היי!!

עומר ד

New member
היי!!

רציתי לשאול/לשתף בכמה קטעי-תרמילאות מוזרים,הגיגים אפשר לומר. ---אני במסגרת קצת מוזרה, שבה אני לומד באוניב' קודם, וא"כ מתגייס (קוראים לזה עתודה..). יש לי כוונות רציניות לטרק בעולם.מצאתי ספר לפני זמן מה, עכשיו אני לא זוכר את שמו - ואני מבקש מכם עזרה.. הספר הוא על בחור כמוני, ששירת בעתודה הרפואית של צה"ל, לאחר שהשתחרר (מגיל 18 לומדים 7 שנים, ומשרתים עוד 4-5..משתחררים בגיל 29-30) הוא לקח את חברה שלו/אשתו והם טסו לשנה למרכז ודר'-אמריקה, ככה לפני כל הילדים/התמחות וכו',וכל ההתמסדות,. הקטע המיוחד בספר הוא שבתור רופא, בכל מיני טרקים יצא לו לעזור ב1001דרכים, לחולי מלריה,פצועי טראומה ועקירות שיניים, וככה כתב ספר שמתובל בהרפתקאות שלו מכל מקום,כמו ספר טיולים והמקרים הרפואים שנתקל בהם (שתבינו הוא לא יצא לטיול כמו של שלחות רופאים, אלא סתם כתרמילאי עם אשתו). עכשיו אני "מת" לקרוא את הספר ,אם תעזרו לי באיתור שלו-אשמח. עומר

עומר ד

New member
הנה:

חוצמזה,בכלליות, עד כה הטרקים היחידים שלי חוץ מבא"י, היו באירלנד. כמו כן טיילתי באופן מקיף ומשפחתי בכל אירופה כמעט פרט למזרח-אירופה, ארה"ב(פארקים לאומיים מפורסמים במערב ומעט במזרח-ארה"ב). יש לי שלושה חופשים בין שנה ד' לה', ה' לו', ו-ו' לסטאז'. כל חופש כזה נע בין 3-4 חודשים,ואחד מהם יכול אף להיות יותר. אחרי כל החופשים האלו, בגילאי 25-30 אני אהיה בצבא (מוזר מעט) ולא אוכל לטייל. לכן אני מרכיב לי בזמני הפנוי, טיולי-ענק משובצים בטרקים יפים כי אני רוצה להספיק כמה שיותר,וכאן אני פונה אליכם החבר'ה המנוסים:כמו שציינתי כל טיול כ:3-4 חודשים,תנאי שטח: אין בעיה כלל, עלויות - עד כ12 אלף ש"ח לטיול יהיה נחמד. היעדים שחשבתי עליהם: 1- צפון הודו,נפאל,טיבט ותאילנד(כנראה רק לצלול בתאילאנד). 2- קוסטה ריקה(שמעתי שזו מדינה מדהימה),ברזיל,פרו,בוליביה (צ'ילה יתכן גם,אבל בעייתי היא שאני מוגבל לחודשים יולי-אוקטובר ובתק' זו שמעתי ששם יורד גשם רב ולא נוח לטייל-כנ"ל לגבי נפאל..תעזרו לי כאן?) 3- אוסטרליה וניו זילנד-אין מה להוסיף,בטח חוויה. 4- אפריקה מרתקת אותי, אם כי אני לא מכיר יותר מדי-רשמתם כאן על אוגנדה,ואני תוהה האם זה בטוח לנסוע לשם? כמה זה זול? כמה תרמילאות ניתן בפועל לעשות שם? 5-ארה"ב,מערב קנדה ואלסקה..אני זקוק לאוטו כאן.הטיול היחיד שאני יכול כנראה לבצע עם חברה שלי ולכן הוא ידחה לעוד כ:3-4 שנים...! הרעיון לעצור בכל פארק ולבצע יומיים-שלושה של טרק,כאשר לינה באוהל/מוטלים זולים, והאוכל בסיסי ביותר, אין כניסה לשום עיר (מלבד סיאטל,שיגיע היום ואניח את רגלי באחת מהקליניקות שם..!) ככה שחיסון מירבי במתכונת מטיילים פרט לאוטו המכביד. רישומיכם,הערותיכם,תוספות ליעדים וה-FEASABILITY של הרעיונות המטורללים שלי,בתוספת העלאות מורל כמו - אתה יכול לבצע את זה!!-יתקבלו בברכה. שימו לב, שהודעה זו מנוגדת לקודמת בה אני מעלה אפשרות לטייל אחרי שחרורי,ואם לדעתכם יש יתרונות לכאן ולכאן אתם מוזמנים להעיר את עיני. נ"ב-אני לא מצליח להרדם. לילה טוב מצפה לתגובותיכם עומר

sela v

New member
הי

רק 3 שנים אי אפשר לקחת חופש, אחרי זה אתה יכול, לא? הייתי ממליץ להתמקד בתכנון הטיול הראשון, לא כדאי לחשוב כבר כל כך הרבה קדימה, ואולי אחרי הטיול הראשון תרצה למשל לחזור לאותו מקום שוב לעשות השלמות? אוגנדה לא יקרה, חוץ מלעשות את סיור הגורילות. מחיר ספארי סביר, לא יקר רצח ולא זול. החלק הדרומי של אוגנדה בטוח, ואין בעיה לטייל בו. יש עוד הרבה מדינות באזור ששוות ביקור. אני הייתי בקניה, טנזניה ועוד...

עומר ד

New member
הפוך...

רק 3שנים, כנראה, בחופשות שבין השנים הללו,ניתן לקחת חופש...א"כ צבא ואי אפשר כמובן למשך 4-5 שנים, וקודם לכן יש לי הכשרות צבאיות בחופשים - טרונות,קורס חובשים וקורס קצינים שלא מאפשרים לי לטייל כי הם תופסים את החופש

עמית22

New member
סלע התכוון לשלוש השנים של צה"ל

שבהן לא ניתן לטייל, רק שאחרי שתסיים את 3 השנים של החובה תוכל לטייל בחו"ל ותוכל אף לבקש דח"ש ולטייל מספר חודשים (בתלות בהמון בירוקרטייה ויחס המפקדים
)

עומר ד

New member
לא לצערי..

הקבע שלי לצערי יהיה יותר עמוס כנראה מהחובה, חופשה בחו''ל לא ממש יאשרו ביחידות שאני אשרת בהן בקבע...חבל אבל אני אשרת שם מרצון עז,ככה שזו הקרבה קטנה בשבילי.

yayou

New member
אל תחליט מראש מה יאשרו ומה לא

אני יצאתי לחל"ת* של שמונה חודשים במהלך הקבע שלי למטרת טיול. אמנם הקבע שלי היה קצת יותר ארוך משלך , אבל זה לא בלתי אפשרי. בכל מקרה חל"ת של עד חודשיים זה די מקובל. * חל"ת = חופשה ללא תשלום (בתמורה לחופשה חותמים עוד בסוף בדומה לדח"ש)

עומר ד

New member
אבל לא ביחידה קרבית

שדי "צריכים" את הדוקטור..אי אפשר לנטוש ולהגיד בחודש-חודשיים הבאים תמצאו לכם דוקטור אחר למבצעים, אני בחו"ל...

yayou

New member
גם לקרביים יש חופשות

וגם קרביים נוסעים לחו"ל. אתה לא תהיה הרופא היחיד, מה יקרה אם חס וחלילה תהיה חולה?

yayou

New member
ולגבי נסיעה לחו"ל

אין עוף כזה יחידה שבאופן גורף לא מאשרת לך יציאה לחו"ל. יש לך מספר ימי חופשה שנתית - בחובה מותר לך לנצל עד שבועיים בבת אחת לנסיעה לחו"ל ובקבע אין הגבלה, תאורטית אתה יכול לנסוע אחת לחודש לסופשבוע ביוון... היעדים אליהם אתה יכול לנסוע מוגבלים מעט כמובן, אבל יש מספיק מקומות שווים בעולם שכן מותר לנסוע אליהם. יש לך עוד 7 שנים להתכונן, לא?

sela v

New member
נראה לי שיש יותר יעדים

שמותר לסע אליהם מאשר כאלה שאי אפשר. האם מזרח אירופה עדיין בארצות הבעיתיות? אפילו שהם נכנסו לאיחוד.

yayou

New member
בוודאי שאתה צודק

לגבי מזרח אירופה אין מניעה עקרונית. יש מניעה עקרונית למדינות בודדות (פרט למדינות ערב) ויש מניעה למדינות רבות יותר לתפקידים מסויימים. אבל גם לתפקידים אלו לא חסר לאן לנסוע

עומר ד

New member
ודבר אחרון:

חלום נוסף שלי הוא לקחת זמן-מה אחרי ההתמחות, (מדובר כאן בהרבה זמן..אבל מעניין אותי לדעת כבר עתה)מעין פסק זמן,,ולהצטרף לאחת משתיים: א'-משלחות רופאים למדינות העולם השלישי,לתק' של מס' חודשים. ודאי כולכם מכירים אפשרות זו, שאלתי האם מישהו מכם מכיר אישית מישהו שהשתתף בדבר כזה/במסגרת טיוליו ראה דבר כזה, ויודע איך זה פועל בדיוק? ב'-לעבוד בתשלום נמוך באחד מהפארקים הלאומיים בעולם - עדיפות לדרום אמריקה או קנדה, בתור רופא מקומי/עבור תיירים, ולנצל את זה כדי להיות במקומות הללו YEAR ROUND, כלורמ לצאת עם הפקחים לראות את החיות לארוך העונות בטבע, להצטרף לסיורם מיוחדים ולקבל נסיון של מעין ריינג'ר אמיתי. שוב כאן, מישהו שמע/מכיר דבר כזה? תודה שוב עומר

לגבי קנדה

הנה האתר של הפארקים http://parkscanada.pch.gc.ca/index_E.asp כנס שם ובצד יש על עובדים זרים ועל התנדבות וכאלה ההתנדבות http://parkscanada.pch.gc.ca/agen/empl/emp2_e.asp בהצלחה אור

shaishoo

New member
כתבה

היתה כתבה בסופשבוע על 2 רופאים..מנתחים פלסטיים שהלכו ליערות פרו לעזור לילדים ששובלים מ"שפת ארנבת" , שפה משוסעת, וכד.. והם כבר היו בעבר בויאטנם ועוד מקומות סופשבוע 30.7

shaishoo

New member
סליחה לא סופשבוע..7 ימים

התכוונתי 7 ימים של ה30.7 בכתבה של יגאל סרנה

למעלה