היי

היי

אני צרכה באופן דחוף ביותר.פילוסופים שדיברו על יחס לאנשים מוגבלים-מפגרים,אוטיסטים,נכים-\ תודה.המון ממנה

באמת?

לא ידעתי שהוא היה כזה.

neko

New member
בשביל הנאצים עצמם זו היתה אחלה

דוקטרינה - עבור אחרים סיפור שונה...

התיאוריות הפוליטיות שלו היו

זוועתיות. ציטוטים ומראי מקום, בקרוב. (אלא אם כן יקדימני מישהו אחר שקרא את החברה הפתוחה ואויביה של קרל פופר.) ללמדנו שאושיות מההיסטוריה, גדולות ככל שיהיו, ואפלטון היה ענק שבענקים - עשו גם טעויות ודיברו גם שטויות. שפינוזה, למשל, גרס שלאשה מגיעות פחות זכויות אזרח מגבר, משום שכוחה פחות מזה של הגבר. אז אמר! אי אפשר לצפות מענקינו הקדומים שייבצעו את המהפיכה הנאורה כולה בבת אחת. אחרי הכל, זה לא דת פה, שדברי חכמים קדמונים נלקחים כפי שהם. זה אחד ההבדלים בין האדם הדתי שמקבל על עצמו את דברי קדמוניו כתוכי, לבין האדם הנאור שיודע לבקר את קדמוניו, מבלי שבקורת זו תגרום לו לזלזל בחוכמתם ובתרומתם לנאורות.

ומדוע אמר?

והיוונים (חלק, אסכולה מסוימת) אמרו שאם אתה חזק יותר ממישהו אחר - זה חטא לא לתקוף אותו! - זה דומה ואתה מבין מאיפה זה נובע? לי זה לא נשמע טיפשי כל כך.

זה טפשי ומרושע, בעיני.

מאוס עלי. ולגבי השאלה "מדוע אמר" יש לפופר מהלך מאד מעניין בעניין. זה קשור לתורת האידיאות שלו, ולהתנגדות שלו לשינויים. אולי בסופשבוע יהיה לי יותר כח ופנאי לתמצת פה את רעיונו.

זה נורא אישי

זה סובייקטיבי. עבורי, לתקוף מי שחלש ממך, הוא מרושע. אגב, ההנחה הזאת שהבאת גם מעודדת אונס, ואונס זה מרושע. למה? ככה! בשאלות מוסריות אין הוכחות - זה טיבעו של המוסר.

Alady insane

New member
גם ניטשה היה די שובניסט

הוא טוען שנפש הגבר עמוקה ואילו נפש האישה רדודה וגועשת והיא הצעצוע של הגבר. מאידך- כשאתה חי בחברה שעל האישה נכפה אורח חיים מסויים, קשה מאוד לראות אותה אחרת. כאמור- גם הנאורים טעו.

neko

New member
נשים? רדודות?

|הסרקזם| מה פתאום! רואים שהוא לא ראה אודטה אף פעם
|ססרקזם|

הערה לסדר - התיאוריות הפוליוטיות

של אפלטון היו ענקיות. פופר פרסם את הספר ב - 45 ' אחרי המלחמה ומכאן הכסח על אפלטון. יש כמובן ביקורת על הדיקטטורה במסווה שלטון נאור ( ו ל א ד מ וק ר ט י כפי שסוברים הוא ראה בדמוקרטיה שיטת שלטון מתועבת ושוב זאת הדמוקרטיה היוונית ) ובשפע , אבל תמיד יש לראות את הכתיבה בקונטקסט של מתי היא נכתבה.

Grimsom

New member
טכנולוגיה

ישנן חברות מודרניות רבות שבהן מקובל למנוע מבעלי מומים מלגדול ולהיות לאזרחים. בתרבות המערבית, למשל, מקובל שנשים הרות יבצעו בדיקות לגילוי מומים בעובר, על מנת שניתן יהיה להפיל אותו במקרה שמתגלה בו מום. בחברה היוונית, טרם היות האולטרה סאונד ובדיקת מי השפיר, נהוג היה להפקיר את התינוקות בעלי המום קצת אחר כך - עם היוולדם (ולא רק בעלי המום - גם תינוקות לא רצויים, כמו אלו שניבאו עליהם שירצחו את אביהם וישכבו עם אמם אם לציין מקרה מפורסם במיוחד). תרגם את הצעתו של אפלטון לטכנולוגיה של זמננו ואני בטוח שהרבה פחות אנשים ירתעו ממנה. למעשה, החידוש של אפלטון לא היה בהריגת הפעוטות, אלא בהעברת שיקול הדעת מן המשפחה המורחבת אל המדינה. כלומר, אם נתרגם זאת לימינו, שההרה תצטרך לעבור ועדה ממשלתית בטרם יותר לה להפיל (שזה, אם אני לא טועה, המצב החוקי בישראל כיום) במקום שכל אחת תחליט בעצמה. אגב, היו גם בעולם העתיק שהזדעזעו מן המנהג היווני. המצרים שנתקלו במנהג היו נוהגים לאמץ תנוקות יוונים שהופקרו.

lmatan1

New member
למה ללכת רחוק תראו מה הולך בסין

ולמה ללכת עד סין תראו מה קורה כאן ממש מתחת לעינים שלנו או נכון יותר תפתחו את העינים מסתובבים ביננו אנשים בגיל העמידה בריאים ושלמים שנפלטו ממקומות עבודה לטובת הטכנולוגיה שמחליפה אותנו בכל שטחי החיים והאנשים האלה מאבדים את היכולת לפרנס את עצמם ואת משפחתם בכבוד ולכן נאלצים לעבוד בכל מיני עבודות בזויות רק בכדי לקבל כסף בתמורה .כשמנגד מתרבים מיום ליום הנכים והחולים שמקבלים מהמדינה מכוניות מפוארות וקצבה יחסית שמאפשרת להם קיום מסויים של כבוד יוצא מכך שבאופן פרדוקסלי עדיף להיות נכה אם תנאים של כבוד בעוד שאנשים בריאים לגמרי מאבדים את הכבוד אז למה עדיין מוכרים לנו את הקלישאה שבשביל כבוד צריך לעבוד.

למעלה