14..אז הטיול שלנו לא היה רק שואה שואה בכלל לא כי נסענו לטיול שורשים אבל היינו במחנות וכאלה, ואממ אם אני אגיד שזה לא קשה זה יהיה שקר, אבל זה גם לא שינה אותי ממש..הכי קשה לדעתי זה מיידנק, אבל אחרי זה את תרגישי ממש טוב..למרות שאני אישית כל הטיול כבר מתתי לחזור הבייתה, כי הזכרונות היו נורא מרוכזים..וגם בכלל כאילו לפני הטיול לא הייתי חשופה לנושא הזה בכלל בגלל שאני רגישה..וזה ממש עזר לי להיפתח ולהבין הכל..

מרימית

New member
היי

ברוווווווווווווור שתסעי !!! מה את מתלבטת בכלל?? אני חזרתי לפני יומיים וזו פשוט חוויה בלתי נתפסת כדאי לך...

למעלה