היי,

היי,

אוקיי, נתחיל מזה שאני כותבת בשמם של אמא שלי ואחי שלא בדיוק מתמצאים ברזי המחשב... =\ יש ילד בבניין שלנו שכל לילה בשעות 23:00-01:00 מתחיל לצרוח צרחות אימים (לסירוגין, כלומר לא כל שלוש השעות הוא צורח.). הוא צורח בלי שום סימן לרגיעה. ההשערות של אח שלי ואמא שלי הן שמכאיבים לו, מציקים לו וכו'.. אני קוראת מכורה של הפורום אז נדמה לי שזה פשוט הרגל שלו להתעורר בשעה קבועה ולחטוף התקפי זעם...(?) מה אתם חושבים? שווה בדיקה או התנהגות נורמלית?

צימעס

New member
רק בשעות האלה? תינוק?

המידע שאת נותנת כ"כ מצומצם, שלא ניתן לנסות אפילו לנחש. האם אמך או אחיך רואים את המשפחה הזאת? מכירים אותם?

apk

New member
לפי מה ששמעתי זה לא מדויק

לאחרונה שמעתי שההליך הוא כזה: אם מוגשת תלונה בהקשר כזה, דבר ראשון באים ומוציאים את הילד מהבית, רק אחרי מבצעים ברור ואם מסתבר שהייתה טעות מחזירים את הילד. אז מה אם באמת לא מדובר בילד שמתעללים בו ורק השכנים חושדים וידווחו. האין זו פגיעה בילד ובהוריו שהילד תקופה מסוימת לא יהיה במחיצת הוריו?

צימעס

New member
לא נשמע לי סביר

ולו רק כי ממילא אין איפה להחזיק את הילדים בינתיים.

Kalla

New member
גם אם לא

עדיין צריך קצת יותר הוכחות כדי לפעול.

דסי אשר

New member
גם לי לא נשמע סביר...

יותר סביר שאין לעובדים הסוציאליים זמן לטפל בכל הפניות המוצגות להם.... יש הבדל גם בין תלונה כזו, לבין תינוק מוכה וחבול- שברים, כוויות, שטף דם במוח וכו', שמאושפז בבית חולים והצוות רואה את הסימנים, העובדת הסוציאלית בבית חולים משוחחת עם הצוות, היכול למסור לה גם מידע על התנהגות ההורים וכו'. או מצבים בהם ידוע שהורה זרק תינוק מקומה שלישית(סתם סיפור דמיוני)... דסי

נטעטע

New member
יש נרכזי חרום ומשפחות קלט

אך זה לא אומר שמוציאים ילד בעקבות כל תלונה

צימעס

New member
התכונתי -

אין מספיק מקום במקומות כאלה אילו היו מוצאים מיד ילד אחרי כל תלונה.

נטעטע

New member
זה ממש לא נכון, אפילו רחוק מהמציאות

כיום אפילן ילדים שבאמת צריכים להוציא אותם לא מוציאים.

Kalla

New member
לדעתי אין כאן נתונים מספיקים

בשביל להפר את שלוות חיי המשפחה. לא חסרים ילדים שצורכים בשעות מסוימות או בכלל. גם לי יש בן אחד שתקופה די ממושכת היה פורץ בצרחות כאילו רוצחים אותו ללא כל סיבה נראית לעין - מתעורר כך משינה או פתאום פורץ בהיסטריה בגלל איזו שטות מוחלטת שאף אחד אחר בכלל לא היה מבחין בה, וממשיך לצרוח זמן רב ברציפות ושום ניסיונות הרגעה או התעלמות לא עזרו. צריך קצת יותר "בשר" כדי לדווח.

dana3111

New member
לפני שהיו לי ילדים- הייתי עונה גם

שליתר ביטחון לשלוח מישהו...עכשיו לא נראה לי שהייתי עונה כך, אנחנו כאמור לא יודעים כלום על המשפחה, ואם חלילה ידפקו לי בדלת בגלל שהילד שלי צורח חצי שעה, וזה קורה לצערי....אני אפגע, אני אכעס ואני אראה בכך מטרד, ואחוש בושה גדולה, קודם שווה לבדוק ברמת השכנים, לשאול מה נשמע, ולא ישר לשלוח שרותי סעד (זו דעתי)

apk

New member
שאלה חשובה

כמה זמן (תקופה של ימים, שבןעוות או חודשים) נמשך הספור הזה? אסביר לך למה אני שואלת. בחינוך ילדים יש אין סוף גישות. לקבוע אם גישה אחת נכונה או לא ניתן אך ורק לפי מבחן התוצאה, ויש הרבה גישות נכונות. יש הורים שבוחרים בדרכי חינוך רכות יותר ויש שבוחרים בדרכים נוקשות יותר. אחד הדברים להם עלינו לחנך את ילדינו זה להרדם לבד במיטתם. אז יש הורים שקופצים לכל ציוץ של הילד, יש שנוקטים בשיטת 5 הדקות ויש (ואני עשיתי כך בעבר) ש"מתעלמים" כל זמן שלא נראה להם שזה בכי של מצוקה אמיתית. בשיטה הזאת נהגתי כשבתי הייתה בסביבות גיל שנה וחודש ושוב קצת אחרי גיל שנה וחצי. כשנקטתי בשיטה הזאת אז בלילות הראשונים במשך זמן ארוך הילדה הייתה בוכה בכי נוראי ממש ודי ממושך, ובעלי חשש מתגובת בשכנים (שלא הגיבו כמובן). אבל בשני המקרים הבכי הקשה נמשך יומיים או שלושה ואח"כ כל לילה פחת ולאחר כשבוע נפסק לחלוטין ורק לעתים רחוקות זה חזר על עצמו ללילה בודד. מה שאני רוצה לאמר זה ... אם מדובר בתופעה שמתרחשת בשעות קבועות ורק בזמן הממש אחרון ופוחתת מלילה ללילה, אז כנראה שזו דרך החינוך בה בחרה המשפחה ואין מה להתערב. אבל אם זה דבר שנמשך תקופה ארוכה, אז בהחלט אני רואה כאן חשד להתעללות. אם באמת מתעורר חשד להתעללות, החוק מחייב את השכנים לדווח, ותיאורטית זה מה שהכי נכון לעשות, אבל האם תרצו לפתח סכסוך שכנים? האמת לא יודעת מה היית עושה במקומכם אם היה נראה לי שמדובר בהתעללות. דיווח = הסתכנות בסכסוך שכנים, לשבת בשקט = עבירה על החוק ובעיה עם המצפון אם יקרה משהו לילד.

דסי אשר

New member
אספר סיפור...אנסה להסוות....

אין קשר בין הסיפור להודעה. הקשר היחיד מתקשר להודעה על הדילמה בין "סכסוכי שכנים" ו"פעולה לעזרה, על פי החוק". שני שכנים שמעו בכי ממושך של תינוקת שנולדה לא מזמן. התינוקת הייתה בת למשפחת עולים יחסית חדשים. כל אחד מהם שמע זאת לחוד, בשעות שונות של היום. הבכי לא היה בכי של התעללות, שפוגעים ומכאיבים לתינוקת, אבל הבכי היה ממושך, נמשך חודשים, השכנים, שהיו רגילים לראות את האם(שלה ילדים בוגרים יותר), לא ראו אותה מטיילת עם התינוקת. אחד השכנים, רווק, חדר השינה שלו משקיף על חדר הילדים בבית התינוקת הבוכה. בשיחה בין שני השכנים, הועלתה שאלת הבכי הנמשך, אי ראית האם, ומה קורה. השכן הרווק סיפר שהוא שומע את התינוקת בוכה, ורואה שהאם ניגשת, מסתובבת מסביב למיטת התינוקת ואינה עושה דבר. השכנים פנו בפקס ובטלפון לשירותי הרווחה, תוך שהם מעלים אפשרות שהאם בדיכאון שלאחר לידה. העובדת הסוציאלית באה לביקור. לא ידוע מה אמרה ומה עשתה. אבל בשיחה אתה התברר שלא מצאה משהו יוצא דופן, והאם מאד נפגעה. כעבור חודש האם של התינוקת אושפזה במצב דכאוני קשה, ומאז נכנסו כל המערכות לפעולה. האם זכתה לטיפול. המשפחה הלכה לטיפול משפחתי. בהעל החל לטייל עם אשתו יום יום. האשה החלה לטייל בעצמה יום יום. בתחיחלה נראתה נוקשה בגופה- תוצאת לוואי של התרופות(אולי עברה מדכאון קליני למצב פסיכוטי-תופעה אפשרית). לאט לאט יצאה מהמצב. היום, אחרי שנים רבות, האם במצב מצוין, עובדת בתרגום. התינוקת מזמן בבית הספר היסודי. אין בעיות מיוחדות. קשרי השכנות נשארו טובים כמו לפני הדיווח..... דסי דסי

apk

New member
קשה לאמר

בהחלט מעורר שאלות, אבל אני אישית הייתי חוששת להתערב. אבל אולי תצליחו לפנות לרשויות בעילום שם ואז, אם מה שהגיבו כאן נכון, אז רק יבואו לערוך בדיקה (לא נעים אבל גם לא נורא) ונקווה שיפעלו נכון וכל זה מבלי שידעו על המוערבות שלכם. בצורה גלויה אני בוודאות לא הייתי עושה כלום

לורליי43

New member
ילד או תינוק?

כי הבת שלי בגיל שיש "קוליק" (סביב חודש-3 חודשים), בכתה המון בין השעות 01:00-04:00. היא בכתה גם כשהיא היתה על הידיים. לגבי התקפי זעם- ממש לא נראה לי סביר שילד יתעורר משינה ויחווה התקף זעם. גם אם הוא מתעורר בגלל פחד- זה בדרך כלל לא נמשך שעתיים לסרוגין, לילה לילה. וכמו שכתבו כאן, מאוד חשוב לדעת מי היא המשפחה.

למעלה