היי

אליסהב

New member
היי

אני חדשה כאן ויש לי בעיה שאולי (אני מקווה) תצליחו לעזור לי לפתור אותה. התארסתי לפני כמה ימים וכמובן שכבר התחלתי לחשוב על החתונה (שתערך פחות או יותר בעוד חצי שנה) ונזכרתי שבזמנו חמותי לעתיד הכריזה שלחתונה של הבן השני שלה (אישי היקר) היא תלבש שחור. אולי זה ישמע לכם מצחיק/מוזר אבל אני ממש לא רוצה שהיא תגיע בשחור לחתונה. אולי תעזרו לי - איך אני אמורה להעלות את הנושא ולהגיד לה שאני לא רואה את עצמי עומדת לידה בחופה כשהיא לובשת שחור, מבלי לפגוע בה כמובן???? ואל תבינו אותי לא נכון, שחור זה צבע יפה ואפילו מרזה (?!), אבל לא בשביל אם החתן, לפחות לא לדעתי. תודה!!!

jesenia

New member
את לא אמורה.

זה לא עניינך, היא מספיק מבוגרת לדעת מה היא אוהבת ורוצה ללבוש. את לא היית (וגם אני לא) רוצה שמישהו יתערב בשמלת חלומותיך....נכון?

sovlanit

New member
אליסהב,ברוכה הבאה,../images/Emo140.gif

מזל טוב לרגל האירוסין. הרבה נשים נוטות להאמין ששחור הוא צבע אלגנטי,מרזה,יפה ועוד.ויש בכך עניין של טעם. מאחר שאין לי מושג למה את מתנגדת,אציין ש: 1.אין לך כל זכות להחליט עבור אדם אחר עניינים הנוגעים אליו במישרין= כיצד להראות/להתלבש,מה לאכול/איך לנהל את כספו/כיצד ינהל את זמנו/מה תהיה רמת הסדר והניקיון בביתו וכו'. לכן,עלייך להשלים עם הרעיון שזכותה של חמותך לעתיד להתלבש כראות עיניה. 2.אם מעכשיו את מעוניינת לבחור עבורה נושאים הקשורים אליה ולהחליט במקומה אז,אזי אל תתפלאי שתדמיתך תהיה תדמית של שתלטנית ועלול להווצר מתח ביניכן להרבה זמן... ביחסי הכוחות האלה לא בהכרח שתמיד תהיה ידך על העליונה.... באשר לרצון לשכנע אותה ללבוש בגד בצבע אחר- תוכלי להתחיל שיחה בשאלה:"מה גרם לך לבחור להתלבש בצבע שחור?" או "מה לדעתך מיוחד בצבע השחור יותר מאשר צבעים אחרים?". [אם תנסחי את השאלה במילה "למה" התשובה עלולה להיות "ככה". אז מוטב לדרבן לשיחה בשאלות שציינתי או דומות להן]. ועם מתן תשובה מצידה הציעי בעדינות צבעים אחרים שהולמים אותה ובהם היא נוהגת להתלבש ומחמיאים לה. צייני זאת במילים:"לדעתי צבע X הולם אותך מאוד"... ותני לה הזדמנות לחשוב על זה. זיכרי,המילים שבהן תבחרי להשתמש עלולות לקבוע את טיב היחסים ביניכן לשבט או לחסד. הבחירה כולה שלך-במקרה זה,לפחות. בהצלחה.

אליסהב

New member
תודה

גם על הברכה וגם על התשובות! זה בדיוק העניין, גיבשנו במהלך השנים מערכת יחסים מאוד חמה (ואני שמחה על-כך) ואני מאוד אוהבת אותה, כך שאני לא מעוניינת לפגוע בה בשום אופן. העניין הוא ששחור נתפס אצלי במשפחה כצבע שמסמל אבל ולא נהוג ללבוש אותו לאירועים ושמחות והאמת שזה פשוט יעציב אותי מאוד לראות אותה בשמלה בצבע הזה בחתונה שלנו. סובלנית, אני אשתמש בעצתך ואנהל איתה שיחה בנושא הזה בתקווה שאולי היא תוכל להבין מאיפה אני מגיעה ואולי לבחור בצבע אחר שגם כן יוכל להחמיא לה. ורק בשביל להבהיר, אני לא שתלטנית ואם יצא שהצטיירתי ככזאת, זאת לא היתה הכוונה ובכל מקרה, אין לי שום רצון לקלקל את מערכת היחסים הטובה שחמותי לעתיד ואני בנינו.

jesenia

New member
עוד משהו

אם בכ"ז היא תדבק בשחור - תזכרי שהיה יכול להיות יותר גרוע. כבר הייתי בחתונה בה החותנת לבשה שחור, אחת עם חלק עליון מתחרה שמתחתיו חזיה שחורה אטומה (ממש תודה, באמת) - את מכירה את השמלות החושפניות של דני מזרחי? זהו.

omizu

New member
חה חה יכול להיות עוד יותר גרוע

שלי הגיעה בלבן......................

sovlanit

New member
אליהסב,ראשית

הצבע השחור כצבע אבלות הוא מנהג גויים. שנית,אכן,שיחה עדינה תהיה יעילה ביותר. וכתבתי שאת עלולה להצטייר כשתלטנית אם תנסי להכתיב את עמדתך.. בכל אופן-המון אושר,ואני שמחה שהיחסים בינכן חמים.שיימשך כך לעד! כל טוב

היי אליסהב../images/Emo70.gif

ראשית רציתי להגיד לך ששחור לאו דוקא מסמל אבלות אלא שחור זה צבע מאוד סקסי כמובן לא לכל אחת............ ובאמת אל תגידי לה כלום שלא תבוא בלבן כי אז באמת זה יהיה סרט.

efrat 34

New member
אצלינו ... כולן לבשו שחור מלבדי:)

גם אחיותיו גם אימו (חליפת מכנס שחורה וחולצה אדומה) גם האישה היקרה שליותה אותי לחופה משום מה זה בכלל לא היה נראה מוזר האמת שגם אני לאירועים לובשת שחור שחור זה מרזה מרשים ואין מה לעשות זה הצבע הכי פופולארי ללא מושלמות:) אל תחפשי על מה להתווכח נסי לבחור איתה את הבגד ואולי תמצאו שחור שמח ויש כזה מזל טוב

נו באמת, אליסה, זאת הבעיה

עזבי, באמת חבל לך, חבל עלייך ועל האנרגיות המיותרות, נשמע לי שאת מאד ביקורתית, ואולי מחפשת סיבה לריב, שחור זה יפה, ובאמת, לא נשמע לי בעייתי. סיגל.

למעלה