אני חדש בפורום לפני פחות או יותר חודש התחלתי ללמוד נין-ג'דסו, העניין הוא שעוד שלוש חודשים אני מתגייס לקרבי(כנראה צנחנים), אז יהיה לי זמן שם להמשיך להתעמן בצורה כלשהיא, לפחות כדי לא לעבד את המעט שאני אדעה עד אז(בתיקווה שאני אדה)
אני לא חושב שאת תוכל לבצע אימונים באופן סדיר. אבל מה שכן אתה יכול בהחלט בזמנך החופשי (אם יהיה , כמה שיהיה) לקחת שעורים פרטיים, כדיי להספיק הרבה חומר במעט זמן. יואב
אם את מתגייס לקרבי שכח מזה את הולך לצאת הביתה כל 21 ושתחזור הביתה אתה תהיה גמור מעייפות והאימונים לא יכנסו ללו"ז שלך אבל תמשיך להתאמן עד הגיוס.. זה לא יזיק בהצלחה
קח בחשבון שלא תוכל להגיע לאימונים דרך קבע בתקופת שירותך הצבאי (בעיקר אם אתה מתעתד להיות לוחם). מאידך, אין מניעה לשמור על זיקה לדוג'ו, לאימונים ולמדריך - אם יש לכם סדנאות או מחנות אימונים בשישי או שבת, תשתדל להגיע אליהם, מבטיח לך שלמרות העייפות של הטירונות לא תצטער על כך. בנוסף, תזכור שבחופשות "רגילה" וביציאות "קו" (אמצע השבוע) תמיד אפשר וכדאי להגיע לדוג'ו לאימונים הרגילים.
אם תשרת כלוחם, תעבור מספר בודד של אימוני קרב מגע, יחד עם דברים נוספים. אם תלך ליחידות שמתעסקות בלוטר, תעבור יותר שיעורים. בשני המקרים, לא כדאי לך לבנות על השעות הבודדות שיעביר לך צהל (ותרשה לי לא להזכיר את האיכות של השיעורים האלה...).