ניסיתי להבחין בין המחבר להודעה
לא טענתי עליך דבר. טענתי שכתבת דבר שטות. גם אני חוטא בכך לעיתים קרובות. אין לי מושג אם אתה שטחי או לא. אני נוטה מקריאת הודעותיך להאמין שאתה לא. עדיין, ההודעה לעיל הייתה שטות. מה שהרמב"ם אמר, אגב, אין לי מושג באיזה הקשר נאמר. בכל אופן גם אם המדע כיום מפריך את טענתו, אין בכך דבר וחצי דבר עם שטחיות. אדם שטחי הוא אדם הבוחר שלא להעמיק אלא להסתפק בידע מועט שקל ופשוט לתפוס. את הרמב"ם, לידיעתי, לא האשימו מעולם בחוסר מוכנות לחקור. "ואין לך כל זכות לקבוע שאין לי מה לחפש באומנויות לחימה רק משום שאני נצמד למדע" מעולם לא קבעתי או טענתי דבר כזה. טענתי שאין קשר בין מדע לא"ל. אם אתה רוצה רק משהו מדעי, תלמד פיסיקה או כימיה. אם אתה רוצה א"ל, קבל שאין שם מדע מדויק. לא מכיוון שאי אפשר להחיל שיטות מחקר מדעיות, אלא כיוון שאף אחד לא עשה זאת, וגם לא יעשה בעתיד הנראה לעין (וראה הודעה קודמת שלי בעניין בסיס נתונים לטכניקות יעילות ברחוב). שאל את עצמך למה אתה רוצה ללמוד א"ל. מזה תגיע מן הסתם לתשובות מסוימות על מה מתאים לך יותר. אגב, אם הייתי ציני הייתי מצביע על העובדה שדווקא את גישתך המדע שולל. מדען, בראותו תופעה קיימת* חסרת הסבר, לא מחליט כי אין הוא מוכן להתקרב אליה, רק כיוון שלא קיים לה תיעוד בספרות. להיפך. אלא מאי? אני לא ציני היום, אז אני לא אטען את זה. *התופעה קיימת: השימוש במושג צ'י רווח בא"ל כדי להסביר תופעות ניתנות לצפיה ומדידות. האם ניתן להסביר אותן תופעות במונחים מערביים? אני בטוח שכן. האם השימוש במילה משפה זרה לתיאור תצפית שולל את תקפות התצפית או התיאור?